Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki przewód/interkonektor na metry do DAC'a

baxteros

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

obecnie jestem na etapie eksperymentowania z przetwornikami DAC (różnymi), poprosił bym o poradę nt dobrego kabla na interkonektor dostępnego powszechnie na METRY powiedzmy w cenie max 30-50PLN/M.

Na czym mi zależy przede wszystkim na wyraźnej, jasnej średnicy i górze ( => nie eksponowaniu nadmiernie dołu).

Sprzęt jaki mam dalej w torze to CA 540V2 -> audionova moonwalk -> DIY ZAP'h SR71

Muzyka rock, blues, jazz

PS.: Temat zapewne nie raz poruszany w różnych wątkach (bardzo proszę mnie nie upominać)

Warto kombinować ?

Kup za 100zł PGD4000 Profigold Oxypure i będziesz miał spokój.

Przewód to nie tylko kabel ale i wtyczki które powinny być odpowiednie do takiego kabla.

Albo też zastosuj bufor SPDIF który jest nie czuły na jakość kabla.

Warto kombinować ?

Kup za 100zł PGD4000 Profigold Oxypure i będziesz miał spokój.

Przewód to nie tylko kabel ale i wtyczki które powinny być odpowiednie do takiego kabla.

Albo też zastosuj bufor SPDIF który jest nie czuły na jakość kabla.

dzieki za odp, ale chyba sie nie zrozumielismy. Mi chodzilo o polaczenie Dac do wzmacniacza. zapraszam do dalszych propozycji. jest juz nas 2 zainreresowanych tematem. pozdr

Tak napisałeś tytuł wątku ;)

Do Daca a nie od Daca :p

Z tych coś wartych i dostępnych to Kimber Tonic ( ale to nie ta cena i jak dodasz wtyczki to wychodzi już drogo ) , albo ten ruski srebrzony koncentryk.

Nie pamiętam nazwy .

Mam go , ale tego nie sprawdzałem .

I jeszcze jeden - RESON . I masz za 50zł za metr.

Temat dobrego IC też ostatnio przerabiałem przy okazji zmiany systemu.

Tu też kłaniają się dobre wtyczki.

Dlatego kupiłem używanego Qeda qunex 2 za 100 i 110zł.

Kupiłem też dwa nowe qunex 1 po 80zł z przesyłką i też są przyzwoite , choć 2ka jest lepsza.

Wszystkie 1 metr długości

Uważam je za świetne przewody w śmiesznej cenie.

Miałem wcześniej Audnionovę Phobosa MKII i wolę tego Qeda 2.

Jest bardziej wyrównany , i ma lepsza górę pasma.

I będzie taki jak tego oczekujesz .

Czyli detaliczny z dobrą górą i wyrównany.

Do tego qed jak Kimber to firmy poważne w których przewody nie korodują tak jak powiedzmy w moonwalku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.