Skocz do zawartości
IGNORED

Luxmany z lat 80-tych

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

Słyszał ktoś takie ustrojstwo?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Chamski jesteś. JA dobrze radzę , jakby ludzie kupowali porządny sprzęt to tacy pożal się boże tuningowny jak ty nie mogli by na nich sępić. ch*j ci w dupę.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Homofon

2 Sie 2009, 13:50

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 58 / 16 / 0

Chamski jesteś. ch*j ci w dupę.

I z duchem twoim.

Oto przyklad twojej pseudo tworczosci na forum:

A może zacząć trollować dopieor po tym jak nazwałeś mnie trolem chuju jeden.

pokaż cały temat nowy temat 2 - test

Homofon 2 Sie 2009, 13:39

k**wa nie ma to jak przykręcac do deski jakieś przedpotopowe głośniki z radia babci. Buahahahaha LOL LOL

Jesteście pojebani jak ogórki na wiosnę

pokaż cały temat Odgrody na starych szerokopasmowcach

Homofon 2 Sie 2009, 13:29

Wyrażaj się. Frajer to cię robił.

pokaż cały temat "Polski wałek" na AudiogoN

Homofon 2 Sie 2009, 13:24

XYZ TY JEBNAY OSZOŁOMIE PSYCHITARY SOBIE POSZUKAJ

pokaż cały temat Co ważniejsze kolumny czy elektronika ?

Homofon 2 Sie 2009, 13:16

stól pysk foxbat bo na audioszole dostaniesz wp***dol i opony ci poprzebijam kurwo zobaczysz jak dostaniesz po ryju chuju jeden

pokaż cały temat Jest! Nowe Ferrari

Homofon 2 Sie 2009, 13:12

Z czym do ludzi!!! buahahahahahahah zaraz się esram ze śmiuchu

pokaż cały temat Oceńcie mój zestaw!!!

Homofon 2 Sie 2009, 13:09

Sposrod 16 wpisow 2/3 to inwektywy i grozby. Szukaj psychiatry i to jak najszybciej a stad sie wynos.

to i ja coś do tematu dodam myślę że w tamtym okresie niekwestonowana wizyówka firmy

Magnetofon Luxman 5K50M

Ukryta Zawartość

post-4738-100008866 1249342947_thumb.jpg

post-4738-100008867 1249342947_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

• 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy później...

znalazlem luxman l-81 w stanie idealnym, wlasciciel praktycznie go nie uzywal. co nalezaloby z nim zrobic przed normalnym uzywaniem ? czym roznia sie wejscia, czy mozna znalezc jakas instrukcje obslugi. obecnie uzywam lv-107u i jestem zadowolony, mam tez kilka innych wzmacniaczy tej marki, ale l-81 robi najlepsze wrazenie jesli chodzi o wyglad. czy ktos uzywal ten wzmacniacz, to mlodszy brat l-80 jak pisza na internecie

• 3 miesiące później...
  • 6 miesięcy później...

Gratuluje wszystkim wspaniałych nabytków prezentów

Chciałbym abyście się podzielili swoimi kolekcjami zapraszam wszystkich bez wyjątku do nowo założonego tematu

Wszyscy którzy kochają technikę Audio a zapewne są tu tacy są mile widziani w nowym wątku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

• 3 tygodnie później...
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Powiem szczerze że Cię nie rozumiem. Masz Pioneera A 91D - bardzo fajny wzmacniacz, kosztował coś koło 2.000 USD do tego PD 93 z MSRP dość podobną. Kefy IQ 30 za 700 PLN/nowe to jak rozumiem przypadkowe kolumny bo ani nie pasują jakością ani sygnaturą. Wciąż jesteś zainteresowany wzmacniaczem za 300-400 PLN. To jak to jest? Masz ten zestaw czy widziałeś go na obrazku?;-)

oj disc jestes pisalem na innym forum ze moj zestaw zostaw w spokoju bo na zmiany mojego drozszego audio nie mam kasy ,iq 30 kupilem za 1300 zl do pracy mojej kobiety ,a jest to salon czyli fryzjerstwo kosmetyka twarzy itp , oczywiscie wiedzilaem ,ze wczesniej czy pozniej podwazysz wiarygodnosc czy mam czy nie ,mieszkam w czestochowie ty krakow bedziesz wpadnij,ja sie nie bede tu chwalil czy mam czy nie ,nikt mnie tu nie zna wiec czy mam czy nie kogo to obchodzi i nikt nie musi w nic tu wierzyc ,i prosze o porade jaki dobry tani wzmacniacz do pracy do kefow iq30 to ty bedziesz podwazal kombinowal zamiast odpisac jak sie tak znasz na proste pytanie co do kefow iq30 umiesz czytac ? znasz sie ? wiec prosze o pomoc i tyle ,niestety ty od dluzszego czasu nic nie napisales co moge kupic czy luxmana l230 czy cos innego tylko szukasz dziury w calym kompletnie nie na temat ,jedyne co porafisz to jak ktos zasugeruje ze cos jest dobrego to ty odrazu a fuj to lipa sa o wiele lepsze np wzmacniacze i na tym sie konczy ,czytam twoje wypowiedzi i rzadko piszesz cos konkretnego ,pomocnego ,bardziej jest to podwazanie innych wypowiedzi.a co do kefow iq30 to jak masz za 700 zl to ja poprosze z 5 par panie madry !!!!!! i pewnie nie jeden za 700 zl by sobie kup9il zamiast np tannoy m2,5 ktore chodza wlasnie w tej cenie :( wiec bez urazy ale jezeli jestes czlowiekiem ,ktory ma pojecie co jak gra i troche oleju w glowie to pisz konkretnie ,forum jest przynajmniej w moim odczuci do tego zeby sie czegos dowiedziec ,zadac pytanie by ktos madrzejszy odpowiedzial a nie to glupiego bez produktywnego podwazania wiarygodnosci albo przechwalania sie ,na innym forum juz z toba pisalem o pioneerze 656 to wielce napisales ze jest duzo wzmacniaczy w tej cenie lepszych ,i owszem podales pare przykladow tylko niestety wszystkie sa 2x drozsze ,a ja jasno chyba zadaje pytanie prosze mi pomoc w wyborze dobrego wzmaCNIACZA do 400 zl do kef iq30,a ty zamiast odpowiedziec konkretnie ,to nie odpiesz tylko szukasz dziury czemu chce taki jak mam super zestaw , czy ja musze ci sie tlumaczyc czemu ? no to ci odpowiedzialem wyzej , i co polecisz mi zebym do firmy kupil wzmacniacz za 1000 zl ?jak sie znasz to pomoz ludzia bo udzielasz sie aktywnie szkoda ze zawsze poza tematem i poza scislymi konkretami

comboss - nie pultaj się, luxy graja fajnie ale specyficznie, to nie jest przekaz neutralny i nie wyobrażaj sobie, że ci którzy je znają, słuchali je z każdą pierdziawką jaka można spotkać na rynku

jak nie posłuchasz w zestawieniu z kefem to się nie dowiesz

Edytowane przez mamel

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

ja nie chwale pionnera ale za 350 zl uwazam ze jest ok ,wiadomo jest to wzmacniacz nie jakis wybitny ani moze nawet sredni ale za 350 -400 polecam !!! dla mnie w tych pieniadzach ma wiecej zalet niz wad , do wad rzeczywiscie moge zaliczyc nienajlepsze separacje dzwiekow poza tym czystosc dynamika szczegolowosc stereo jest na dobrym poziomie !!!!

mamel dzieki , widzisz cholera kiedys mialem luxmana lv112 i gral ladnie srednie ladne cieple bass potezny wysokie tez ladne no dobry to wzmacniacz niestety napewno nie neutralny, a moze wiesz mamel jak sie ma seria lv do seri l?

L jest ponoć "lepsza" a w LV był jeden chwalony ale już nie taki tani, mam 430-kę lecz słucham na innych, każdy ma swoje preferencje ... słuchaj!

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

miałem L430, to piekielnie dynamiczny wzmacniacz z wielkim i dobrze kontrolowanym basiskiem, barwa ocieplona, góra dobrze zaznaczona... bardzo przyjemnie się go słuchało nawet na dosyć ostro grających Paradigmach

Witam

czy moze ktos sie orietuje jak w modelach L190,210,410,430,530 wypada przedwzmacniacz gramofonowy? obilo sie o uszy ze jak na integre to calkiem niezle graja

pozdrawiam

• 2 lata później...

miał lub zna może ktoś luxman Z504 lub A504 -luxkit? jak to gra? potężna moc 2x200W , sporo w klasie A - kupiłem -i mój egzemplarz gra raczej cicho -i wyraźnie brak dynamiki.

w porównaniu do mojego niby dożo słabszego luxmana LV105u - -z504 wypada mizernie - cichszy od wzmaka który ma sporo mniejsza moc, dynamika też gorsza...

one tak grają ? -czy mam coś źle ? może wyschnięte kondensatory? co poprawiać?

• 3 lata później...

Witam szanowne grono Użytkowników

Nie wiem, czy to dobre miejsce, ale spróbuję napisać tutaj.

Zainteresował mnie Luxman L-530. Orientujecie się, jaką cenę obecnie warto na niego wydać? Oczywiście, gdy już się trafi oferta sprzedaży ;)

• 5 miesięcy później...

Witam mam pytanie do znawców luxmana. Ponieważ planuję zakup swojego pierwszego Luxmana który bedzie grał z kolumnami acoustic energy ae100i prosił bym o poradę, czy warto kupić ten wzmacniacz z taką historią ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na allegro są zdjęcia jak wygląda w środku.

Czy lepiej wybrać 100zł droższy L190 ale z niewiadomą przeszłością?

W ogóle czy będzie zauważalna różnica w dźwięku między tymi dwoma modelami?

z góry dzięki wszystkim za pomoc.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi