Skocz do zawartości
IGNORED

Potrzebny subwoofer tylko jaki?

machar02

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z góry dzięki za zainteresowanie tematem.

Poszukuje subwoofera do 500 zł. Na znanym portalu aukcyjnym znalazłem 3 warte zainteresowania

subwoofery, mianowicie: PARADIGM PDR-10, HECO VITAS 25a oraz Monitor Audio ASW 100. Ma zasilić

20 metrowy salon, 70/30%(muzyka,kino). Czy któryś z tych modeli jest wart zainteresowania? Proszę

was o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/82316-potrzebny-subwoofer-tylko-jaki/

Witam,

Z góry dzięki za zainteresowanie tematem.

Poszukuje subwoofera do 500 zł. Na znanym portalu aukcyjnym znalazłem 3 warte zainteresowania

subwoofery, mianowicie: PARADIGM PDR-10, HECO VITAS 25a oraz Monitor Audio ASW 100. Ma zasilić

20 metrowy salon, 70/30%(muzyka,kino). Czy któryś z tych modeli jest wart zainteresowania? Proszę

was o pomoc.

sub subem ale z czym to ma zagrac? suba chcesz samego sluchac bez dodatkowych kolumn ?

ten sub ma grac w stereo czy do kina domowego ?

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

skłaniałbym się do Paradigma lub Heco - z nastawieniem na pierwszego

do tego pokoju będą aż za duże , ale zapas mocy nie zaszkodzi , jednak do stereo to naucz się słuchać muzyki bez suba

dobre głośniki i lekka kalibracja amplitunera powinna dać doby efekt

sam mam mniejszego suba ( z 20-to cm głośnikiem - Dali AW-8 ) i spokojnie napędza pokój 30m2 w kinie domowym , do stereo nie używam a podłączone to jest do amplitunera Onkyo TX-NR609 i kolumny Visaton

kiedyś przez chwilkę , w kinie robił sporo łomotu , w stereo nie sprawdzałem > mam dobre kolumny więc nie potrzebuję tam suba :-)

firma się ceni , ale wiadomo za co płacisz

a może jakiegoś Concepta byś wyrwał ?

Dali AW-8 ( ten co mam u siebie ) kiedyś też występował z zestawie z Dali Concept i zapewniam cię że spokojnie starczył by to takiego pokoju w kinie oczywiście ( do stereo przy pewnej głośności , dość mocnej , już mniej go słychać przy dobrych kolumnach ale w kinie bajka )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.