Skocz do zawartości
IGNORED

konwerter usb -> coaxial

mikson

Rekomendowane odpowiedzi

A po kiego grzyba ci hiface? Przeciez masz wejscie usb w matrix'ie. Jesli liczysz na slyszalne zmiany przez uzycie innego konwertera niz jest wbudowany w matrix'a to sie raczej srogo zawiedziesz.

Druga sprawa to ze jakos tak nie bardzo jestem w stanie zrozumiec jaki kabel jest ci potrzebny. Przejsciowka z spdif na usb? To nie kabel ale konwerter sygnalu. Moze napisz co z czym chcesz polaczyc to bedzie jasniej.

server unreachable;--

Matrix z tego co pamiętam ma USB 16/48. Jak ktoś chce odtwarzać gęste pliki, to niezbędny jest zewnętrzny konwerter USB/SPDIF.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A. No ale w takim razie to nie kabel jest potrzebny tylko konwerter czyli sam hiface. W dalszym ciagu niewyjasniona pozostaje kwestja tajemniczego kabla coax>usb.

server unreachable;--

a porównywał już ktoś v-linka 192 do hiface 2?, bo zastanawiam się między tymi dwoma,

byłem bardziej nastawiony, na hiface'a, ale pojawiła mi się opcja kupić stosunkowo tanio v-linka(oczywiście ciągle drożej niż hiface)

HiFace2 niezłe ale nie do końca, barak dynamiki, jak to mówią "suchy". VLink nie słyszałem, ale opinie takie sobie. Muszę sprawdzić Audio-gd DI, podobno lepsze, ale to tylko opinia z słyszenia.

Te najlepsze to głównie DIY.

Tak naprawdę to u mnie najlepiej idzie przez sieć z budgetowego BluRay Sony, ale tylko bitrate poniżej 1800, mam na oku inny BluRay, muszę sprawdzić.

Dla większych bitrate się mocno przycina, ale to jest dźwięk, znakomity - i żadne HiFace czy Squeezebox nie mogą nawet startować.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

a powiedzcie mi czy układ TENOR będzie lepszy od PCM2704 w plikach 44.1 bo mam pcm2704 i gra bardzo ładnie jako transport i nie wiem czy warto zmieniać do plików 44.1

Moim zdaniem nie warto. Zacznij oszczędzać na lepsze słuchawki/kolumny. Różnica między pcm2704 a TENOREM sprowadza się do mitycznego jittera.

Pod wzgledem parametrow bedzie lepiej na tenorze ale roznicy to nie uslyszysz (jak nie bedziesz wiedzial, ze wpiales inny konwerter). Jak chcesz sobie poprawc nastroj zakupem nowej zabawki a masz troche wolnej gotowki to mozesz zmienic konwerter na lepszy.

server unreachable;--

no jedyna przewaga dość mocna tenora w takim układzie to odczyt gestych plików,osobiście nie słucham tego typu muzyki,jest tego bardzo mało i jak narazie nie za bardzo coś ciekawego,dlatego chyba sostanę przy PCM2704,ew pomyślę o zewnętrznym zasilaniu dla tej kostki ponieważ moja obecna diy zasilana jest z samego USB

no jedyna przewaga dość mocna tenora w takim układzie to odczyt gestych plików,osobiście nie słucham tego typu muzyki,jest tego bardzo mało i jak narazie nie za bardzo coś ciekawego,dlatego chyba sostanę przy PCM2704,ew pomyślę o zewnętrznym zasilaniu dla tej kostki ponieważ moja obecna diy zasilana jest z samego USB

Pytałeś o 44.1/16. A łączycz się do DACa przez coax czy przez toslink?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.