Skocz do zawartości
IGNORED

Exposure 2010 s2 - jakie głośniki?

limier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, własnie jestem przed zakupem wzmacniacza i głośników; to pierwsze to najprawdopodobniej Exposure 2010 s2 i nie mam pojęcia jakie do tego głośniki; wiem, że Exposure będzie chciał grać twardo i dynamicznie, więc głośniki taki, które może trochę zmiękczą główne tendencje wzmacniacza???

W jednym sklepie pan zachwala Monitor audio RX2, w innym ktoś mówi, że są lepsze głośniki... Ja jestem na razie raczej laikiem w tych sprawach, z wszelkie sugestię z góry dziękuję!

PS. A może zamiast Exposure np. Goldenote s-1?

Dla ułatwienia - czego słucham:

-Michael Jackson

-Led Zepelin

-Tool

-muzyka alternatywna

-radio RMF Classic

Exposure będzie chciał grać twardo i dynamicznie, więc głośniki taki, które może trochę zmiękczą główne tendencje wzmacniacza???

To jak byś miał kupić rajdowy samochód (dynamiczny wzmacniacz) i na wszelki wypadek z kotwicą okrętową by go spowolnić (zamulające kolumny) ... :P ... oczywiście totalny bezsens.

Do Jacksona wysoka dynamika wskazana. Szukaj dynamicznych kolumn by nie zniszczyć potencjału wzmacniacza.

Exposure a Goldenote to zupełnie inne urządzenia. W Twoim przypadku jest tyle niewiadomych, że moim zdaniem pozostaje wyłącznie odsłuch.

Biorąc pod uwagę Twoje preferencje, zdecydowanie zwróciłbym uwagę na następujące konfiguracje:

1. Rega Mira / Triangle Esprit Comete EX

2. Nad C356BEE / Dynaudio DM 2/10 lub Excite

3. Pioneer A-A9MK2-K / Focal Chorus 706V lub Chorus 806V

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

witam...

miałem podobny dylemat, kupując nowy wzmacniacz Exposure 2010S2 szukałem kolumn...i wpadły mi takie niepozorne byc może, jednak bardzo ciężkie jak na swoje rozmiary...Kupiłem do niego głośniki firmy ATC model SCM11. Od momentu zakupu jestem do tej pory w szoku jaka to synergia!!! wyjątkowe brzmienie!!! trzeba dac tylko czasu na wygrzanie...od tej pory jest wzorcowo - oczywiscie dla mnie...a muzyki słucham podobnej co kolega...naprawdę polecam te monitory (a wzmacniacz extra, gratuluję wyboru)

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Exposure to bardzo dobry sprzęt,uniwersalny do którego nie jest problemem dobranie odpowiednich

kolumn zabieraj wzmaka pod pachę i sprawdż w wielu zestawieniach tak abyś dżwięk dobrał do swojej

muzyki.Zapraszam do klubu Exposura.

Exposure a Goldenote to zupełnie inne urządzenia. W Twoim przypadku jest tyle niewiadomych, że moim zdaniem pozostaje wyłącznie odsłuch.

Biorąc pod uwagę Twoje preferencje, zdecydowanie zwróciłbym uwagę na następujące konfiguracje:

1. Rega Mira / Triangle Esprit Comete EX

2. Nad C356BEE / Dynaudio DM 2/10 lub Excite

3. Pioneer A-A9MK2-K / Focal Chorus 706V lub Chorus 806V

W przypadku pytań służę pomocą

Q21 gdzie Nad albo Pionek do Exposure albo Goldenote oba te wzmaki to inna liga mimo różnic między nimi.

Witaj,

zwróć uwagę, że zaproponowałem do odsłuchu Pioneera A-A9MK2-K - wzmacniacz kompletnie niedoceniony w Polsce, jednak naprawdę warty zainteresowania. NAD to oczywiście zupełnie inne urządzenia niż Exposure i Goldenote, jednak zwróć uwagę na muzykę jaką słucha limier. Wydaje mi się jednak, że limier powinien po prostu posłuchać sobie różnych konfiguracji co pozwoli na wyrobienie sobie zdania i zawężenie poszukiwań do konkretnej grupy urządzeń.

Gdybym miał kupować sprzęt dla siebie, biorąc pod uwagę moje preferencje i odsłuchiwaną muzykę, brałbym np. Goldenote S-1 lub S-3 z kolumnami Harbeth. Jednak każdy ma inne preferencje, inną słucha muzykę. Trudno jest doradzać konkrety bez odsłuchu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Muzyka jest jedna...jezeli wzmacniacz lub zrodlo , system nie potrafi zagrac wszystkiego to nie jest to dobry wybor....sami dojdziecie do takiego wniosku ale po co tracic czas...

W całej rozciągłości zgadzam się z tobą Arku dlatego pisałem że Exposure jest uniwersalny

bo wszystkie gatunki muzyki zagra na poziomie Goldenot jest super do małych składów w rocku

radzi sobie średnio co nie zmienia faktu że to bardzo zacny piecyk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.