Skocz do zawartości
IGNORED

"Swit Odysei" czyli wjazd do Libii

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawił się pomysł przywrócenia w Libii monarchii obalonej przez Kaddafiego.Podobno żyje potomek króla Idrisa.To miałoby sens.

Pojawił się pomysł przywrócenia w Libii monarchii obalonej przez Kaddafiego.Podobno żyje potomek króla Idrisa.To miałoby sens.

Będzie kogo obalać za kilka lat ;-).

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A także przywrócenia szariatu: http://konservat.pl/index.php?sp=art&art=1457&path=arty2011#nc!

" powiązany z Mosadem portal, bez ogródek stwierdza, że głównym celem wypromowanych przez Stany Zjednoczone i NATO rewolucji w ramach "arabskiej wiosny" jest zastąpienie dotychczasowych świeckich dyktatur, islamskimi reżimami..."

będzie demokracja! - świetna hipokryzja

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ostatni post z poniższego linka jest o tym jak potraktowano tego syna Kadafiego który ponoć przygotowywał kiedyś zamach na ojca :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mamel

Możesz mi wytłumaczyć jaki interes mają USA i Izrael w wypromowaniu islamskich reżimów?Bo ja nie kumam.Naprawdę uważasz,że za wszystkim co się dzieje na świecie stoi Mossad?

W Tunezji właśnie odbywają się wybory parlamentarne.

" powiązany z Mosadem portal, bez ogródek stwierdza, że głównym celem wypromowanych przez Stany Zjednoczone i NATO rewolucji w ramach "arabskiej wiosny" jest zastąpienie dotychczasowych świeckich dyktatur, islamskimi reżimami..."

No i co z tego wynika??? Że taka jest rzeczywistość czy że Mossad stara się wszystkim obrzydzić nowe arabskie rządy? Stawiałbym raczej na to drugie.

P.S.

Doradzałbym troszkę więcej własnego krytycznego pomyślunku :-). Przecież taka idea to czysty idiotyzm.

Jestem Europejczykiem.

''Niemiecka telewizja Kopp informuje o wykorzystaniu przez NATO podczas ataku na Bani Walid bomb próżniowych (z niem. Luft Benzin Bomben). Medium donosi, że podczas ataku zginęło prawdopodobnie 1200 cywilów''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to jak wklejamy to wklejamy:

"Rzekoma bezinteresowna pomoc Kaddafiego dla Afryki Subsaharyjskiej oznaczała często uzależnianie ekonomiczne kolejnych krajów i grabież tamtejszych zasobów. W dodatku Kaddafi przez lata pozostawał on podnóżkiem i powolnym podwykonawcą imperializmu światowego, o czym świadczą dokumenty odnalezione ostatnio w zdobytych przez powstańców kwaterach w Trypolisie."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Jeśli ten syn Kadafiego przeżyje i stanie przed trybunałem, to jest jakaś jakaś szansa na wyjaśnienie wielu spraw, a tak przy okazji, to gdzieś czytałem że niektórzy analitycy przepowiadali wojnę w Libii właśnie z tego powodu aby ten syn Kadafiego nie został jego następcą, ponieważ w takim przypadku miał w planie zamiar zerwać pewne umowy handlowe itp. Ale to nie jest nic pewnego bo tylko tak gdzieś czytałem na jakimś forum militarnym.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Władze Libii: Zabójcy Muammara Kaddafiego staną przed sądem "BYŁ TO AKT INDYWIDUALNY"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Możesz mi wytłumaczyć jaki interes mają USA i Izrael w wypromowaniu islamskich reżimów?Bo ja nie kumam.Naprawdę uważasz,że za wszystkim co się dzieje na świecie stoi Mossad?

ja sobie tego nie wymyśliłem, to tylko cytat z linku od dziadkawłodka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Pielęgniarka Kaddafiego: Papik na to nie zasłużył

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No nie wiem jak to skomentować ale wklejam :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z marca:

Ukryta Zawartość

A tam poniżej ktoś pisze że powyższa stronka należy do jakiegoś agenta czy coś:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem jak to jest akurat w tym przypadku, ale teraz właśnie mi się przypomniała sytuacja z jakąś dziewczyną z portalu samosia.pl która wcześniej niby przepowiedziała na forum katastrofę smoleńską, tj wyglądało to tak że tuż po katastrofie ktoś niby znalazł linka do tego niby wcześniejszego postu tej dziewczyny, niedługo potem zrobił się straszny szum na wielu forach że faktycznie jest to jakaś wizjonerka albo tak przypadkiem jej się udało, trwało to do czasu aż ktoś jakiś informatyk czy też ktoś po prostu znający się na rzeczy udowodnił w sposób nie budzący wątpliwości że doszło do manipulacji datami postów. No a ilosć odwiedzin forum przekłada się na zyski z reklam albo przynajmniej wylansowanie jego popularności.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

NATO odtrąbiło sukces, który Rada Bezpieczeństwa ONZ przyklepała: http://wiadomosci.onet.pl/raporty/upadek-kaddafiego/rb-wygasza-mandat-dla-operacji-nato-w-libii,1,4892583,wiadomosc.html.

Sukces to wątpliwy (bo pokazuje polityczna i militarna słabość tego paktu), rozwój wydarzeń w Libii jest nieprzewidywalny, a ONZ po raz kolejny okazał się marionetką!

Bardzo zły libijski dyktator był jeszcze bardziej bogaty niż zły: http://konflikty.wp.pl/title,Sensacyjne-informacje-na-temat-majatku-Kadafiego,wid,13938668,wiadomosc.html. Czy dobrotliwy Zachód odda wszystkie jego splamione krwią pieniądze nowemu narodowi libijskiemu? Odpowiedź brzmi: NIE! Pieniądz nie śmierdzi! Zachód jest w kryzysie finansowym - każdy mld przyda się!

NATO odtrąbiło sukces, który Rada Bezpieczeństwa ONZ przyklepała:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Sukces to wątpliwy (bo pokazuje polityczna i militarna słabość tego paktu), rozwój wydarzeń w Libii jest nieprzewidywalny, a ONZ po raz kolejny okazał się marionetką!

Bardzo zły libijski dyktator był jeszcze bardziej bogaty niż zły:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Czy dobrotliwy Zachód odda wszystkie jego splamione krwią pieniądze nowemu narodowi libijskiemu? Odpowiedź brzmi: NIE! Pieniądz nie śmierdzi! Zachód jest w kryzysie finansowym - każdy mld przyda się!

też tak sądzę obalili w sumie "dyktatora" który postawił libię na nogi od najbiedniejszego państwa afrykańskiego do najbogatszego,

jego system finansowy nie był do końca powiązany z zachodnim kapitałem co nie podobało się wielkim bankierom, dodatkowo ropa jeszcze tam jest więc

były to dobre argumenty żeby pod szyldem merdercy dla up pub zrobić skok na kase ,, szkoda że usa jest taka prawa i nie robi pożądku z kimem , więcej tam wymordował ludzi , a zapomniałem tam jest bieda i nie ma zasobów naturalnych więc nie ma w co "inwestowac" zachód

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Na wikipedii już jest napisane podsumowanie rządów Kadafiego :

Ukryta Zawartość

...i wojny domowej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

też tak sądzę obalili w sumie "dyktatora" który postawił libię na nogi od najbiedniejszego państwa afrykańskiego do najbogatszego,

jego system finansowy nie był do końca powiązany z zachodnim kapitałem co nie podobało się wielkim bankierom, dodatkowo ropa jeszcze tam jest więc

były to dobre argumenty żeby pod szyldem merdercy dla up pub zrobić skok na kase ,, szkoda że usa jest taka prawa i nie robi pożądku z kimem , więcej tam wymordował ludzi , a zapomniałem tam jest bieda i nie ma zasobów naturalnych więc nie ma w co "inwestowac" zachód

W wojny w obronie nieistniejących (tam) praw człowieka i demokracji zachodniej!

Ten link do streszczenia Wojny domowej w Libii 2011 coś się źle wkleja, ale nic nie szkodzi bo w pierwszym linku jest też odnośnik i tam klikajcie. >Osobny artykuł: Wojna domowa w Libii (2011)<

z wiki "W roku 1986 w odpowiedzi na sponsorowanie przez Libię zamachów na amerykańskie cele, lotnictwo USA dokonało nalotu na Libię, w którym zginęły dziesiątki ludzi."

gdzieś czytałem że to mogła być to "mistyfikacja", polegająca na tym że rząd usa na podstawie przesłuchań swoich 2 agentów wywiadowczych zdefiniował źródło zamachów pochodzenia libijskiego,, na ile to prawda a urabianie up bup tego nie będziemy wiedzieli nigdy,, ja osobiście w tej chwili dzielę przez 2 lub 3 co mówią hamerykańce bo dla nich nie liczy się rozwiązywanie konfliktów tylko poszerzanie "wpływów" i "łapanie" zasobów naturalnych aby sztucznie utrzymać agonalną w sumie już u nich sytuację "hamerykńskiego dobrobytu". oni widzą najczęściej tam problem gdzie może być pole do "inwestycji"

po drugie jeżeli w odpowiedzi hameryka zrobiła nalot w odsieczy w której zabiła setki ludzi to dlaczego libia nie miała prawa dochodzić od usa odszkodowania???

usa mogą w każdej chwili karcić państwo które mu podskakuje gnerując straty w ludności cywilnej? kto im też daje takie prawo??

onz wymusiło na niej przyznanie się nie mówię że tego nie zrobiła ale kasę wypłaciła,,

więc czy nie widać jakiegoś sensu i logiki tutaj?

Focal + Naim

''Prokurator z Międzynarodowego Trybunału Karnego (MTK) w Hadze poinformował, że jego biuro nawiązało "nieformalny kontakt" z synem Muammara Kaddafiego, Saifem al-Islamem. Rozmowy toczą się przez pośredników i dotyczą oddania się Saifa w ręce Trybunału. ''

''Biuro prokuratora dało mu jasno do zrozumienia, że jeśli podda się Trybunałowi, będzie miał prawo być wysłuchanym w sądzie, i że jest niewinny dopóki nie udowodni mu się winy.''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'' żołnierze sił specjalnych z Kataru byli obecni w Libii od początku międzynarodowej interwencji w marcu.''

Ukryta Zawartość

Niewidzialne ręce:

''zachodnie siły specjalne podążały przed czołowymi oddziałami rebelianckich bojówek. Ich głównym zadaniem miało być wskazywanie celów do precyzyjnych uderzeń lotnictwa NATO. Okazjonalnie mieli też udzielać bezpośredniego wsparcia podczas walki, nie tylko w formie siły ale też dowodzenia.''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'' żołnierze sił specjalnych z Kataru byli obecni w Libii od początku międzynarodowej interwencji w marcu.''

Ukryta Zawartość

Niewidzialne ręce:

''zachodnie siły specjalne podążały przed czołowymi oddziałami rebelianckich bojówek. Ich głównym zadaniem miało być wskazywanie celów do precyzyjnych uderzeń lotnictwa NATO. Okazjonalnie mieli też udzielać bezpośredniego wsparcia podczas walki, nie tylko w formie siły ale też dowodzenia.''

Ukryta Zawartość

ciekawe teraz jak będą wyglądały wydobycia ropy :) pewnie taniej niż od kadafiego :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Jak dzisiaj wieczorem przerzucałem kanałami na TV, to przypadkiem trafiłem na Rosyjskim kanale ''pierwyj'' na program o Kadafim do którego zaproszono osoby znające i pracujace dla Kadafiego, w tym tą Ukraińską pielęgniarkę Oksanę.

Ponizej na stronie kanału ''pierwyj'' już jest zapis tego programu :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.