Skocz do zawartości
IGNORED

problem z głośnikami creative a300 (2.1)

qapocalypto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie!

Występuje w moim przypadku (być może także u innych) problem dotyczący głośników Creative Inspire A300, a mianowicie dotyczy zarówno subwoofera jak i lewej "wieżyczki" (tej z regulatorem).

Ujmując ściślej - subwoofer nadzwyczaj mocno buczy przy ciężkich basowych utworach (lub chociażby melodiach tego typu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - TSFH - "To Glory" ), ew. po zwiększeniu głośności do więcej niż 1/3 dostępnego zasobu (dot. to już wszystkich utworów); natomiast lewa wieżyczka w ogóle nie przekazuje dźwięku - przy sprawdzaniu jakimikolwiek programami wykazuje tendencję "balansu" na prawą stronę, tzn. po wypróbowywaniu przesyłania pojedynczego impulsu do każdego z nich, wiązka przeznaczona dla lewej strony "odzywa" się

w stronie prawej, natomiast to druga także dochodzi z tejże strony, lecz ten dźwięk sprawia wrażenie bardzo odległego.

Chciałbym także nadmienić że problem ten powstał w dość krótkim czasie - zestaw ma ok. 1,5 roku i do tej pory był bez zarzutu.

Specyfikacja:

- głośniki Creative Inspire A300 2.1

- Karta dźwiękowa Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]

- oryginalny system Windows XP Professional z dodatkiem Service Pack 3

Proszę o wybaczenie iż mogę przysporzyć kłopotu - jednak zwracam się z tą prośbą do osób zapewne o niebo lepszych ode mnie w tych sprawach, a nie chciałbym ich uszkodzić metodą prób i błędów ponieważ mają dla mnie w pewnym sensie wartość sentymentalną.

Z góry dziękuję wszystkim osobom które zechcą mnie pomóc.

Gabriel

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.