Skocz do zawartości
IGNORED

Z jakiej półki amlituner kupić jeśli i tak będzie na pre out

Ghostlovescore

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Wiem, że tematów o ampli jest mnóstwo, ale celowo nie podpinam się pod inny, bo uważam, że w kontekście w jakim pytam założenie nowego wątku ma sens, gdyż inni z tego skorzystają, gdyż bedzie widoczny od razu w tytule problem tematu.

Mianowicie, moja Yamaha RX-V630 RDS powoli zaczyna mi się nudzić, a przede wszystkim brakuje mi w niej paru rzeczy.

-Autokalibracja, bądź możliwość ręcznej korekcji charakterystyki pasma dla każdego z głośników też dla subwoofera ( obecnie mam suba w obudowie zamkniętej i tutaj potrzebna jest aktywna korekcja, której nie ma wzmacniacz tego suba)

-Detaliczność brzmienia i większa przestrzeń dzwięku

Przed Yamahą miałem Onkyo 505SE i mimo, że to teoretycznie 2x niższa półka grał w kinie zdaje mi się dużo lepiej niż moja Yamaha, lecz dop końca nie jestem pewnien bo nie porównywałem bezpośrednio, a jedynie bazuje na pamięci mojego umysłu, który wiadomo może zwodzić.

Onkyo te same sceny grało odziwo lwpiej przestrzennie, lepiej pozycjonowało dzwięk i miało lepszą dynamikę to tak z pamięci.

Merutum mojego zapytania jest, czy jeśli docelowo amplituner, który kupie będzie miał fronty wpięte we wzmacniacz na pre out amplitunera, to czy warto kupować amlituner droższy, czy można tylko podstawowy.

Nie wiem, gdzie leży ta granica jakości do ceny.

Czy taki amplituner za 2000tyś ma wszystko lepsze od takiego za 1300zł, czy może niektóre elementy tylko.

Np jeśli preout z tego pierwszego byłoby takie same jak tego z drugiego, który ma lepsze jeszcze końcówki mocy, to bym wziął tego za 1300, bo akurat końcówki mocy będę omijał, więc ich jakośc mnie nie ionteresuje.

Gdzie jest ta granica, w jakich elementach się przejawia, jeśli mówimy o stwierdzeniu "lepiej dołożyć.."- proszę oczywiście rozpatrywać to uwzględniając to że docelowo każdy ampli jaki kupie ma byc i tak jedynie "dawcą" więc który warto?

Amplituner ma byc nie awaryjny, czyli Harman Kardon i zapewne też Onkyo odpada?

yamaha wiem, że jest długowieczna, bo mam 2, ale może odmieniłbym brzmienie Yamahy?

Amplituner nie musi być super dynamiczny, czy coś, bo na frontach zagra Yamaha 797 a tej dynamiki i wykopu nie brakuje

Jeśli nie będzie potrzeby pakować się w ampi kwoty rzędu 2000tys typuYAMAHA RX-V 765

to moż coś tańszego polecicie?

tylko co?

DENON AVR 1611? 1280zł?

YAMAHA RX-V565?

A jakieś Sony, Pioneery czy w ogóle to brać pod uwagę?

Pozdrawiam

Bardzo dobry temat.

Uważam, że faktycznie nie ma sensu pakować się w amplituner z wyższej półki, jeżeli i tak będzie służył tylko do napędzenia centrala i surroundów. Z tego co pamiętam starsze, wyższe modele Sony, Denon miały wyjście pre out. W takie coś bym celował.

Autokalibracja z mikrofonem to zwykły bajer, do użycia za pierwszym razem. Zresztą ja i tak wolę ustawienia własne.

No chyba, że musisz mieć nowe dekodery dla płyt Bluray tj. wszelkie HD Audio - to trzeba będzie poszukać czegoś z bieżącej oferty.

Sprawa nie jest taka prosta. Trudno założyć, że ampli może być słaby, bo ma do napędzenia "tylko" centralny. Niestety, brzmienie centralnego determinuje w dużym stopniu brzmienie całości. Przydałaby się więc końcówka 3-kanałowa, ale tych jak na lekarstwo.

Poza tym trudno spodziewać się, że sekcja pre takiego taniego ampli będzie dobrej jakości. Różnica pomiedzy sekcją pre-out mojego starego Onkyo 676 i nowszego 905 jest po prostu zasadnicza i większa, niż można by się spodziewać.

Chyba po prostu nie ma prostej drogi na skróty :(

Dlatego już dawno zrezygnowałem z amplitunera na rzecz procesora Yamahy.

Ponadto amplitunery zazwyczaj mają sekcję przedwzmaczniacza niemalże identyczną od najniższego do prawie najwyższego modelu. Poszczególne modele różnią się mocą (przynajmniej na papierze), ilością końcówek mocy, wyposażeniem i ilością wejść/wyjść.

Jeśli nie będzie potrzeby pakować się w ampi kwoty rzędu 2000tys typuYAMAHA RX-V 765

to moż coś tańszego polecicie?

tylko co?

DENON AVR 1611? 1280zł?

YAMAHA RX-V565?

Oj, podejrzewam, że w przypadku powyższych ampli problem sam się rozwiąże jak zerkniesz na ich tyły - ani jeden, ani drugi nie ma pre out.

Oj, podejrzewam, że w przypadku powyższych ampli problem sam się rozwiąże jak zerkniesz na ich tyły - ani jeden, ani drugi nie ma pre out.

Marantz w większości swoich modeli ma pre out jak nie we wszystkich, cenowo też duża rozpiętość, na awaryjność nie można narzekać.

Nie znajdziecie nic lepszego na rynku za sporo wieksze pieniadze.

- procesor

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- koncowki do wyboru ale np pelne i rowne kanalowo rozwiazanie to

Ukryta Zawartość

sprzet ten brzmi detalicznie i klarownie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z nowych podstawowych modeli do kina majacych pre out mamy do wyboru Harmany albo Marantze. W tym wyborze zdecydowanie Marantz. Jest tez inna mozliwosc zakup wlasnie Denona 1611 Onkyo 308/578 i zastosowac tak zwany dzielnik napiecia. Jest o nim tutaj pisane natomiast co do jakosci takowego robionego Pre Outa niech wypowiedza sie specjalisci.

Dziękuję panowie za odpowiedzi

Konradskala właśnie myślałem tak, jak Ty mówisz, że raczej ampli droższe o jakieś załóżmy 700zł nie będzie tak gruntownie przebudowane, jak to tańsze a zwłaszcza w sekcji przedwzmacniacza

Zatem dorwałbym pierwsze lepsze w miare dobre ampli z pre out i bym śmigał na nim, no ale jak dobrze zauważył kej, denon, który zdawał się byc jednym z najfajniejszych odpada, bo pre out nie ma.

Mczaj masz zupełną rację, że słuchając frontów ze wzmacniacza ,a pozostałe wraz z centralnym z amplitunera degradujemy jakość filmu, bo zasilając kluczowy głośnik sprzetem słabszym tracimy na jakości i spójności brzmienia

Tyle, że ja po wielu doświadczeniach centralny sprzedałem i preferuję symulowanie go przez amplitunery, pisałem o tym kiedyś w innym temacie, ale to nie istotne

Po prostu przyjmijmy, że ampli służy mi jedynie do surroundów i jako dawca przez pre out dla frontów i suba wtedy wracamy do punktu wyjścia, czyli gdybamy o różnicy w jakości amplitunerów w aspekcie tego wszystkiego, co jest przed końcówkami mocy, co determinuje dzwięk do momentu puszczenia go przez pre out.

Ty na pewno masz rację, że 905 gra lepiej po pre out, tyle, że mnie chodziło o porównanie dwóch sąsiednich półek, czyli tej do 1500zł i do 2000tyś zł, co zatem powiesz o tym?

Tak w ogóle analizując Wasze wypowiedzi i swoje potrzeby stwierdziłem , że wogóle nie potrzebuję amplitunera, tylko czegoś, co mi ten sygnał Dolby, czy dts przetworzy ładnie.

Oczy otworzył mi konradskala i darekdz.

mnie nie potrzeba płacić za radio, końcówki mocy i inne bzdety, ja potrzebuję tylko czegoś, co przeżuje mi sygnał wielokanałowy i da w dobrej jakości.

To, co przesłałes mi darekdz jest interesujące, ale ze wstydem przyznam, że mój english, jest na marnym poziomie, a poza tym, mam pewne obawy, co do kupna za granicą.

Może coś taniego byłoby dobrą alternatywą dla amplitunera nawet za 2000tyś

Co myślicie np o czymś takim?

Ukryta Zawartość

Chętnie tez obejrze inne procesory, jakie polecicie

pozdrawiam

z nowych podstawowych modeli do kina majacych pre out mamy do wyboru Harmany albo Marantze. W tym wyborze zdecydowanie Marantz. Jest tez inna mozliwosc zakup wlasnie Denona 1611 Onkyo 308/578 i zastosowac tak zwany dzielnik napiecia. Jest o nim tutaj pisane natomiast co do jakosci takowego robionego Pre Outa niech wypowiedza sie specjalisci.

A dzielnik napięcia, cóż to takiego? czy to coś, co stosuje się gdy nie ma pre out w ampli?

pozdr

Ukryta Zawartość

odnośnie ostatniego pytania - tak

tanie amplitunery i tak nie mają pre out dla frontów

Denon ma dopiero od serii 2xxx, Yamaha od 6xx/7xx, Onkyo bodajże od 8xx, HK od 2xx, Marantz od 5xxx

najtaniej wychodzi Yamaha, potem HK i Marantz

odnośnie ostatniego pytania - tak

tanie amplitunery i tak nie mają pre out dla frontów

Denon ma dopiero od serii 2xxx, Yamaha od 6xx/7xx, Onkyo bodajże od 8xx, HK od 2xx, Marantz od 5xxx

najtaniej wychodzi Yamaha, potem HK i Marantz

Don, a ten dzielnik, to da się gdzieś kupić, albo od kogoś diy, bo kumpel chciałby jedne kolumny mieć do 2 sprzętów bez pre out

Tylko nikt nie bierze pod uwagę jakiej jakości jest przedwzmacniacz w tańszym amplitunerze, nie mówiąc już o najtańszym.

Ja miałem okazję na własne uszy się przekonać, bo na dwa miesiące zaprzyjaźniony sklep pożyczył ode mnie Denona AVC-A1HDA do prezentacji...

Ja w zamian dostałem do testów Pioneera SC-LX83.

Różnica na niekorzyść przedwzmacniacza w pionku olbrzymia, tak jakbym inne kolumny podpiął.

Oczywiście wówczas jak miałem pionka to całej prawdy na forum nie napisałem (kolega ze sklepu prosił),żeby nie dołować pionka, który przecież kilka tysięcy kosztuje.

Teraz, gdy już Denon do mnie wrócił a pionek znalazł kupca to mogę prawdę napisać.

A prawda jest bolesna - w myśl starego porzekadła: z gówna bata nie ukręcisz (czyt. z taniego ampli)...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

być może coś w tym jest, ja w moim Denonie 2106 nie odczuwam dyskomfortu z tego powodu... słuchałem zarówno samych wzmacniaczy jak i przez pre out i różnica była ale bardzo minimalna, trudna do wychwycenia, na tyle mała aby nie zaprzątać sobie nią głowy

Don, a ten dzielnik, to da się gdzieś kupić, albo od kogoś diy, bo kumpel chciałby jedne kolumny mieć do 2 sprzętów bez pre out

gdzieś był schemat na forum, poszukaj w wyszukiwarce, każdy elektronik takie coś zmontuje, ewentualnie może ktoś na ochotnika z audiostereo ;)

być może coś w tym jest, ja w moim Denonie 2106 nie odczuwam dyskomfortu z tego powodu... słuchałem zarówno samych wzmacniaczy jak i przez pre out i różnica była ale bardzo minimalna, trudna do wychwycenia, na tyle mała aby nie zaprzątać sobie nią głowy

gdzieś był schemat na forum, poszukaj w wyszukiwarce, każdy elektronik takie coś zmontuje, ewentualnie może ktoś na ochotnika z audiostereo ;)

Don mam 2 pytanka

1 co sądzisz o Tym procesorze Yamahy z linku?

2. Możesz napisac jak tak ogólnie brzmi Denon?

THX Ultra 2 to o czym piszesz zapewne jest prawdą, ale niestety pułap cenowy o którym nie wolno mi nawt śnić

pozdrawiam

Tylko nikt nie bierze pod uwagę jakiej jakości jest przedwzmacniacz w tańszym amplitunerze, nie mówiąc już o najtańszym.

Ja miałem okazję na własne uszy się przekonać, bo na dwa miesiące zaprzyjaźniony sklep pożyczył ode mnie Denona AVC-A1HDA do prezentacji...

Różnica na niekorzyść przedwzmacniacza w pionku olbrzymia, tak jakbym inne kolumny podpiął.

Oczywiście wówczas jak miałem pionka to całej prawdy na forum nie napisałem (kolega ze sklepu prosił),żeby nie dołować pionka, który przecież kilka tysięcy kosztuje.

Teraz, gdy już Denon do mnie wrócił a pionek znalazł kupca to mogę prawdę napisać.

A prawda jest bolesna - w myśl starego porzekadła: z gówna bata nie ukręcisz (czyt. z taniego ampli)...

Jaki sens bylo pierdoly zmyslac? Nie wziales pod uwage ze ktos mogl sie kierowac Twoja ocena w wyborze.

re Ghostlovescore

Procesor Yamaha DD2 sobie odpusc. Stary, nie ma autokalibracji i nie dekoduje nawet DTS.

W budzecie 2k PLN jesli nie zalezy Tobie na dekoderach HD kupilbym Denon 3802 lub 3805 (raczej na pewno ma funkcje autokalibracji) lub Marantz SR5x00, SR6x00, SR7x00. Gdzie x=2,3,4,5. Jesli nie bedziesz zadowolony ze stereo dokupisz potem uzywany wzmak z wyjsciem na koncowke.

Don mam 2 pytanka

1 co sądzisz o Tym procesorze Yamahy z linku?

2. Możesz napisac jak tak ogólnie brzmi Denon?

1. nie znam niestety

2. hmm w sumie trudno powiedzieć, grałem nim na 3 parach kolumn (Paradigmy 7v4, 9v5 i teraz Monitor Audio BX6) i szczerze mówiąc opisałbym go zupełnie inaczej pod jednymi, zupełnie inaczej pod drugimi, na pewno jest to amplituner nie grający bezpośrednio na twarz, dynamicznie i powalający basem, raczej gra suchawo, szczegółowo i z ładną przestrzenią ale brakuje mu nieco takiej "soczystości", wypełnienia, masy... choć mimo wszystko to są porównania do porządnych wzmacniaczy, w porównaniu z resztą tanich amplitunerów i tak Denon uchodzi za jeden z lepszych wyborów

Jeśli nie uda Ci się kupiś odpowiedniego procesora choćby Yamahy DSP-E800 proponuję (przynajmniej do sprawdzenia efektu) dwa modele Sony z pre out, czyli:

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Miałem te modele i dość dobrze wspominam. Cena dość niska, na ewentualnej sprzedaży pewnie nic nie stracisz. Może dla niektórych wyda się to dziwne, ale dla mnie największą zaletą w tych konkretnie modelach jest normalna regulacja głośności ze wskaźnikiem na gałce. Jak w normalnym wzmacniaczu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przyznam, że jestem zdumiony tym wpisem, jak swobodnie i bez zażenowania przyznajesz że celowo kłamałeś na forum. Niesamowite.

Poniżej twoja wielka ściema o Pioneerze. Ciekawe, czy ktoś jeszcze kiedykolwiek weźmie twoje wpisy na poważnie, czy jako kolejną próbę sprzedaży bubla.

Napisano 03.02.2011 - 21:44

Proponuję nie brać na poważnie niektórych wypowiedzi, bo z reguły opierają się one na domniemaniach i gdybaniach.

Ja niedawno miałem w użytkowaniu Denona AVC-A1HDA, czyli ta właściwie najwyższa półka. Ale ponieważ miał już prawie 2,5 roku to nadszedł czas na zmianę. Mój wybór padł na sporo tańszego Pioneera SC-LX83.

I zdziwienie już od pierwszych chwil, ten sprzęt nie zagrał gorzej od Denona. Dynamika i szczegółowość w dźwięku nawet przy bardzo subtelnych niuansach - wprost zaskakuje i to bardzo pozytywnie.

Jednak te 2,5 roku różnicy spowodowały spore zmiany na plus w dużo tańszym sprzęcie.Przynajmniej w tym przypadku.

Nie tylko mnie tak pozytywnie ten sprzęt zaskoczył, zaówno Home Cinema Choice jak i testerzy z areadvd byli również zdziwieni co ten Pioneer potrafi:http://www.areadvd.de/hardware/2010/pioneer_sc_lx83.shtml.

Dzieki za dalsze zainteresowanie

Dzięki Gummo, masz rację nie warto tego brać, przynajmniej nie za taką kwotę.

Denonki wyglądają ciekawie, Soniacze także, ciekawe tylko jak one się mają do mojej Yamahy 630rds.

Mają to czego potrzebuje, tj equalizera dla każdego z kanałów, ale ciekawe jak grają.

Jestem trochę uprzedzony do sony przez prayzmat radia samochodowego jakiego miałem, ale kiedyś sprzet mieli przecież dobry

A z amplitunerami, jak było? czy były konkurwentami dla Yamah, Onkyo i innych w swym przedziale cenowym?

Na wagę sprzętu się nie kupuje, ale ten SONY STR-DB 940 QS waży 17kg, więc chyba coś tam w środku jest, raczej nie cegły:D ?

pozdr

Jeśli nie uda Ci się kupiś odpowiedniego procesora choćby Yamahy DSP-E800 proponuję (przynajmniej do sprawdzenia efektu) dwa modele Sony z pre out, czyli:

Yamaszka chyba nie do kupienia dzisiaj

Niedawno była Yamaha

Ukryta Zawartość

A co do amplitunerów Sony - na podstawowe modele nie zwracaj uwagi. Dobre były (oczywiście w zakładanym przedziale cenowym) właśnie z serii QS czyli STR-DB 930, 940, 1070, 1080 oraz seria ES czyli STR-DA50, STR-VA333, 555. Wszystkie mają pre-out. I wszystkie są ciężkie.

I na pewno były konkurencją dla innych producentów. U nas rozreklamowane są Yamaha, Denon, Harman, Onkyo lub tańsze Koda. Dlatego Soniaka można stosunkowo niedrogo kupić.

Ukryta Zawartość

Miałem tego Sony 930. Model z lat 1999-2001. Wtedy dopiero solidnienie rozwijał sie rynek KD. I naprawdę było czuć , że inzynierom zależało na wynikach, a księgowi mieli dużo mniej do powiedzenia.Szczerze polecam. Nadmienię , że to był amplituner roku w/g What HI-FI?

Sony dało ciała odcinając , albo raczej propagując legalność czy to filmow , czy też płyt CD. Raptem po 4-5 latach pokaząły się dekodery DIVIX lub nagrywarki CD. 940 nie była już tak enyuzjastycznie przyjęta . Bodaj ,że na kożyść Yamaha.

930 waży +/- 16.5 kg .Jeżeli dobrze pamiętam.

Pozdrawiam.

kumpel zrobil tak idzielnik wedlug scheatu zamieszcznego tutaj kosztowalo go to nie przesadzam 3 albo 4 zeta. teraz robi cos bardziej pozadnego bo na plytce. Dzielnik dziala po kilak godzin dziennie :)

Po prostu przyjmijmy, że ampli służy mi jedynie do surroundów i jako dawca przez pre out dla frontów i suba wtedy wracamy do punktu wyjścia, czyli gdybamy o różnicy w jakości amplitunerów w aspekcie tego wszystkiego, co jest przed końcówkami mocy, co determinuje dzwięk do momentu puszczenia go przez pre out.

Ty na pewno masz rację, że 905 gra lepiej po pre out, tyle, że mnie chodziło o porównanie dwóch sąsiednich półek, czyli tej do 1500zł i do 2000tyś zł, co zatem powiesz o tym?

Sęk w tym, że dla amplitunera nie ma tańszej alternatywy. Każdy procesor będzie droższy. Aż dziw bierze, że żaden Marantz/Onkyo/Denon nie wpadnie na pomysł, żeby sprzedawać za powiedzmy 2000 PLN przyzwoity procesor - po prostu jakiś ich amplituner ze średniej półki pozbawiony wzmacniacza i z mniejszym zasilaczem. Tyle powinien przecież kosztować.

Ale nie, jak procesor, to ma być drogi - bo taki jest rynek. No, ale dość tych rozważań.

Moja propozycja - nie zawracaj sobie głowy starymi modelami, gdy zależy Ci na sekcji przedwzmacniacza/procesora. Lata lecą, jak sprzęt ma 10 lat, to nie wiadomo, w jakim jest stanie, czy zaraz coś nie zacznie brumieć, szumieć itp. Poza tym, obecne procesory/przetworniki są jakby nie patrzeć doskonalsze (czego nie byłbym pewien jeśli chodzi o sekcje wzmacniaczy).

Poza tym co z nowymi kodekami? Wejściami/wyjściami HDMI?

Pójdź do salonu audio, gdzie mają amplitunery i wzmacniacze. Np. Audioklanu. Niech podłączą wzmak stereo, taki z bezpośrednim wejściem na końcówkę, np. Yamahę As 2000. Posłuchaj trochę, następnie cedeka podłącz do ampli z pre-outem (np. coś z Marantza), wyjście pre do main-in Yamahay. Zobaczysz czy i jak duże są różnice. Jak będzie grało prawie tak samo, znaczy że sekcja pre-out jest dobra. Innego sposobu nie ma. Wątpię po prostu, czy ktoś na forum miał sposobność porównywać wyłącznie sekcje pre amplitunerów z podobnego zakresu cenowego. Owocnych poszukiwań.

Przyznam, że jestem zdumiony tym wpisem, jak swobodnie i bez zażenowania przyznajesz że celowo kłamałeś na forum. Niesamowite.

Poniżej twoja wielka ściema o Pioneerze. Ciekawe, czy ktoś jeszcze kiedykolwiek weźmie twoje wpisy na poważnie, czy jako kolejną próbę sprzedaży bubla.

Napisano 03.02.2011 - 21:44

Proponuję nie brać na poważnie niektórych wypowiedzi, bo z reguły opierają się one na domniemaniach i gdybaniach.

Ja niedawno miałem w użytkowaniu Denona AVC-A1HDA, czyli ta właściwie najwyższa półka. Ale ponieważ miał już prawie 2,5 roku to nadszedł czas na zmianę. Mój wybór padł na sporo tańszego Pioneera SC-LX83.

I zdziwienie już od pierwszych chwil, ten sprzęt nie zagrał gorzej od Denona. Dynamika i szczegółowość w dźwięku nawet przy bardzo subtelnych niuansach - wprost zaskakuje i to bardzo pozytywnie.

Jednak te 2,5 roku różnicy spowodowały spore zmiany na plus w dużo tańszym sprzęcie.Przynajmniej w tym przypadku.

Nie tylko mnie tak pozytywnie ten sprzęt zaskoczył, zaówno Home Cinema Choice jak i testerzy z areadvd byli również zdziwieni co ten Pioneer potrafi:http://www.areadvd.de/hardware/2010/pioneer_sc_lx83.shtml.

Właśnie nie ładnie zachwalać i wprowadzać ludzi w błąd a teraz się do tego przyznawać ,nic głupszego nie mogłeś zrobić

Sęk w tym, że dla amplitunera nie ma tańszej alternatywy. Każdy procesor będzie droższy. Aż dziw bierze, że żaden Marantz/Onkyo/Denon nie wpadnie na pomysł, żeby sprzedawać za powiedzmy 2000 PLN przyzwoity procesor - po prostu jakiś ich amplituner ze średniej półki pozbawiony wzmacniacza i z mniejszym zasilaczem. Tyle powinien przecież kosztować.

mczaj, nie kazdy:) sek w tym, ze marki, o ktorych piszecie nie maja interesu w tym aby sprzedawac dobry sprzet tanio. oni sprzedaja to co my chcemy kupic a im sie oplaca. aby to wszystko mialo sens wszyscy po drodze musza na tym zarobic poczawszy od produkcji, transport, magazynowanie, dystrybucje, utrzymanie lokali handlowych, pensje sprzedawcow i zysk wlasciciela sklepu a i tak wszystko jest "Made in China".

jak tani w produkcji musi byc ten drogi sprzet aby cena finalna byla na akcpetowalnym przez spoleczenstwo poziomie? jest dokladnie tyle wart ile mozna sobie wyobrazic odejmujac od ceny sklepowej te wszystkie skladniki i tak tez gra.

z tego wlasnie powodu uwazam, ze duzo rozsadniejszy jest zakup bezposrednio od producenta bez posrednikow itp. wiem, ze jestem monotematyczny ale mam porownanie wiec wiem o czym pisze. proponowalem nawet Emotivie wspolprace i zajecie sie przedstawicielstwem w Polsce ale oni nie sa tym zainteresowani gdyz ich polityka sprzdazy jest skierowana bezposrednio na klienta koncowego wlasnie po to aby zachowac dobre ceny za swietny produkt oraz utrzymac marke poprzez bezposredni kontakt z klientem. zastanawiam sie co powstrzymuje ludzi w naszym kraju przed zakupem procesora wypasionego we wszystko za 700 USD? czy jest tam cos czego ja nie widze:)?

Nie znajdziecie nic lepszego na rynku za sporo wieksze pieniadze.

- procesor

Ukryta Zawartość

- koncowki do wyboru ale np pelne i rowne kanalowo rozwiazanie to

Ukryta Zawartość

sprzet ten brzmi detalicznie i klarownie.

W jaki prosty sposób można kupić ten sprzet bo widziałem świetny CD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W jaki prosty sposób można kupić ten sprzet bo widziałem świetny CD

CD jest rewelacyjny a do tego maja super DACa ktory jeszcze bardziej poprawia jakosc brzmienia. DAC ma mozliwosc regulacji glosnosci i pilota wiec wystarczy koncowka bez pre (jesli nie masz w systemie zrodel analogowych).

Zakup jest prosty - piszesz do nich email na adres sprzedazy i prosisz o przeslanie faktury PayPal. Placisz PayPalem i za 10 dni najdalej masz sprzet w domu.

Zero przekretow i sa bardzo solidni. Wydalem u nich jakos ponad 4 tys USD.

Pelna 5 letnia gwarancja realizowana na calym swiecie bez koniecznosci wysylania sprzetu. Przysylaja podzespoly (plytki) do samodzielnej wymiany.

Przy zakupie procesora kinowego dostajesz certyfikat na 40% upustu na procesor nowej generacji. Czyli w chwili gdy wypusza nastepce zakupionego modelu kupujesz go za 40% mniej.

Powiedzcie prosze kto tak robi na swiecie? Onkyo swego czasu wpuscilo w kanal klientow obiecujac mozliwosc modulowej przebudowy procesora ktory kosztowal kupe kasy. Procesor mial sloty na nowe moduly, ktore nigdy nie weszly do sprzedazy. Czemu? bo im sie zapewne nie oplacalo:)

CD jest rewelacyjny a do tego maja super DACa ktory jeszcze bardziej poprawia jakosc brzmienia. DAC ma mozliwosc regulacji glosnosci i pilota wiec wystarczy koncowka bez pre (jesli nie masz w systemie zrodel analogowych).

Zakup jest prosty - piszesz do nich email na adres sprzedazy i prosisz o przeslanie faktury PayPal. Placisz PayPalem i za 10 dni najdalej masz sprzet w domu.

Zero przekretow i sa bardzo solidni. Wydalem u nich jakos ponad 4 tys USD.

Pelna 5 letnia gwarancja realizowana na calym swiecie bez koniecznosci wysylania sprzetu. Przysylaja podzespoly (plytki) do samodzielnej wymiany.

Przy zakupie procesora kinowego dostajesz certyfikat na 40% upustu na procesor nowej generacji. Czyli w chwili gdy wypusza nastepce zakupionego modelu kupujesz go za 40% mniej.

Powiedzcie prosze kto tak robi na swiecie? Onkyo swego czasu wpuscilo w kanal klientow obiecujac mozliwosc modulowej przebudowy procesora ktory kosztowal kupe kasy. Procesor mial sloty na nowe moduly, ktore nigdy nie weszly do sprzedazy. Czemu? bo im sie zapewne nie oplacalo:)

Maila należy napisać w języku angielskim.Napisz coś więcej PayPal płatne na konto w dolarach.Nie mam pojęcia o tym nic nie kupowałem za Granicą.Na Allegro mam konto i tam kupuje i szprzedaję,na eBayu też ale jeszcze nic nie kupiłem.Sprzet faktycznie godny uwagi i pewnie lepszy od tak reklamowanego Oppo.

Maila należy napisać w języku angielskim.Napisz coś więcej PayPal płatne na konto w dolarach.Nie mam pojęcia o tym nic nie kupowałem za Granicą.Na Allegro mam konto i tam kupuje i szprzedaję,na eBayu też ale jeszcze nic nie kupiłem.Sprzet faktycznie godny uwagi i pewnie lepszy od tak reklamowanego Oppo.

Tak, korespondencja po angielsku. Wplacasz na swoje konto w PayPal PLNy a do nich przelew idzie w USD. PAyPal przeliczas sam pobierajac od Ciebie PLNy.

Oppo tez posiadam model 83. Sluzy mi jako BD/DVD i SACD. Swoja droga tez zakupiony w USA za normalne pieniadze bez prowizji naszych posrednikow.

Zakupy za granica sa ok pod warunkiem, ze kupujesz w sprawdzonym miejscu. Na Ebayu stracilem prawie 600USD u sprzedawcy tzeng_albert z tajwanu - uwaga bo to oszust. jesli chcesz wiecej detali to pisz na PW - nie zasmiecajmy watku

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.