Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kabel coax wybrac

pw67

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż właśnie nie bardzo. W praktyce współczesne odbiorniki SPDIF ściągają jitter swobodnie do granicy 50-100 ps, co osobiście potwierdzam. Przeprowadzony test, który wkleiłem pokazuje, że ludzie słyszą jitter dopiero gdy jest on kilka tysięcy razy większy.

Są też inne badania do których dotarłem, gdzie w ślepych testach granicę ustalono na bodajże 2ns (2000ps) - jest to wielokrotnie mniej niż te które ty cytujesz. Odnośniki znajdziesz gdzieś w opracowaniach AES. Stawia to pod dużym znakiem zapytania ich wiarygodność.

Druga sprawa to fakt, że odbiornik cyfrowy na który się ciągle powołujesz, występuje zapewne w mniej niż 0,1% urządzeń audio. Nawet w hi-endie, bardzo dużo urządzeń bazuje na innych (starszych) odbiornikach, więc robienie z niego standardu pod hasłami 'nie ma problemu' jest nieuprawnione.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 19 Maja 2012 - pyskówka
Ukryte przez misiomor, 19 Maja 2012 - pyskówka

Jak również nieuprawnione są brednie, które Pan wypisujesz. Proszę o podanie źródel tych rewelacji, bo może znowu się okaże, że Pan pomylił znieksztalcenia harmoniczne z harmonicznymi albo prof. Hawksforda z jakimś Hawkswordem czy jakoś tak, a być może zapłątał się tam jeszcze jakiś insert. 

Dziecinko gdybyś stanął twarzą w twarz zobaczyłbyś jaka ze mnie ofiara;-) Nawet chętnie pozwoliłbym się wtedy obrazić;-)

Wiesz że odwracanie kota ogonem które właśnie z lubością zacząłeś uprawiać jest charakterystyczne dla nastoletnich panienek?;-)

A co grozisz? Może chcesz ze mną stanąć twarzą w twarz? Mam 2 metry wzrostu i słuszną wagę ;-))))

Przepraszam wszystkich za poziom tego wpisu ale musi on być dostosowany do poziomu cytowanego wpisu, bo zdaje mi się, że nic innego nie dociera ;-)))))

bum1234, nie ma to jak wmawiać innym że mają wielokrotne halucynacje i w ogóle są psychiczni a potem być oburzonym że ktoś zniżając się do Twojego poziomu (ale tylko na chwilę) nazywa Cię po imieniu;-)

Widzisz Kolego, to, że ktoś taki jak Ty nazwie mnie idiotą nie robi na mnie żadnego wrażenia, ponieważ swoim zachowaniem w tym wątku i nie tylko, pokazałeś wszystkim, że nie potrafisz normalnie dyskutować, a jedynym celem Twojego istnienia na tym forum jest jątrzenie i prowokowanie innych, po to, aby leczyć swoje kompleksy, wynikające z prostych dwóch faktów: niedouczenia i braku ogłady. Wystarczy spojrzeć na Twoje występy w wątku magnetofon w zakładce analog, która jak dotąd byla wolna od osobników z Twoimi przywarami. Ale oczywiście tak dalej być nie mogło i musiałeś wlać tam łyżkę swojego jadu.

Przepraszam za ten wpis nie związany z tematem, ale denerwują mnie ludzie, którzy z braku wiedzy i sensownych argumentów usiłują przekształcic każdy wątek, w którym wydaje im się, że mają coś do powiedzenia w szambo pełne pomyj.

Z tego co widze wszystkie opracowania Dunna dotycza jittera probkowania, a wiec tego na ktory wplywu nie mamy. Jak to sie ma do jittera wprowadzanego przez uklad nadajnik-kabel-odbiornik?

To co znalazlem do tej pory w innych publikacjach (wytluszczenie moje):

2.2 Sampling Jitter Audibility

A recent paper [8] describes practical research that found the lowest jitter level at

which the jitter made a noticeable difference to be about 10ns rms. This was with a

high level test sine tone at 17kHz. With music none of their subjects found jitter

below 20ns rms to be audible.

In [7] the author developed a model for jitter audibility based on worst case audio

single tone signals and including the effects of masking. This concluded:

“Masking theory suggests that the maximum amount of jitter that will not

produce an audible effect is dependent on the jitter spectrum. At low

frequencies this level is greater than 100ns, with a sharp cut-off above

100Hz to a lower limit of approximately 1ns (peak) at 500Hz falling above

this frequency at 6dB per octave to approximately 10ps (peak) at 24 kHz for

systems where the audio signal is 120dB above the threshold of hearing.”

(…)

[7] Julian Dunn - `Considerations for Interfacing Digital Audio Equipment to the

Standards AES3, AES5, AES11' Published in `Images of Audio', the Proceedings of

the 10th International AES Conference, London, September 1991. pp 115-126.

[8] Eric Benjamin and Benjamin Gannon, ‘Theoretical and Audible Effects of

Jitter on Digital Audio Quality’, Pre-print 4826 of the 105th AES Convention, San

Francisco, September 1998

server unreachable;--

Są też inne badania do których dotarłem, gdzie w ślepych testach granicę ustalono na bodajże 2ns (2000ps) - jest to wielokrotnie mniej niż te które ty cytujesz. Odnośniki znajdziesz gdzieś w opracowaniach AES.

Jeśli do nich dotarłeś to gdzie one są ?Bo "znajdziesz sobie w opracowaniach AES" to nie jest podanie źródła... Fajnie wyglądałyby badania naukowe, gdyby każdy pisał w bibliografii: "odpowiednie źródła znajdziecie sobie w bibliotece". Jest coraz zabawniej. Liczyłem na jakieś konkrety, a tu kiszka... Ktoś, gdzieś znalazł, może słyszał, ale jest pewny, bo ma to na dłoni... hmm... A reszta ma to przyjmować na wiarę ?

Są też inne badania do których dotarłem, gdzie w ślepych testach granicę ustalono na bodajże 2ns (2000ps) - jest to wielokrotnie mniej niż te które ty cytujesz.

Ale to wciąż jest drastycznie więcej niż mają współczesne urządzenia nawet średniej klasy!

Druga sprawa to fakt, że odbiornik cyfrowy na który się ciągle powołujesz, występuje zapewne w mniej niż 0,1% urządzeń audio. Nawet w hi-endie, bardzo dużo urządzeń bazuje na innych (starszych) odbiornikach, więc robienie z niego standardu pod hasłami 'nie ma problemu' jest nieuprawnione.

Racja, często powołuję się na odbiorniki Wolfsona, bo je dobrze znam w praktyce. Wartość 0,1% wziąłeś z sufitu, ale zapewne faktycznie stanowią one niewielki ułamek w ogólnej liczbie pracujących obecnie urządzeń. Wolfsony świetnie radzą sobie z jitterem (podobnie jak układy Texasa) i paradoksalnie gdyby jitter był dobrze słyszalny, to urządzenia na tych odbiornikach wyznaczyłyby nową jakość w hi-endzie, a tak się jakoś nie zdarzyło. Prawda?

Elberoth, wrócę do pytania o to czy masz możliwość nagrania na HDD do pliku sygnału cyfrowego z wyjścia Audiophileo? Moglibyśmy zrobić naprawdę kapitalny test, który rozwiałby wiele wątpliwości!

Padam tam liczba 8ps dla sygnału o częstotliwości 20kHz i częstotliwości próbkowania 192kHz.

Teoria i wyliczenia to jedno a kto usłyszy jiter w sygnale 20kHz to drugie.

Nawet przy idealnym słuchu słyszalność tej granicznej częstotliwości jest symboliczna.

Słuch zdecydowanej większości ludzi tak wysokich składowych nie sięga. Nic tu nie pomoże żaden sprzęt i osłuchanie.

Dywagacje na temat słyszalności jitera w sygnale 20kHz to dla mnie rozważania o wartości podobnej jak dyskusja o wyższości świąt Wielkanocnych nad świętami Bożego Narodzenia, bez względu na fakt kto jest autorem takiej publikacji i jakie tytuły naukowe posiada.

Twoje eksperymenty na dCs też nie są przekonujące co do faktu że zmiany, które zaobserwowałeś są spowodowane jiterem. To tylko Twoja interpretacja.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A co grozisz? Może chcesz ze mną stanąć twarzą w twarz? Mam 2 metry wzrostu i słuszną wagę ;-))))

Przepraszam wszystkich za poziom tego wpisu ale musi on być dostosowany do poziomu cytowanego wpisu, bo zdaje mi się, że nic innego nie dociera ;-)))))

Widzisz Kolego, to, że ktoś taki jak Ty nazwie mnie idiotą nie robi na mnie żadnego wrażenia, ponieważ swoim zachowaniem w tym wątku i nie tylko, pokazałeś wszystkim, że nie potrafisz normalnie dyskutować, a jedynym celem Twojego istnienia na tym forum jest jątrzenie i prowokowanie innych, po to, aby leczyć swoje kompleksy, wynikające z prostych dwóch faktów: niedouczenia i braku ogłady. Wystarczy spojrzeć na Twoje występy w wątku magnetofon w zakładce analog, która jak dotąd byla wolna od osobników z Twoimi przywarami. Ale oczywiście tak dalej być nie mogło i musiałeś wlać tam łyżkę swojego jadu.

Przepraszam za ten wpis nie związany z tematem, ale denerwują mnie ludzie, którzy z braku wiedzy i sensownych argumentów usiłują przekształcic każdy wątek, w którym wydaje im się, że mają coś do powiedzenia w szambo pełne pomyj.

No to jesteś ciut niższy ode mnie;-)

Przez parę ładnych lat moje wpisy były merytoryczne i na temat. Do tej pory dostaję na PW prośby o pomoc. Odpowiadam wybiórczo. Od momentu pojawienia się dziesiątek mądrali nie chce mi się pisać na temat. Forum zeszło na psy i nie ma sensu toczyć żadnych merytorycznych dyskusji. Wszyscy wszystko wiedzą i z lubością dzielą się swoimi mądrościami. Ja nie muszę. Pozostaje garstka realnych przyjaciół z forum. Z Krakowa, z Warszawy, z Wrocławia, z Gorzowa. Reszta niech sobie oczy wydrapie kłócąc się czy kabel koaksjalny ma wpływ na brzmienie czy nie. MTW.

Teoria i wyliczenia to jedno a kto usłyszy jiter w sygnale 20kHz to drugie.

Nawet przy idealnym słuchu słyszalność tej granicznej częstotliwości jest symboliczna.

Słuch zdecydowanej większości ludzi tak wysokich składowych nie sięga. Nic tu nie pomoże żaden sprzęt i osłuchanie.

Dywagacje na temat słyszalności jitera w sygnale 20kHz to dla mnie rozważania o wartości podobnej jak dyskusja o wyższości świąt Wielkanocnych nad świętami Bożego Narodzenia, bez względu na fakt kto jest autorem takiej publikacji i jakie tytuły naukowe posiada.

Dla 10kHz jest to już 16ps, dla 5kHz 32ps itd. To zdecydowanie są częstotliwości które słyszy każdy zdrowy człowiek.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

No cóż, wspołczuję tym, którzy tych "rad" posłuchali. Wycinek tej "wiedzy" można sobie obejrzeć w wątku magnetofon. Żałosne.

Twoje eksperymenty na dCs też nie są przekonujące co do faktu że zmiany, które zaobserwowałeś są spowodowane jiterem. To tylko Twoja interpretacja.

Takie jest stanowisko dCSa, która to firma w przeciwieństwie do Ciebie, i nas wszystkich dyskutujących w tym wątku, ma stosowne urządzenia aby jitter mierzyć, i to z bardzo wysoką precyzją. Moje doświadczenia praktyczne jedynie potwierdzają słuszność tych teorii.

Ale to wciąż jest drastycznie więcej niż mają współczesne urządzenia nawet średniej klasy!

Zgadzam się z tym, i dlatego poddaję w wątpliwość otrzymany wyniki. Nie wiem co zawiodło - czy metodologia, czy sprzęt, czy materiał muzyczny, czy też ludzie. Nie był by to pierwszy przypadek tego typu - kiedyś robiono testy mp3 (a może to był ATRAC ?) i też wyszło im że ludzie nie słyszą różnicy w ślepym teście.

U mnie, przy wartościach kilkadziesiąt razy mniejszych, różnicę słychać jak na dłoni.

Inna sprawa, że gdyby jitter był rzeczywiście nieistotny (podawany w tych badaniach poziom rzędu 25ns jako próg słyszalności jest z nawiązką spełniany przez 99,99% współcześnie produkowanych urządzeń audio), to nikt by sobie nim głowy nie zawracał. A jednak firmy wydają ogromne pieniądze R&D, aby z tym problemem walczyć.

Racja, często powołuję się na odbiorniki Wolfsona, bo je dobrze znam w praktyce. Wartość 0,1% wziąłeś z sufitu, ale zapewne faktycznie stanowią one niewielki ułamek w ogólnej liczbie pracujących obecnie urządzeń. Wolfsony świetnie radzą sobie z jitterem (podobnie jak układy Texasa) i paradoksalnie gdyby jitter był dobrze słyszalny, to urządzenia na tych odbiornikach wyznaczyłyby nową jakość w hi-endzie, a tak się jakoś nie zdarzyło. Prawda?

Oczywiście, że wartość jest z sufitu, ale dla naszej dyskusji nie ma większego znaczenia czy jest to 0,1 czy 'aż' np 1%. W każdym przypadku jest to zdecydowana mniejszość, więc robienie na tych podstawień uogólnień na całą grupę urządzeń jest po prostu nieuprawnione.

Elberoth, wrócę do pytania o to czy masz możliwość nagrania na HDD do pliku sygnału cyfrowego z wyjścia Audiophileo? Moglibyśmy zrobić naprawdę kapitalny test, który rozwiałby wiele wątpliwości!

Nie mam, i prawdę mówiąc - najzwyczajniej w świecie mi się nie chce, nawet gdybym taką możliwość posiadał. Ale jeżeli wpadniesz do mnie to oczywiście udostępnię urządzenia. Osobiście wątpię jednak, że jesteś wystarczająco dobrze przygotowany od strony sprzętowej aby przeprowadzić rzetelne pomiary.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No cóż, wspołczuję tym, którzy tych "rad" posłuchali. Wycinek tej "wiedzy" można sobie obejrzeć w wątku magnetofon. Żałosne.

bum1234 żałosne to jest to co Ty sobą reprezentujesz. Twoja "wiedza", "doświadczenie" i kompletna ignorancja. Nie dość że naraziłeś muda44 na koszty to jeszcze nie zadałeś sobie trudu żeby posłuchać płyty którą on przysłał Ci za swoją kasę. Brak doświadczenia i obycia nadrabiasz pseudo wiedzą robiąc z siebie 'technicznego". Za cienki w uszach jesteś żeby kwestionować to co ja tu robię i jak to robię. Trafiłeś na znakomity okres na forum w którym nie liczy się wiedza i doświadczenie ale teorie z d... wzięte. Dlatego ignoranci tak bardzo Cię lubią. A najbardziej ci którym wszystko gra tak samo i zamienili forum Biedronki na audiostereo.pl. Szukają w sieci uzasadnienia że nie warto przepłacać i nagle trafiają na wpisy bum1234 który staje się ich guru. Takim ładnym "naukowym" językiem wyjaśnia że idą właściwą drogą.

PS Ciekaw jestem przy okazji jaką nową "teorię" wymyślisz na temat magnetofonów.

discomaniac71 - ten watek nie jest odosobniony na forum. Mieliśmy już wątki o tym że w ślepym teście wszystkie wzmacniacze (!) brzmią tak samo, nie mówiąc o kablach. Wątek o jitterze wygląda przy nich wręcz niewinnie.

Większość z tych wątków zakładają osoby całkowicie nieosłuchane, słuchające w domu na sprzęcie zupełnie budżetowym i nie mające doświadczenia z bardziej wyrafinowanymi konstrukcjami, dla których to jedyna możliwość zaistnienia na forum. Naczelne hasło - ja nie słyszę i weź mi udowodnij że jest inaczej :)

Dla takich osób mam jedną odpowiedź - I don't care.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

discomaniac71 - ten watek nie jest odosobniony na forum. Mieliśmy już wątki o tym że w ślepym teście wszystkie wzmacniacze (!) brzmią tak samo, nie mówiąc o kablach. Wątek o jitterze wygląda przy nich wręcz niewinnie.

Większość z tych wątków zakładają osoby całkowicie nieosłuchane, słuchające w domu na sprzęcie zupełnie budżetowym i nie mające doświadczenia z bardziej wyrafinowanymi konstrukcjami, dla których to jedyna możliwość zaistnienia na forum. Naczelne hasło - ja nie słyszę i weź mi udowodnij że jest inaczej :)

Dla takich osób mam jedną odpowiedź - I don't care.

Elb ująłeś To znakomicie. Dodam jeszcze że oni nie wierzą a może nie chcą wierzyć że istnieją bardziej wyrafinowane konstrukcje niż te co mają w domu;-)

Takie jest stanowisko dCSa, która to firma w przeciwieństwie do Ciebie, i nas wszystkich dyskutujących w tym wątku, ma stosowne urządzenia aby jitter mierzyć, i to z bardzo wysoką precyzją. Moje doświadczenia praktyczne jedynie potwierdzają słuszność tych teorii.

To należało w odpowiednim miejscu napisać że dowodzą tego pomiary. dCs to solidna i wiarygodna firma więc przyjmuje że tak faktycznie jest.

Elb ująłeś To znakomicie. Dodam jeszcze że oni nie wierzą a może nie chcą wierzyć że istnieją bardziej wyrafinowane konstrukcje niż te co mają w domu;-)

A zwłaszcza Twoje kolumny. Szczyt wyrafinowania. Nie ośmieszaj się. I naucz się znaczenia słowa ignorancja, bo jest to dokładnie to w czym najlepiej się prezentujesz wraz ze swoim niebieskim idolem, specjalistą od pokątnego handlu.

U mnie, przy wartościach kilkadziesiąt razy mniejszych, różnicę słychać jak na dłoni.

Po raz kolejny ponawiam swoje i nie swoje pytanie: skąd wiesz, że to jitter? Chyba że mówisz teraz o wynikach z symulatora.

Inna sprawa, że gdyby jitter był rzeczywiście nieistotny (...), to nikt by sobie nim głowy nie zawracał.

Oj nie takimi rzeczami firmy zawracają sobie glowę, żeby tylko audiofil kupił. :-)

Nie mam, i prawdę mówiąc - najzwyczajniej w świecie mi się nie chce, nawet gdybym taką możliwość posiadał. Ale jeżeli wpadniesz do mnie to oczywiście udostępnię urządzenia. Osobiście wątpię jednak, że jesteś wystarczająco dobrze przygotowany od strony sprzętowej aby przeprowadzić rzetelne pomiary.

Mam wrażnie, że nie chodzi o "nie chce mi się", ale to tylko moje subiektywne wrażenie. Nie bardzo wiem jak mam wyrazić to jeszcze jaśniej, trzeci raz piszę, że chodzi mi o nagrany PLIK. Tylko ten plik jest mi potrzebny, do analizy, nic więcej. Mam do tego celu leciwego laptopa i nie zawaham się go uzyć. :-) Ale to całkowicie wystarczy, nie muszę składać Ci wizyty uzbrojony w całe laboratorium NASA, którego jak słusznie podejrzewasz nie posiadam. :-)

Wyjaśniam. Mając nagrany plik z domieszanym zasymulowanym jitterem można dokonać ekstrakcji sygnału muzycznego, z pliku wzorcowego, do którego został wmieszany jitter. W ten sposób otrzymamy sygnał samego jittera, którego analiza FFT pięknie pokaże nam zarówno jego poziom jak i widmo. I to właśnie chciałbym zrobić.

Czy znacie kogoś, kto ma urządznie Audiophileo, ma możliwość nagrania sygnału cyfrowego i byłby skłonny dokonać kilku prostych nagrań?

Ja myślę, że nie chcenie, czy nie chcenie tu chodzi. Kolega Elb nie umie nagrywać plików, a przecież nie wypada się do tego przyznać.

Poza tym boi się rezultatów.

Ja doskonale rozumiem co chcesz zrobić, sugeruje jedynie, ze karta muzyczna z laptopa może nie mieć dostatecznej rozdzielczości aby wykonać rzetelne badania. W dCSie wykorzystują do tego celu przetwornik A/C klasy scarlattiego - bynajmniej nie dlatego, ze nie maja w biurze laptopów.

Po raz kolejny ponawiam swoje i nie swoje pytanie: skąd wiesz, że to jitter? Chyba że mówisz teraz o wynikach z symulatora.

A jednym i o drugim. O tym że synchronizacja zegarów pozwala się pozbyć się jittera interface'u wiem od Martina Reynoldsa z dCSa (to ktoś kto wymyślił RingDACa).

Rany, Elberoth, przecież mi cały czas chodzi o nagranie SYGNAŁU CYFROWEGO SPDIF!

Nie słyszałem jeszcze aby ktoś badał w ten sposób jitter. Sprzet który wykorzystuje dCS, bardzo popularny Miller Analyser - wszystkie te urządzenia analizują sygnał na wyjściu przetwornika C/A. Zakładam, że robią tego aby sobie utrudnić zadanie ;)

Oj nie takimi rzeczami firmy zawracają sobie glowę, żeby tylko audiofil kupił. :-)

Mylisz wydatki na badania z reklamą.

Mam wrażnie, że nie chodzi o "nie chce mi się", ale to tylko moje subiektywne wrażenie.

Twoje wrażenia jakie wyniesiesz z tej dyskusji są mi obojętne.

Elberoth, nawet czasem sensownie gadasz, ale jak widzę jak się poklepujesz po plecach z discomaniakiem to wyobrażam sobie jak z nim siedzisz, i słuchacie jittera który discomaniak nagrywa na swojej wypasionej nagrywarce audio na płytach za 20 zł, zgadujecie jaki format bezstratnej kompresji akurat gra i wymieniacie kable SATA w swoich PCtach.

Sorry, sam się stawiasz z nim w jednym szeregu.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Nie słyszałem jeszcze aby ktoś badał w ten sposób jitter. Sprzet który wykorzystuje dCS, bardzo popularny Miller Analyser - wszystkie te urządzenia analizują sygnał na wyjściu przetwornika C/A. Zakładam, że robią tego aby sobie utrudnić zadanie ;)

Bo realny jitter przetwornika D/A tak się właśnie analizuje. Natomiast Audiophileo ma symulator jittera, czyli zmienia on sygnał cyfrowy dodając do niego "coś". Inaczej mówiąc zmienia próbki dźwiękowe i te próbki, które wychodzą z cyfrowego wyjścia Audiophileo zawierają zmieniowy "ujitterowiony" sygnał. To właśnie chcę nagrać i przeanalizować. Przecież to proste.

Mylisz wydatki na badania z reklamą.

Wiele audiofilskich firm nie myli i przerzuca całość tych pierwszych na te drugie. Ale to inny temat.

Elberoth, moze odnioslbys sie do zacytowanej przeze mnie publikacji?

Przetlumacze na polski jak ktos nie zna angielskiego:

"Dla sinusa 17kHz slyszalnosc jittera jest na poziomie 10ns lub wiecej. Dla nizszych czestotliwosci ta wartosc wzrasta dla wyzszych spada. Sinus pojedynczej czestotliwosci to najgorszy mozliwy przypadek (najlatwiej go wylapac, por. dla muzyki ta sama wartosc wynosi 20ns)."

Dodam jeszcze od siebie, ze 17kHz to troche ponizej gornej granicy slyszenia przecietnego czlowieka.

server unreachable;--

Masz niewątpliwie bardzo bujną wyobraźnię ;)

Dla twojej informacji - nigdy nie słuchałem kabli SATA, wyraźnie też napisałem że kabel cyfrowy pomiędzy nagrywarką a odtwarzaczem nie powinien mieć żadnego wpływu na dźwięk. Wpływ jest wtedy gdy jest jitter, a jitter jest tylko wtedy gdy wychodzisz z domeny cyfrowej (lub do niej wchodzisz). Pozostając w domenie cyfrowej jesteś bezpieczny.

Czy Kolega aby napewno wie o czym pisze? Bo jego wpisy mówią co innego. I co z tą przejrzystością aparatury pomiarowej? Jakie to parametry o niej decydują i jaka powinna być ich wartość? Wie Kolega, czy nie wie?

I to wszystko nie przeszkadza ci uważać discomaniaka za w pytkę zioma z "doświadczeniem" i ramię w ramie z nim krytykować innych forumowiczów? Masz rozdwojenie jaźni?

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Bo realny jitter przetwornika D/A tak się właśnie analizuje. Natomiast Audiophileo ma symulator jittera, czyli zmienia on sygnał cyfrowy dodając do niego "coś". Inaczej mówiąc zmienia próbki dźwiękowe i te próbki, które wychodzą z cyfrowego wyjścia Audiophileo zawierają zmieniowy "ujitterowiony" sygnał. To właśnie chcę nagrać i przeanalizować. Przecież to proste.

Ja to doskonale rozumiem. Tylko nie jestem pewien, czy tą metodą jesteś w stanie uzyskać miarodajny wynik.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

I to wszystko nie przeszkadza ci uważać discomaniaka za w pytkę zioma z "doświadczeniem" i ramię w ramie z nim krytykować innych forumowiczów? Masz rozdwojenie jaźni?

Kim ty jesteś żeby mnie obrażać w ten sposób? Są chyba jakieś granice przyzwoitości, nie sądzisz?

ramię w ramie z nim krytykować innych forumowiczów?

Ja nie krytykuję, ja stwierdzam fakty. Po prostu jakimś dziwnym trafem osoby osłuchane nie zakładają tego typu wątków.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.