Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga!DVD Manta 002/16...32Bit/512fs!

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Darek za bardzo emocjonalnie bierzesz to wszytsko. A pewnie,ze drogi klocek mozna teoretycznie drozszym. Ale modyfikowana MAnta kosztuje troche i mozna zobaczyc cos ze rynku wtornego.

Pozdrawiam

Akurat ja moge czesci do Volvo kupic w kiosku RUCHU:)) Ale powaznie jestem pod wrazniem Twojej wiedzy elektronicznej i doswiadczenia. Twoja pycha natomiast jest Twoje zachowanie i w kazdym temacie tak ostre wypowiedzi.

p.s mozna kupic tez VW uzywanego (troche drozej ale lepiej) Nad S 500

Odbieranie moich wypowiedzi jako ostre jest przesadą.

Zbyt spokojnie podchodze to sounu jako takiego.

A Nady 500 robiłem 3 sztuki[tuningowałem]

Też mają swoją głupotę.W oryginale siedzą tam OPA 134... ja wymieniałem na OPA671,zmieniałem filtracje po DAC.

I omjałem [niewiadomo poco wsadzony]wyjsciowy stopien tranzystorowy.

Efekt finalny;pokazała się w koncu srednica i "powietrze ".Praktycznie pod każdym względem zagrało lepiej,mimo róznych gustów właśćicieli.

=========

Znam kilku gośći posiadających cedeki Sonic Frontier...drogie i dobrze brzmiące... ale jak coś dupnie to kicha..na wystawkę!

Oczywiscie naped do Manty jest ogolnie dostepny i kosztuje 20 zlotych. Zywotnosc podzespolow mechanicznych Manty szacowana jest na 20 lat, na co wskazuje renoma producenta, oraz dopracowana w kazdym szczegole jej konstrukcja. Zastosowano doskonałe materiały - plasitk z pudełka po Tik-takach i trybiki od nakrecanej lalki. Calosc umocowana zostala w stabilnej obudowie wykonanej z sprasowanej wielokrotnie folii do nalapek.

Sorry, nie moglem sie powstrzymac.

Darkul, sorry ale w tym watku gadasz jak potluczony. Z jednej strony rzniesz fachowca, ktory pozjadal wszystkie rozumy, a z drugiej usilujesz wcisnac ludziom tania kupe plastiku z Twoim super-tuningiem, ktora po dwoch latach bedzie sie kwalifikowala do kosza, a najprawdopodobniej znacznie wczesniej.

Co chcesz porownywac, Denona np 2560, czy jakas calkiem swieza Sonke ES (bo to kupisz w cenie Manty z tuningiem), Marantza 72SE albo 63SE i dostepnosc czesci do nich z jakims 'gownem' sorry pt Manta ? Ile dostaniesz za rok za Mante stuningowana przez siebie na rynku wtornym ? Nic, włożysz ja do kosza, ew. dasz dziecku do zabawy.

O jakiej dostepnosci podzespolow mowisz, od kiedy to w odtwarzaczach leci Ci elektronika a nie napedy ? Gdzie kupisz naped od Manty, wyciagna Ci w serwisie z tych, ktorym wczesniej padl zasilacz ?

Jezeli cos chcesz robic rob to z glowa. Tutaj po prostu marketing Twojego tuningu jest zalosny i sie kupy nie trzyma.

>Barni

Niestety się z tobą niezgodzę,twoje zdanie i to jest twój problem!

Jeżeli ja komuś daję gwarancję na sprzęt to tak jest !

Przypominasz mi grupę niereformowalnych talibów......

Sprzęty które wymieniłeś to jest zwykły jeszcze gdzieniegdzie działający gruz na który ja gwarancji niedam!

Mimo że w wielu tych sprzętach siedzą niezłe daki i transporty!

Dla siebie możesz robić partyzantkę.....

Widze że sie nierozumiemy.

Z twojego rozumowania wynika że wszyscy powinniśmy mieć tylko np.daki TDA1541 i transport CDM2.

Te czasy minęły.

Chcesz miec super cedeka to bulisz.... inaczej tuning ale z gwarancją.

A swistak siedzi i zawija w sreberka;-)

Rozumiem, ze ta sama praktyka serwisowa pozwala Ci stwierdzic ze naped w Mancie przezyje powiedzmy tyle co sredni naped w CD czyli okolo 8 lat ?

Oczywiscie na moment zapominamy, ze napedy w firmowych DVD lubia padac po polowie tego okresu i ich wymiana jest TOTALNIE nieoplacalna. Oczywiscie tez zamykamy mocno oczy aby nie widziec ile na Allegro jest do sprzedazy zwalonych DVD klasy MAnty z o wiele mlodszych rocznikow.

Sorry Darkul, ale w zyciu nie wpakowałbym nawet polowy kasy jaka chcesz za przerobke kasy w tuning tak gównianie wykonanego zródła.

Ale są wyjątki. W moim starym Rotelu 991AE właśnie transport zaczyna siadać, elektronika jest bez zarzutu. Swoją drogą ciekaw jestem ile przybulę za nowy transport? Nawet nie wiem, jaki to model.

A jednak sie nie udalo ;-)

Darkul, dajesz gwarancje na laser i podzespoly jakie wlozyla tam Manta czy na swoj tuning ?

Gwarancje na Mante i wszystkie jej podzespoly tracisz w momencie jej otworzenia, bo z tego co wiem, nie masz uprawnien nadwornego tuningowca tego 'koncernu'.

Wiec co, podkladasz sie pod gwarantowanie dzialania podzespolow Manty ? Coz, wiem, ze samobojcy sa wsrod nas, ale ze na Lukarze ;-)))))))))))))

Watku na temat wyzszosci konstrukcji Manty nad kilkuletnimi CD z wysokiej polki nie bede komentowal.....Niech kazdy osadzi to we wlasnym zakresie.

>barni

słuchałeś darkulowej manty?

Hm... 1800 to już jakaś kasa i faktycznie można poprzebierać w starszych cedekach ale jakiego hi-endu starszego byś nie kupił to chyba jednak filmu na nim nie oblecisz a taka darkulowa manta czy szajsung to rozwiązanie dla wielu, wielu osób niezdecydowanych, którzy by chcieli pogodzić 2 sprawy w 1 klocku.

Poza tym ludziska kupują wcale drogie chińszczyzny, gwarancja kończy się zaraz po kupnie chyba, że znajomy statkiem albo Lotem a jednak.

Profil - ja Manty sluchalem i dlatego nie jestem jej fanem - za te pieniadze da sie kupic cos o wiele lepszego.

PS jak juz mowilem Darka lubie i szanuje za wiedze, ale to nie znaczy, ze slepo wierze we wszystko co powie - wierze tylko wlasnym uszom.

Pal słuchał manty i mu się niepodobała.. normalne przecież wszyscy mamy różne gusta,słuch i podejśćie do dzwięku.W Audiopunkcie ocena słuchaczy była wyrównana połowa była zadowolona a druga niezadowolona z brzmienia.Tak samo jak w przypadku odsłuchiwania innhych klocków.

>PAL55 miałeś Amplifona,byłes z niego zadowolony...a mnie się on za cholere niepodobał.jak dla mnie niegrał jak lampus ani jak tranzystor.Czy to znaczy że lampusy są be.. nie!

>Barni

Jak bym nie miał dostępu do częśći serwisowych to gwarancji bym nie dawał,więc twoje bajanie jest dziwne.

Gdybys logicznie podszedł do tematu [wysilił się]to może zrozumiesz że zakup kilku Mant w celach serwisowych nie jest to majątek.... 002 tansza ma taki sam transport i zasilacz!

Twoja wiedza serwisowa jest na poziomie małego Kazia,nie wiem poco sie w tym zakresie wypowiadasz.

Mając DVD czy kompakt Panasonika,Soniacza czy Pioneera jestes narażony na duży wydatek w przypadku awarii... i to nie jest 300 ZŁ [koszt zakupu całej Manty 001,002]tyle to bulisz na wejśćie w serwisie za samo wejscie.Wserwisach niechce sie chłopakom szukac co padło i odrazu mówią tobie że laser padł!

>Pal55

barni chyba jednak nie słuchał :-)) a więc nie wiemy czy jemu by się manta czy samsung podobał czy nie.

Poza tym upieram się jednak, że szukając odtwarzacza DVD, który nie będzie nas dodatkowo straszył w temacie audio-stereo to może jednak warto sprawę chociaż przemyśleć a przynajmniej posłuchać jak gra.

Ja również ślepo nie wierzę konstruktorom czy recenzentom w gazetkach itp. Każdy z nas słyszy inaczej ale nie o tym ten wątek.

Pozdrawiam wszystkich i ........... idę śnieg odgarniać. :-)))

>Twoja wiedza serwisowa jest na poziomie małego Kazia,nie wiem poco sie w tym zakresie wypowiadasz.

Wiesz Darkul w obrazaniu ludzi jestes calkiem niezly. Tyle, ze tym sobie klientow nie zjednasz.

Popatrz na kulture wypowiedzi, ich fachowosc i zamowienia do przodu u tworcy wzmaka forumowego 608, ktorego mam i uwazam, ze to konstrukcja doskonala. Jak moze również zauwazysz tak uwaza jego praktycznie 100% nabywców a nie 50% (ktorej to tezy potwierdzenia prozno szukac na forum patrzac na to co ludzi pisali o stuningowanej przez Ciebie Mancie).

A wracajac do Piotra608 naprawde wiele sie mozesz od czlowieka nauczyc, zacznij od kultury.

Wiesz, nawet nie chce mi sie prostowac Twojego w/w wywodu, i tak przeciez wszystkop wiesz lepiej ;-)

• Redaktorzy

no a w Biedronce od jutra będzie Electric za 199PLN

[obrazekLUKASZ-211035_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Sam przestaję się dziwić ..... coraz mniej można spotkać DVD [niewspominająć o CD-playerach] w sklepach za powiedzmy 1000 ZŁ.

Przykładem jest Samsung 745,poco go mają sciągać skoro sprzedadza 4 szt tanich i więcej zarobią!

W markietach CeDeków to już nie widać, a co dopiero jeden klocek za 1000zł.

Gościu, który chce kupić najtańsze piwo nawet na to nie spojrzy, a jak zobaczy "sprzęt" za 200zł, to da jemu do myślenia w czasach łatwego dostępu do gazetowych filmów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.