Skocz do zawartości
IGNORED

Porada w sprawie doboru wnamacniacza HT

johnnybravo20

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W związku z zaistniałą sytuacją tj. zwiększeniem ilości oglądanych filmów - w tej chwili film 60% muzyka 40% poszukuje dobrego wzmacniacza lub amplitunera. Sprzęt nie musi być nowy. System i tak będzie 5.1, jako źródła : Yamaha dvd550, Sony BDP s300, SONY CD 20ES, nbox.

Myślałem o jakimś wysokim modelu sprzed lat np Yamaha AZ1, Sony 555ES, Denon A11

Słuchał ktoś tych modeli? bardziej pytam o stereo, bo podejrzewam że w kinie to jest rewelka, ale czy np. topowe ampli nie traktowały stereo po macoszemu.

potrzebujesz aż tak rozbudowanego amplitunera pod względem ilości wejść / wyjść

za ile kupisz też używki ?

może lepiej niższy model amplitunera ( Yamaha 6/7.. z wyjściem pre-out + dobry wzmacniacz ?

jakie masz kolumny i pokój do tego ?

jaki sub ?

Vhviałbym wszystko zamkąc w jednym kolcku

Zródeł 5-6 nie wiecej

pokoj 16 m2

kolumny front phonar volume 2

tyl totem mite klon

reszta do dokupienia

zastanawialem sie nad ampli z hdmi itp ale chyba wolalbym starszy udany flagowy sprzet

nie musi byc 7.1 i tak nie mam miejsca na glosniki

ma byc dobry i w kinie i w muzyce

masz dość mały pokój , ale i w takim dobrze zabrzmi kino

nadal nie odpisałeś za ile masz do kupienia te klocki

ja od tygodnia posiadam Onkyo TX-NR 609 , które w kinie jest wyśmienite , a w stereo po lekkiej kalibracji ustawień ( ale bass i wysokie nadal na "0" ) doszedłem do zadowalającego mnie w pełni dźwięku

masz dość mały pokój , ale i w takim dobrze zabrzmi kino

nadal nie odpisałeś za ile masz do kupienia te klocki

ja od tygodnia posiadam Onkyo TX-NR 609 , które w kinie jest wyśmienite , a w stereo po lekkiej kalibracji ustawień ( ale bass i wysokie nadal na "0" ) doszedłem do zadowalającego mnie w pełni dźwięku

Mam około 3kzł na ampli i do wrzesnia dozbieram jakies 4kzl na suba centrum itp

głownie chodzi mi oto czy dobry topowy ampli sprzed lat typu yamaha az1 czy denon a1se zagraja w stereo rownie dobrze co moj miusic angel xd800 lampowy. poziom trudny do osiagniecia chocby przez denona 3506 czy yamahe 657.

chce miec kino ale nie rezygnujac z dobrej jakosci dzwieku stereo

moze po prostu zostawic lampe i wykorzystac jako wzmak do cd i gramowfonu, oraz koncówkę dla frontów w kinie a ampli typu sony 50es lub 333es albo yamahe 2400 wziac do kina (za jakies 1000-1300 zł)

Nie wiem czy to Tobie pomoze ale ponizej jest ciekawe porownanie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ciekawy wątek. coraz bardziej przekonuje sie do zostawienia aniołka i zakupu starego sony es lub yamahy lub denonka

no to może nowe pytanko CO LEPSZE?

-SONY 50 ES

-SONY 333 ES

-YAMAHA 2400

-Denon 3505 lub 3506

-jakiś inny w cenie 1200-1500?

pozostawiłbym sprzęt z którego jesteś zadowolony i kupił dobre kino z wyjściem pre-out

no właśnie też tak raczej zrobie

Zastanawiam się tylko jeszcze nad tym jaki ampli

do wyzej wymienionych doszedł jeszcze rotel 03

i teraz w sumie zastanawiam sie nad 4 modelami

Sony 333 es

Yamaha 2400

rotel 03

Denon 3505

Bardzo wydajne pradowo.

do 16mkw i uzyciu wzmaka stereo na fronty wydajnosc pradowa jest ostatnim parametrem na ktory bym spojrzal. Do zakladanej konfiguracji ja bym bral onkyo 803 lub 804 - muzykalny, dobre pre dla suba, audioHD via HDMI, autokalibracja

na Z9 i Z11 mnie nie stac cho to zacny sprzęt.

Pojdę chyba w stronę Miusic Angel jako wzmak do cd i końcówka na fronty do KD /troche kłopotliwe bedzie ustawianie poziomów głośności/

i ampli z wyjsciami pre

Kuszaca jest opcja z ampli networkowym :) - radia internetowe, dostep do dysków

Czy jest cos godnego polecenia do 2kzł i najlepiej jakby transfer byl wi-fi /duza odleglosc od routera /

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.