Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga!DVD Manta 002/16...32Bit/512fs!

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

hmm, może tak a może nie. Sam nie ufam do końca gazetom gdyż parę razy się już przejechałem w mojej ktrótkiej karierze audiofila melomana. A w tej recenzji może podłączyli to pod tani zestaw głośników to i jak mogło dobrze zagrać.

Jeśli to coś jest lepsze od DV454 to ja k... jestem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fakt że w komisach nie chcą tego Pioneera to dlatego że mp3 nie czyta, a to przecież najważniejsza funkcja odtwarzacza, no może jeszcze fotki musi czytać, bo muza po cholerę ? Ja tam wprawdzie nie mam pojęcia jakie ma 454-ka wyjście analogowe, bo nawet nigdy nie podłączałem, a trzymam to cudeńko w domu bo czyta wszystko, jest szybki (ładowanie płytki), ma świetny obraz i dźwięk po cyfrze. Jeśli chodzi o gazety to sam nieraz krytykowałem, ale czasami mają rację. W teście Pioneer 454 wygrał w HiFi nawet z Panasonikiem i mieli rację.

Z drugiej strony sam lubię się pobawić, więc polecam wykonanie hiendowego klocka z tej Manty, tylko do tego trzeba odrobinę odwagi: rezygnujemy z obudowy oryginalnej, zastępujemy drewniano-szklaną, poprawiamy zasilacz i wszelkie połączenia, na front czysta płyta aluminiowa z kawałkiem 6 mm szkła cieniowanego i po wszystkim.

Powodzenia.

>Andrzeju!

Ja niemowie o dzwieku 454 bo jako seryjny klocek to niema dzwieku!!!Ogromna grupa dvd [seryjnych]gra doniczego!!!Musialem to caco przerobic by zaczelo grac dzwiekiem przyzwoitym....... Yamahy 530/540 tez musialem robic!

PODKRESLAM!Ja niemowie o dzwieku za 1000...2000 czy 3000ZL tylko za conajmniej kilkanascie.....!

Niemowmy o seryjnych klockach bo tam siedza na wyjsciach takie elementy by taniocha niezjadla wyzszych klockow.

swietnie iz cos takiego z hipermarketu potrafi zawstydzic tzw. markowe klocki. A moze mozna to samo co o Mancie powiedziec o Roninie? Ronin jest ladniejszy a kosztuje prawie tyle samo. Szkoda tylko, ze ta Manta wyglada tak paskudnie.

[obrazekLUKASZ-117635_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

001 wcale tragicznie niewyglada.... a 002 owszem troche odpustowo.

Tylko to ma grac a estetyka jest na 2 planie....

===========================

Wlasnie dvd primare zagral gorzej od 001 UPGR

Wlasciciel sie wnerwil po odsluchach i go puszcza.....

No wlaśnie bo co mnie zainteresowało, to czym się charakteryzuje odtwarzacz który jest dobrą "bazą" do upgradowania tj. czy np. musi mieć choć część elementów wysokiej jakości, powiedzmy opampy. Bo jak przeglądam ten i inne wątki to z reguły część sprzętu unznawana jest za "lepiej" przerabialną.

Przepraszam jezeli to zbyt ogolne pytanie :))

dzisiaj byłem w markecie i obejrzałem sobie zarówno 002 jak i 001, 002 odpada od razu a 001 jest znośne z odległości powyżej 1 m. W bliższym kontakcie pachnie trochę tandetą, ale nie o wygląd na szczęście chodzi i jeżeli faktycznie to gra bardzo dobrze to chyba byłbym zainteresowany zakupem, gdyż planowałem zakup w miarę taniego (do 1000) odtwarzacza DVD. Co jeszcze mi się podoba w 001, wbudowany dekoder i pięć wyjść na wszystkie kanały, gdyż nie posiadam amplitunera, a mam za to dwa wzmacniacze. Mam pytanie czy można by było na 001 ustawić dźwięk przestrzenny na 4 kanały, bez centralnego. Oczywiście kino traktuję jako gratisowy dodatek, bo z tego co pisze Darkul to ma być porządne źródło do stereo.

Darkul

czy mógłbyś opisać jaki dźwięk to prezentuje w poszczególnych pasmach, jakie cechy charakterystyczne w tychże posiada.

Pozdr.

Darkul - a trochę z innej bajki pytanie chociaż w temacie - ile kosztowałoby u ciebie zrobienie DAC-a, z którego z czystym sumieniem mógłbys powiedzieć, że z dobrym transportem zagra GENIALNIE? Albo inaczej: ile trzeba by zapłacić (u Ciebie) byś zbudował DACa (podłączonego do przyzwoitego napędu) by zagrał na poziomie np Ikemi lub lepiej? i czy podjął byś się takiej próby?

PODKRESLAM Nas Interes. Tylko 001!!!

Niema sensu opisywac brzmienia!

Ogolnikowo:Doskonala stereofonia.... naturalny podzial planow dzwiekowych.....duzoooo powietrza.... doskonale oddawanie akustyki pomieszczen..... swietna dynamika w skali mikro i makro.

======================================

>Veteran

dam ci namiar na priva.

DAC Woolfsona jest kompatybilny z DA9611,z tym ze DA odroznia jeszcze 32Bity.

Nawet poziom wyjsc.jest robiony cyfrowka!?

Mozna zrobic{kwestja ceny]uniwersalny DAC.

Ja niemam psychicznych barier przed 1...16 czy 32 bit dac,aby tylko gralo.

W wielu przypadkach mozna zrobic dac na bazie gotowych kart np.BB i dostawic zasilacz i zegar.

Dla normalnych sluchaczy jest obojetne co i jak jest w srodku...aby gralo i sie niepsulo...

Sam nieraz nacialem sie na drogie g..... i naogol w srodku bylo tylko ladnie,a wierzcie mi znam knoty za chore pieniazki.....

Darkul - przepraszam, za upierdliwe pytania ale na ile szacujesz wykonanie takiego DAC-a? po prostu chciałem się zorientować czy opłaca się robić lub szukać dobry DAC czy też lepiej zbierać od razu na Ikemi? Oczywiście pytanie brzmi: za ile Ty mógłbyś taki konkurencyjny DAC wykonać?

Darkul->

proponuję jak najszybciej uzgodnić wspólny odsłuch dla forumowiczów Twojej Manty-UPGR w którymś z miejsc w Wwie.

Wspominałeś o Audiopunkcie? Kiedy można będzie się tam wybrać, aby osobiście przekonać się o

high-endowym dźwięku Twojego odtwarzacza?

Myślę, że im szybciej tym lepiej, żeby forumowicze mieli jeszcze szansę kupić te Manty do upgrade'u.

Proponuję najbliższy wtorek - 27 kwietnia o 17.00 - uda się zorganizować? Każdy chętny mógłby przynieść swój odtwarzacz do porównania? Daj znać

Ze względu na przewidywane rozruchy od środy, blokadę policyjną itp., oraz na opustoszałe miasto w długi łikend, to chyba nie warto tak się spieszyć. Raczej spokojnie od 4 maja. Audiopunkt co prawda nie leży w strefie zero, ale paraliz miasta zapowiada sie niezły....

Tak, ale inni być może też zechcą posłuchać. Jeśli odtwarzacz miałby być w Warszawie powiedzmy tydzień, z czego pięć dni będzie "wyjęte", to zostaje mało czasu. W Audiopunkcie wiele osób się nie zmieści, poza tym. A zainteresowanie może być spore.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.