Skocz do zawartości
IGNORED

"Swit Odysei" czyli wjazd do Libii

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

przykre

teraz jak będę się schylał po mięso w biedronce to będzie mi się kojarzyło z rozkwaszonymi zwłokami kadafiego...

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Kaddafi trzymal zamorde Libie... to nie do podwazenia.

Byl okrutny...

tez sie zgodze...

Ale jako jeden z nielicznych opieral sie "zachodniemu" modelowi finansowemu, zaleznosci feudalnych na globalna skale.

Pozatym stal na czele kraju bogatego w rope (a to wazne) i co najwazniejsze swietna infastrukture WODNA (jak ktos napisal wyzej w tym watku).

A woda czysta i zdatna do picia bedzie na swiecie coraz drozsza....

Wpisy w ktorych widze zadowolenie z narzucenia nastepnemu panstwu modelu zachodniego niezmiennie przypominaja mi sytuacje z polskich schronisk dla zwierzat.

Burki sie ciesza ze dyrektora ukatrupiono (zreszta wbrew tak "umiłowanemu" prawu) a przyjdzie teraz 10 innych i do tego nie swoich a pieski nadal beda zryc z misek resztki i mieszkac w klatkach jak dawnej (mimo szczytnych zapewnien)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A w Libii, jak donosi onet.pl, zaczynają się dziać ciekawe rzeczy: http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/poczatek-koszmaru-trzy-grosze-przyczajonego-tygrys,1,4886910,kiosk-wiadomosc.html.Już niedługo kamienienie polecą w stronę przyjaciół-wyzwolicieli.

A w Libii, jak donosi onet.pl, zaczynają się dziać ciekawe rzeczy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .Już niedługo kamienienie polecą w stronę przyjaciół-wyzwolicieli.

i będzie poletko dla terrorystów

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Tak to jest jak mąż woli inne. Odlot można mieć i w taki sposób: http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/poczatek-koszmaru-trzy-grosze-przyczajonego-tygrys,1,4886910,kiosk-wiadomosc.html.

Gdybym kobiety oceniał przez pryzmat kobiet-polityków Clinton i Jakubiak, to chyba byłbym seksistą jak Miller. A może nawet gorzej. Bo ani ładne, ani zgrabne, ani mądre i w kuchni by mi żadna nie pasowała.

Co prawda do 1974 byliśmy jeszcze krajem dyktatury proletariatu ale w 1974 zmieniono zapis w konstytucji i paru ustaw ustanawiając że jesteśmy rozwiniętym społeczeństwem kraju demokracji ludowej. Wtedy zabrakło cukru a w pasztetowej zaczęto znajdować papier toaletowy (którego też nie było). Jednocześnie byliśmy w światowej czołówce produkcji kartofla.

Syn Kadafiego zadzwonił do Syryjskiej TV i powiedział że walczy dalej :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wklejam co ciekawsze informacje z TVN24, bo nieraz szybko znikają do archiwum i nawet po kliknięciu na tag nieraz ich potem chronolgicznie nie znajduje, a tak jak jest podany link to można potem je łatwo przeczytać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wystarczy, że Pani sekretarz stanu Clinton odłożyła to coś ( sam nie wiem - czy wibrator, czy mikrofon) i juz mysli jak rasowy polityk, a nie kobieta (ależ one są przewrotne!) i żąda śledztwa w sprawie zabójstwa Kadafiego!

Do tej pory Nato nie podało ( utajniło ? ) żadnych konkretnych szczegółów odnośnie (choć ogólne statystyki lotów i tego ile było zniszczonych celów podawali) tego jakiego rodzaju były wykorzystywane środki techniczne do zwalczania wroga, nic też nie wiadomo o stratach odniesionych przez Nato.

W ostatnim czasie pojawiła się taka niepotwierdzona szerzej informacja :

Ukryta Zawartość

Link do oryginalnego żródła tej informacji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do tej pory Nato nie podało ( utajniło ? ) żadnych konkretnych szczegółów odnośnie (choć ogólne statystyki lotów i tego ile było zniszczonych celów podawali) tego jakiego rodzaju były wykorzystywane środki techniczne do zwalczania wroga, nic też nie wiadomo o stratach odniesionych przez Nato.

Niczego szczególnego raczej tam nie użyto bo i po co? Amerykanie stracili nad Libią jednego F-15 który nie został trafiony tylko sam rozleciał się ze starości.

Jestem Europejczykiem.

Tak na prawdę to działania NATO od samego początku są praktycznie całkowicie tajne, a ponadto w mediach podawano obiektywnie nieprawdziwe informacje o działaniach NATO np osobiście udało mi się przez przypadek udowodnić że Reuters a także niektóre kanały telewizyjne pokazały filmiki z działań USA z Iraku a podpisali je jako udostępnione fragmenty z działań Nato w Libii, teraz sprawdzałem i Reuters już je ze swojej witryny usunął a były tutaj, tego linka już wcześniej wklejałem :

Ukryta Zawartość

A tu jest ten oryginalny filmik z Iraku na stronie Reutersa był znacznie krótszy:

Ponadto wklejałem tutaj na forum w marcu linka gdzie analizowano broń rebeliantów i była tam taka fotka:

Ukryta Zawartość

A tymczasem zaledwie kilka dni temu na CNN był program o wojnie w Libii i jak byk pokazano (jednak pamięć mam czasem dobrą)tą samą fotkę z marca, no to ja już sam nie wiem co o tym myśleć że takie media jak CNN czy Reuters serwują nam niejednokrotnie jakieś sfabrykowane dane (np opierają się na filmikach z youtube gdzie pojawiały się filmiki z różnych wojen podpisane jako z Libii)albo już dawno przedawnione. W mediach pokazywano głównie rebaliantów jak ze sporego oddalenia oddają ogień albo jak wchodzą na tereny wcześniej przygotowane tj zbombardowane przez Nato.

A jaki z tego wniosek, ano taki że nawet amerykanskim mediom nie przesyłano żadnych konkretnych materiałów z udokumentowanymi działaniami NATO i musieli się obejść głównie tym co można było wyszperać na youtube . Według mnie jeśli nawet militarne działania Nato tak się ukrywa (to można domniemywać o użyciu zabronionych metod), to co można dopiero domniemywać o kulisach polityczno biznesowych tej całej akcji.

A odnośnie cenzury na youtube, to tylko na samym początku konfliktu można tam było zobaczyć wrzucane amatorskie filmiki gdzie było widać wojsko Kadafiego (zielone flagi), no a potem nagle nie można było znaleźć praktycznie żadnego innego filmiku jak z rebeliantami (i do tego często odnosiło się wrażenie że są to filmiki ''ustawiane'') , no a filmików z działaniami Nato to chyba cenzura od początku żadnego nie przepuściła.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie przesadzasz? Jak chciałem sobie obejrzeć filmy to patrzyłem do stacji arabskich. Skąd taki Reuters miał mieć filmy? Sadzisz, że można było kupić bilet i polecieć tam sobie z kamerą? Wszyscy strzelali do wszystkich i kilku dziennikarzy czy operatorów jak pamiętam zginęło. No to wklejali pierwszego lepszego araba z kałachem z archiwum i święto. Przecież to telewizja :-).

Jestem Europejczykiem.

Skąd taki Reuters miał mieć filmy?

Nato powinno być zobowiązane do przesyłania dokumentacji mediom, no bo to są w końcu państwa demokratyczne a nie wojskowo biznesowe.

Jedyne upublicznione dane (sprzed swóch miesięcy) jakie udało mi się znaleźć są takie :

''Odkąd NATO przejęło dowództwo nad operacjami powietrznymi 31 marca, jego lotnictwo przeprowadziło w sumie 21 893 loty i atakowało 8 220 celów. W nalotach na siły Kaddafiego uczestniczyły dotychczas samoloty Francji, Wielkiej Brytanii, Kanady, Danii, Belgii, Włoch i USA.''

''W trwającej od lutego wojnie domowej w Libii zginęło już co najmniej 30 tys. ludzi, a około 50 tys. zostało rannych - poinformował minister zdrowia w tymczasowym rządzie libijskim Nadżi Barakat''

W informacjach też nieraz pisali że NATO przeprowadza średnio sto kilkadziesiąt lotów/nalotów na dobę.

A ostatnia informacja była że konwój Kadafiego ostrzelał amerykański bezzałogowiec i francuski mirage.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A teraz zwycięzcy będą wyrzynać pokonanych:http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,10526392,Odkryto_masowy_grob_zwolennikow_Kaddafiego___Mieli.html. Czy Zachód w ich obronie zmontuje "Świt Odysei Bis"? Na pewno nie!

A teraz zwycięzcy będą wyrzynać pokonanych.

A kiedys było inaczej? Pewnie, że to niedobrze ale było to poniekąd nieuniknione. Ważne, żeby skończyło się jak najszybciej.

Jestem Europejczykiem.

Jednak jakieś tam filmiki można znaleźć, tym niemniej Nato powinno codziennie wszystkie akcje tak dokumentować i wrzucać to na swoją stronkę aby każdy mógł się z tymi dokumentami zapoznać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jest jeden z pierwszych "gestów Kozakiewicza" pokazanych Zachodowi: http://wiadomosci.onet.pl/raporty/upadek-kaddafiego/to-pelny-hipokryzji-zachod-go-popieral,1,4888681,wiadomosc.html. A przy okazji - jak trafnie został on uzasadniony! Wkrótce okaże się na co jeszcze może liczyć Zachód.

A przecież według wielu Kolegów mamy do czynienia z marionetkami ;-). Pożyjemy, zobaczymy - po doświadczeniach Iraku i Afganistanu mądrzejsze są obydwie strony (a przynajmniej powinny być mądrzejsze).

Jestem Europejczykiem.

Jeszcze kilka filmików :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.