Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o AMPLITUNERZE YAMAHA....

karki

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dvd Panasonic s75 --> (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

i planuje kupić głośniki:

Koda AV705 + SW850 --> (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

no i potrzebuje do tego amplituner

Co sądzicie o amplitunerze YAMAHA RX-V 640 ?

Jaki będzie ewentualnie leprzy w tym przedziale cenowym (1700 zł)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/8080-co-s%C4%85dzicie-o-amplitunerze-yamaha/

super sprzet a zwłaszcza za ta cene to rewelacja,ja mam 4 miesiace i jestem bardzo zadowolony,i moim skromnym zdaniem w tym przedziale cenowym bedzie bardzo trudno o lepszy,ale to wszystkie moje zachwalania mają sie nijak to tego jakie brzmienie preferujesz bo jak po odsłuchu nie spasuje Ci yamaha to musisz sie rozglądac za innymi ampli które Ci bardziej spasują np h/k 3550,onkyo 601,denon 1804,wiec powiedz jakie brzmienie Ci pasuje i jakiej muzyki mniej wiecej słuchasz i co czego czesciej bedzie wykorzystywane ampli.

swięte słowa elfan każdy lubi co innego - za 1700 zł rzeczywiście trudno kupić co lepszego od y640, ja oczywiście poleciłbym h/k avr 230 (tylko że to już ok. 2300 nawet na allegro) ewentualnie dfajnie gra też denon 1804 mozna kupić za ok. 1900 zł - najlepiej idź do jakiegoś sklepu i posluchaj sam. Generalnie do kina moim zadaniem nadają sie wszystkie ze wskazaniem na yamahę i h/k w muzyce to kwestia preferencji określonego typu brzmienia i tyle.

no tak 601 jest drosze ale nie warte raczej tej ceny,według mnie,to chyba przez to ze w strefie bezcłowej trudniej jest go dostac i dlatego jest drozszy,ale to jest ta sama klasa ampli co 640 a 501 to juz bardziej jak 440,więc raczej nie warto,no chyba że bardzo sie bedzie podobac brzmienie:) a co do pokretła w y 640 to jest w większosci przypadków z plastiku ale jak mędziesz miał takie szczescie jak ja to będziesz miał takie ładnie z aluminium:) ale szkoda ze yamaszka olewa te pokretła i daje plastiki przecież w tej klasie cenowej 3000zł omijając allegro powinno być jak u denona wszystko z alu a nie tylko front,no ale wazniejszy jest dzwiek,a poza tym n/k ma plastik i to w bardzo drogich modelach,ale to chyba bardziej taka tradycja:)POZDRO

co temat to robi sie niesmacznie ... załóżmy oddzielne konto "dla tych z problemami egzystencjonalmymi" zeby sie wyszumieli ...

A co do 640-tki już sie wypowaidalem kiedyś, ale wspomne raz jeszcze:

za ta kase ciezko dobrac cos lepszego ... ale świat sie nie konczy na 640-tce ... jak kogos stac - proponuje siegnac do wyzszych półek ... i nie koniecznie firmy "Y" ...

"Posiadam ampli Yamacha RX-V 430. Moje spostrzeżenia:

1. Ok w kinie domowym

2. Stereo nędza !

3. Jakość tunera FM na poziomie przenośnych radiomagnetofonów"

to wielce prawdopodobne,co można chceć od takiego ampli za ta kase,za duzo chyba wymagasz;)))

POZDRO

bensys>

Dam Ci dla odmiany recenzje krotka recenzje mojego Pioneera 512:

1. Ok w kinie domowym

2. Stereo nędza !

3. Jakość tunera FM na poziomie przenośnych radiomagnetofonów.

Sorry za plagiat. Elfan ma niestety racje.

"Btw czemu wszyscy kupuja te zestawy Kody , czy naprawde nie ma nic innego :)) jeszcze troche i bedziemy mieli zupelny monopol."

bo w swojej klasie cenowej trudno o lepiej grające,według mnie,a przed kupnem nie tylko kody słuchałem;) i tagże takiego czegoś jak magnat,heco, i innych kokurentów w podobnej cenie,i powiem krótko:ten zestaw co mam według mnie ich zmiażdzył jakościa brzmienia.POZDRO

P.S a co do monopolu to może pojawi sie na rynku taki producent jak koda,było by super,ceny jeszcze bardziej mogły by spajść;)

Sama myśl ze istnieją JEDNE JEDYNE kolumny ktore w swojej klasie cenowej biją wszystko inne NA GŁOWE wydaje mi się podejrzana, a tobie nie? Tannoye M1 nie zdarzają się codziennie :))

Jest masa innego sprzętu niezależnie od tego jak gra Koda a gra dobrze.

Jeżeli dojdziemy do sytuacji ze wszyscy będą mieli zestawy Kody i ampy Yamahy to już będzie czysty obłęd. :D A może i koszmar z ulicy wiązów.

Zaczynam sie zastanawiać czy Koda jest rzeczywiście jest na tyle dobra żeby tylko za nią agitować.

mciej> I znow Elfan Pozdro Elfaniasty ma racje :-))) Mozesz nabyc w tej cenie dajmy na to, Eltaxy Hollywood. Dla tego samego efektu dzwiekowego mozesz tez kupic Kode 702 na ten przyklad i zalozyc na glowe wiadro. Gdybym mial jednak teraz radzic "nowemu" w temacie zakup kina, odradzal bym w ogole tzw. "Droge przez Kody"...

"Gdybym mial jednak teraz radzic "nowemu" w temacie zakup kina, odradzal bym w ogole tzw. "Droge przez Kody"..."

Mariusz już drugi raz tłumacze,czy jak Tobie sie nie podoba to innym tak samo i trzeba każdemu odradzac bo to dziadostwo?!?!?!? a co byś polecał początkującemu,oczywiście w tej samiej cenie B&W i jak by mu sie nie spodobały choć nawet droższe od kody to co wtedy??? ja zakładam ze Ty myslisz tak że ja wypowiadam sie super o kodach bo mam je,ale tak naprawde jestem nie zadowolony i chce robić se ich reklame by je komuś sprzedać,i kupić sobie coś innego np B&W,no to jak tak myślaes to nie mam pytań :)))))

mciej,tannoye m1,do klasyki i do jazzu,ale to nie rock i kino domowe,słuchałem ich w MM,miałem kupowac zestaw M2,M1,Mc za około 2,5 kzł ale jakoś mi nie odpowiadały,ale kolumienki w swojej cenie są super,ale nie dla mnie,i pewnie Mariusz sie odezwie że ciągle swoje i swoje chwale;))))

POZDRO

Tak sie nieszczesliwie sklada ze tannoye m1 na nieszczescie milosnikow klasyki i jazzu staly sie przebojem tak naprawde jako glosniki efektowe do KD, a to ze wzgledu na male rozmiary jakosc i cene :)

Elfan> "Droga przez Kody" to byl skrot myslowy. Chodzi mi o nieokielznany ped do posiadania wszystkiego od razu przy ograniczonych funduszach. Zadowalamy sie czyms, czego potem nie mozemy upchnac (czy ten Twoj kumpel, Elfan, chce ode mnie kupic te p... Kody czy nie?! :-) gdy nam przestaje odpowiadac. W ktoryms niedawnym watku ktos zaczal o innym sposobie budowania zestawu - PORZADNE monitorki jako tymczasowe dwojki do starego wzmaka stereo za grosze, DOBRE DVD jako zrodlo. Miodzio. Potem PORZADNY amp wielokanalowy (wzmak stereo do sypialni!). Potem PORZADNE podlogowce na front. Potem sub, centralny, tylny itd. I potem sie ktos taki moze z nas smiac, Elfan...

"Tak sie nieszczesliwie sklada ze tannoye m1 na nieszczescie milosnikow klasyki i jazzu staly sie przebojem tak naprawde jako glosniki efektowe do KD, a to ze wzgledu na male rozmiary jakosc i cene :)'

no kurcze mciej to dziwne doprawdy:))))))

"ktoryms niedawnym watku ktos zaczal o innym sposobie budowania zestawu - PORZADNE monitorki jako tymczasowe dwojki do starego wzmaka stereo za grosze, DOBRE DVD jako zrodlo. Miodzio. Potem PORZADNY amp wielokanalowy (wzmak stereo do sypialni!). Potem PORZADNE podlogowce na front. Potem sub, centralny, tylny itd."

tak też mozna bez problemu,kazdy jak sobie tam chce;)),a co do kolumn to kumpel nie dał odpowiedzi jeszcze:)

POZDRO

"Zadowalamy sie czyms, czego potem nie mozemy upchnac (czy ten Twoj kumpel, Elfan, chce ode mnie kupic te p... Kody czy nie?! :-) gdy nam przestaje odpowiadac"

musisz być Mariusz naprawde bardzo nieszczesliwy przez te kody;) ja to mam fajnie przez 6 miesiecy tak fajnie pieszczą moje uszy,trzebało poczekac na model F51 a nie tak od razu,to tak pół serio pół żartem;) żeby znów nie było ze swoje;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.