Skocz do zawartości
IGNORED

KAPPA 8A - PROBLEM ZE WSTĘGAMI

garud

Rekomendowane odpowiedzi

Potencjometry są drutowe i sporadycznie nie kontaktują, ale wówczas powinno to być słyszalne ("trzaski"). Ktoś powinien rozkręcić tylny moduł z terminalami i przyjrzeć się zwrotnicy. Niestety są one w Kappach bardzo zwarte.

Tak sobie pomyślałem teraz, że tweeter`y są zabezpieczone zenerami. Nic nie twierdzę, ale kiedyś miałem taki przypadek jak jedna dioda z przeciwsobnych pierdyknęła (zwarcie). Twój objaw nieco tu pasuje. Tak czy owak, znajdź jakiegoś elektronika...

Od razu nie grały jak należy, czy w trakcie coś się stało?

polydome i polygraph czeszczą,jest róznica w tonach,na wstęgach nie ma żadnej zmiany gdy kręce potencjometrem w jednej kolumnie graja ciszej a w drugiej głośniej

odrazu nie grały jak trzeba,dwa razy wyłączyły amplituner,gdy dałem głosniej,podłączone pod koncówke nie wyłączają jej,może nie ma zabezpieczenia końcówka,to yamaha m-80 a amplituner onkyo txnr-5007

• 1 miesiąc później...

Daj tu zapytanie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam,potrzebuję kupić wstęge do INFINITY KAPPA 8A,potrzebuję tak że schemat do monobloków DENONA POA 6600A.Może jest mi ktoś w stanie pomóc.Z GÓRY DZIĘKUJE.

W Kappach jest głośnik wysokotonowy magnetostatyczny a nie wstęgowy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.