Skocz do zawartości
IGNORED

ciężki wybór tuniera

Nitro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamierzam zakupić tunier w cenie do około 1700zł oraz głośniki.

Wertując karty na allegro wypatrzyłem tunier firmy Harman/Kardon AVR155 AVR 155 + DVD29

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , zależy mi również aby w komplecie było DVD sam tunier nie wchodzi w rachubę. Drugim wariantem jest tunier firmy Pioneer VSX-420 +BDP-333

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Który z tych modeli polecacie, Pioneer jest lepiej wyposażony ma np. USB, BluRay, czego Harman/Kardon nie oferuje, oraz jest droższy, lecz ludzie bardzo polecają Harmana, podobno bardzo dobra jakość dzwięku, lecz cześć tanszych modeli jest wykonana z plastiku czy to się również tyczy tego modelu (Harman/Kardon AVR155 AVR 155 + DVD29). Pioneer ma niestety mniej opini, lecz cześć osób nie zbyt chwali ten sprzęt.

Po drugie chciałbym zakupić głośniki najlepiej zestaw 5:1, rozglądam się za firmą: Koda np. model 5:1 AV 702 v2 SUB SW1000

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Czy to dobry wybór, może polecacie coś innego w podobnej cenie?

Tutaj podaje link do aukcji nad która się zastanawiam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/81061-ci%C4%99%C5%BCki-wyb%C3%B3r-tuniera/

Witam, zamierzam zakupić tunier w cenie do około 1700zł oraz głośniki.

Wertując karty na allegro wypatrzyłem tunier firmy Harman/Kardon AVR155 AVR 155 + DVD29

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , zależy mi również aby w komplecie było DVD sam tunier nie wchodzi w rachubę. Drugim wariantem jest tunier firmy Pioneer VSX-420 +BDP-333

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Który z tych modeli polecacie, Pioneer jest lepiej wyposażony ma np. USB, BluRay, czego Harman/Kardon nie oferuje, oraz jest droższy, lecz ludzie bardzo polecają Harmana, podobno bardzo dobra jakość dzwięku, lecz cześć tanszych modeli jest wykonana z plastiku czy to się również tyczy tego modelu (Harman/Kardon AVR155 AVR 155 + DVD29). Pioneer ma niestety mniej opini, lecz cześć osób nie zbyt chwali ten sprzęt.

Po drugie chciałbym zakupić głośniki najlepiej zestaw 5:1, rozglądam się za firmą: Koda np. model 5:1 AV 702 v2 SUB SW1000

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Czy to dobry wybór, może polecacie coś innego w podobnej cenie?

Tutaj podaje link do aukcji nad która się zastanawiam:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

za duzego budzetu nie ma zeby cos konkretnego wybrac . nie patrz na zestawy gotowe . uzywane kolumny i amplituner wchodzi w gre? . piszesz ze amplituner mozna z bluray polaczyc . tyle ze raz bluray to nie 200 zl dwa to szau nie bedzie mysle jesli bluray podlaczysz pod taki amplituner . ja bym proponowal polowanie na uzywane komponenty . fronty , subwoofer itp . nie pisales nic o stereo . to ma byc zestaw wylacznie do kina domowego ? . tak jak pisalem . kupujac uzywany sprzed bedziesz miec go lepszej jakosci . nowka za takie fundusze to szau nie zrobi szczeze mowiac . odsluchiwalem np jakis czas temu amplituner yamahy za 1000 zl . nowke i zdziwilem sie ze ma taka slaba jakosc w stereo np . w takim budzecie mysle ze raczej musisz sie

nastawic na same kino

zapytam sie jeszcze , 1700 zl to kwota za ktora chcesz zakupic zestaw glosnikow amplituner i dvd bluray ? czy to kwota za sam amplituner i dvd ,bluray bo moze nie bardzo zrozumialem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

za duzego budzetu nie ma zeby cos konkretnego wybrac . nie patrz na zestawy gotowe . uzywane kolumny i amplituner wchodzi w gre? . piszesz ze amplituner mozna z bluray polaczyc . tyle ze raz bluray to nie 200 zl dwa to szau nie bedzie mysle jesli bluray podlaczysz pod taki amplituner . ja bym proponowal polowanie na uzywane komponenty . fronty , subwoofer itp . nie pisales nic o stereo . to ma byc zestaw wylacznie do kina domowego ? . tak jak pisalem . kupujac uzywany sprzed bedziesz miec go lepszej jakosci . nowka za takie fundusze to szau nie zrobi szczeze mowiac . odsluchiwalem np jakis czas temu amplituner yamahy za 1000 zl . nowke i zdziwilem sie ze ma taka slaba jakosc w stereo np . w takim budzecie mysle ze raczej musisz sie

nastawic na same kino

zapytam sie jeszcze , 1700 zl to kwota za ktora chcesz zakupic zestaw glosnikow amplituner i dvd bluray ? czy to kwota za sam amplituner i dvd ,bluray bo moze nie bardzo zrozumialem

1700 zl to kwota za ktora chce zakupic zestaw glosnikow amplituner i dvd może być bez bluRay, wiem że za bardzo furory tymi sprzętami nie zrobię, ale nie uzyskałem odpowiedzi który z nich jest lepszy. To może polecicie mi jaki sprzet z wyższej półki używany. A głosniki, dobre wybrałem?

1700 zl to kwota za ktora chce zakupic zestaw glosnikow amplituner i dvd może być bez bluRay, wiem że za bardzo furory tymi sprzętami nie zrobię, ale nie uzyskałem odpowiedzi który z nich jest lepszy. To może polecicie mi jaki sprzet z wyższej półki używany. A głosniki, dobre wybrałem?

nie wiem czy wogole byl by za bardzo sens w kupieniu oddzielnie dvd i oddzielnie blu ray bo bluray czyta dvd ...

odnoscie tych koda glosnikow . jak mi wiadomo koda robi zestawy glosnikow kina domowego dla zwyklych zjadaczy chleba ze tak to nazwe. lub innego pojecia uzyje . ta firma jest komercyjna i robi produkty niskiej polki skierowane na duza ilosc klijentow . nie widzialem wysokiej polki produktow kody . jesli sa to przepraszam . stereo sobie napewno za bardzo nie posluchasz na tym ale wydaje mi sie ze gralo by to lepiej niz jakies typowo komercyjne zestawy w plastikowych obudowach . co do kina to w sumie podobnie jak stereo tyle ze moze troszke lepiej bo w kinie domowym masz gotowa scene nie tak jak w stereo typowo gdzie trzeba bardzo sie starac akustycznie pomieszczenie urzadzic by mie efekt sceny co prawda nie oznacza to ze w kinie domowym to nie jest wymagane . co do amplitunerow nie wypomiem sie bo nie mialem z nimi doczynienia . pewnie chcial bys zakupic wszystko na raz i cieszyc sie odrazu zesawem . sam nie dawno ten problem przerabialem i przerabiam nadal bo sam skaladam zestaw i tez chcialem odrazu miec wszystko ale zrobilem tak ze kupuje uzywane kolumny itp i skaldam powoli szukajac okazji i postawilem na to zeby bylo lepszej jakosci i skaldac to dluzej niz kupowac to co jest w tej chwili i cieszyc sie odrazu . zalezy od podejscia czlowieka oczywiscie .

co do marki glosnikow czy amplitunerow to nie pomoge Ci za bardzo bo nie mam w tym doswiadczenai duzego jesli chodzi o niskobudzetowe amplitunery . sam przerabiam ten temata ale z amplitunerami drozszymi niz twoj kapital na calosc . tak wiedz duzo czytaj watkow na forum bo tu jest skarbnica wiedzy a to ze inni nie odpisuja to dla tego ze tu raczej powazniejsze zestawy czlonkowie forum maja i nie chca tracic czasu.

A ty jaki tnier wybrałłeś? To powiedzmy że zaszaleje i kupie jakiś droższy tunier i na razie bez dvd, ale fajne gdyby miał w sobie wbudowane wejście na USB, bo mógłbym posłuchać muzyki własnej a nie tylko radio. Przegladając forum wpadł mi w okoo tunier Yamaha rxv667

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co o tym myślicie? Czy radio internetowe wbudowane w tuner to wysoka półka? Tunier bedzie słuzył mi do podłaczenia do TV LG jako głośniki, oraz do słuchania muzyki.

A ty jaki tnier wybrałłeś? To powiedzmy że zaszaleje i kupie jakiś droższy tunier i na razie bez dvd, ale fajne gdyby miał w sobie wbudowane wejście na USB, bo mógłbym posłuchać muzyki własnej a nie tylko radio. Przegladając forum wpadł mi w okoo tunier Yamaha rxv667

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co o tym myślicie? Czy radio internetowe wbudowane w tuner to wysoka półka? Tunier bedzie słuzył mi do podłaczenia do TV LG jako głośniki, oraz do słuchania muzyki.

A i co bardziej polceacie Yamahe rxv667 czy marantz sr 5005?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A i co bardziej polceacie Yamahe rxv667 czy marantz sr 5005?

jak muzyki wlasnej ? bo nie bardzo rozumiem . jesli chcesz podlaczyc komputer do amplitunera to podlczasz go przez chinche a nie przez usb . usb jest bodajze do aktualizacji softa . chyba . a nie jako zewnetrzna karta dzwiekowa . dvd i tak duzo nie kosztuje . ja szukam modeli yamahy w okolicach rx 1900 do okolic rx 3800 -3900 . zakupilem juz sobie zestaw 5.1 glosnikow formy B&w . skladalem je powoli . modele cdm 7. se cdm 1. cdm c se. asw 610 . ale to juz wysoka polka w porownaniu do tej kody . co do niskobudzetowychkolumn glosnikowych do kinato nie jestem w temacie tak wiedz nie pomoge

radio internetowe to nie wysoka polka . radio to radio . jesli sluchanie muzyki to stereo a do stereo to uzywa sie plyt ze sklepu w formacie wav lub format flace a nieradia interenetowego bo to nie ma jakosci . a do sluchania muzyki amplituner nie nadaje sie za bardzo . chyba ze zastosujesz koncowke mocy nafronty np wzmacnacz stereo ale to dodatkowe koszta a tu nie ma pola do popisu tak wiedz stereo odpada zbytnio chyba ze poszukasz starsze modele kina domowego ktore jakos tam zagraja w stereo ale kolejn problem to ze do stereo to i dobrego napedy potrzeba ale i co bardzo wazne kolumn......

Ukryta Zawartość

jak muzyki wlasnej ? bo nie bardzo rozumiem . jesli chcesz podlaczyc komputer do amplitunera to podlczasz go przez chinche a nie przez usb . usb jest bodajze do aktualizacji softa . chyba . a nie jako zewnetrzna karta dzwiekowa . dvd i tak duzo nie kosztuje . ja szukam modeli yamahy w okolicach rx 1900 do okolic rx 3800 -3900 . zakupilem juz sobie zestaw 5.1 glosnikow formy B&w . skladalem je powoli . modele cdm 7. se cdm 1. cdm c se. asw 610 . ale to juz wysoka polka w porownaniu do tej kody . co do niskobudzetowychkolumn glosnikowych do kinato nie jestem w temacie tak wiedz nie pomoge

radio internetowe to nie wysoka polka . radio to radio . jesli sluchanie muzyki to stereo a do stereo to uzywa sie plyt ze sklepu w formacie wav lub format flace a nieradia interenetowego bo to nie ma jakosci . a do sluchania muzyki amplituner nie nadaje sie za bardzo . chyba ze zastosujesz koncowke mocy nafronty np wzmacnacz stereo ale to dodatkowe koszta a tu nie ma pola do popisu tak wiedz stereo odpada zbytnio chyba ze poszukasz starsze modele kina domowego ktore jakos tam zagraja w stereo ale kolejn problem to ze do stereo to i dobrego napedy potrzeba ale i co bardzo wazne kolumn......

Chodziło mi o słuchanie muzyki z pen driva.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.