Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  148 członków

Scan Speak Klub
IGNORED

Klub Scan speak

Rekomendowane odpowiedzi

Już grają czyli Scan-Speak 18W/8535-01 .Rewelacja w porównaniu do poprzedniego sredniaka.

Zawsze broniłem się przed Scan Speak .Myślę wszyscy się tym podniecają .Pewnie to jakaś nagonka jakiś kicz.

Zdziwienie 100%. teraz kasę odkładam na Scan-Speak D2905/970000.

Taka para bedzie u mnie grać jako moduł srdnio-wysokotonowy

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, chwostek napisał:

Już grają czyli Scan-Speak 18W/8535-01 .Rewelacja w porównaniu do poprzedniego sredniaka.

Zawsze broniłem się przed Scan Speak .Myślę wszyscy się tym podniecają .Pewnie to jakaś nagonka jakiś kicz.

a co na bas skoro Ushery sprzedajesz?

1 godzinę temu, chwostek napisał:

Mam ten zestaw (węglówka i 9700) w monitorach blipo, bardzo dobrze wycenione przetworniki. Na marginesie kiedyś Wilson audio użył tych węglowek jako średniaki w swoich wielodroznych zestawach - nie pamiętam nazwy ale model wysoki.

obiektywnie o audio

• 3 tygodnie później...
Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, EMiL napisał:

Głośnik dobrem luksusowym? Znakomite.

klasyfikacja dobra luksusowego zależy tylko od subiektywnych możliwości finansowych

dla jednych będzie to jacht a dla innych silnik do motorówki lub właśnie głośnik

Nie zgodzę się z tym. Bliższa jest mi taka ocena:

wysoka cena, wysoka jakość, symboliczna, znana marka, wysoka niepowtarzalność, czyli Scan Speak 😉

Edytowane przez colcolcol
Lit
Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, NRK napisał:

O matko i córko, to mało powiedziane 🙈🙈🙈

https://akustyk.com.pl/p/242/256/scan-speak-d2404552000

gdyby ten glośnik można było jeszcze filtrować dwoma elementami i nie był taki wielki 🙂

11 minut temu, NRK napisał:

O matko i córko, to mało powiedziane 🙈🙈🙈

https://akustyk.com.pl/p/242/256/scan-speak-d2404552000

Musi być najlepszym głośnikiem na świecie skoro taki drogi;) prawdziwy fanboy scan speak i tak kupi.

Nie będzie powszechny pod strzechą...

A tymczasem zostałem audiofilem, pewnie krótkodystansowym, ale dopadło mnie z zaskoczenia. 

Skompletowałem cztery końcówki na NC400 Hypexa, poprawiłem zasilanie, zmieniłem RCA na symetryczne (złocony, ładnie wyglądający badziew z Chin) i częściej słucham dźwięków niż muzyki. Ubolewam, obiecuję poprawę i proszę o pokutę.   

Ostatnio miałem tak po zastąpieniu analogowej zwrotnicy (CX223-AZA24) na DSP.  Wiem, że to stan przejściowy 😛 

Końcówki przymierzają się do jednego, stylowego pudełka. 

IMG_4916.JPG

W dniu 11.02.2023 o 10:30, colcolcol napisał:

..A tymczasem zostałem audiofilem...i częściej słucham dźwięków niż muzyki..

To raczej nie wygląda na audiofilię tylko napalenie się na efekty 😉

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

W dniu 18.10.2022 o 18:47, Pawellang napisał:

w toku...

Widać światełko w tunelu? 

Można się spodziewać po Twoim zestawie aksamitu, czystości a jak wyglądają źródła pozorne? Czy jest jak oczekiwałeś?

2 godziny temu, colcolcol napisał:

Widać światełko w tunelu? 

Można się spodziewać po Twoim zestawie aksamitu, czystości a jak wyglądają źródła pozorne? Czy jest jak oczekiwałeś?

Wszystko jest super, ale teraz będę odsłuchiwał wyższej klasy DAC ów bo wiem że z tych kolumn może być jeszcze lepiej 🙂

Może polecisz coś?

Edytowane przez Pawellang
5 godzin temu, Pawellang napisał:

Wszystko jest super, ale teraz będę odsłuchiwał wyższej klasy DAC ów bo wiem że z tych kolumn może być jeszcze lepiej 🙂

Może polecisz coś?

Lampizator golden gate 🙂

do tych jedwabnych i celulozowych przetworników to aż się prosi 😉

obiektywnie o audio

22 minuty temu, S0nic napisał:

Lampizator golden gate 🙂

do tych jedwabnych i celulozowych przetworników to aż się prosi 😉

Zamówiłem Aries Cerat Helene DAC. Podobno lepszy niż wszystkie DCSy itp.

10 minut temu, colcolcol napisał:

Nie lubię lamp, w Aries są blisko transformatorów i być może użyto ich w zasilaczach. To byłoby do zaakceptowania 😛 

Aries wygląda bajecznie, polubi sie z kolumnami. 

Tam jest jedna lampa na zasilaniu i 2 na gain stage.

Gain Stage

The analog stage is again borrowed from our bigger models, and is a small SET amplifier built around the E280F super tube, loaded by a custom special quality output transformer.

Edytowane przez Pawellang
3 godziny temu, colcolcol napisał:

Nie lubię lamp, w Aries są blisko transformatorów i być może użyto ich w zasilaczach. To byłoby do zaakceptowania 😛 

Aries wygląda bajecznie, polubi sie z kolumnami. 

Nikt nie lubi ale brzmią ładnie 🙂

2 godziny temu, Pawellang napisał:

Tam jest jedna lampa na zasilaniu i 2 na gain stage.

Gain Stage

The analog stage is again borrowed from our bigger models, and is a small SET amplifier built around the E280F super tube, loaded by a custom special quality output transformer.

Daj znać jak gra ten dac, jest tam regulacją głośności?

obiektywnie o audio

Na ostatnim AS w Wa-wie wychodziłem widząc gramofon lub lampę. Może już wystarczająco nasłuchałem się w życiu analogu i coś pękło?

Aries Cerat Helene DAC: szerokość - 50 cm, głębokość - 43 cm, waga - 40 kg. Wszystko pięknie poukładane w środku, majstersztyk. Który popularny wzmacniacz może się pochwalić taką wagą? 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.