Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny pod amplituner AVR 260

daniel93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od pewnego czasu szykuję się na zmianę mojego KD

Kina używam w pomieszczeniu o wymiarach szer/dł 2.5 x 3.5m kolumny umieszczone na przestrzeni 4m kw.

Zestawu będę używał do 70% FILMY.GRY / 30% MUZYKA.

Poszukuję dźwięku który będzie przyjemny dla uszu (miękki,klarowny,ciepły,szczegółowy) a zarazem dynamiczny i z dużą przestrzenią.

Z pośród wzmacniaczy wybrałem Harman/Kardon AVR 260 ponieważ najlepiej spełnia moje oczekiwania cena/jakość.

Co do kolumn planuje zakupić cztery kolumny podstawkowe max 650 zł szt / centralny 890 zł

Po przeczytaniu paru tematów wybrałem trzy rodzaje kolumn które są odpowiednie do mojego zestawu.

IMO monitor audio są najlepsze ale może się mylę.

Harman/Kardon AVR 260

Monitor Audio BX2 + Monitor Audio BX Center

Dali Concept 2 + Dali Concept Center

Chario Silhouette 100 + Chario Piccolo Classic Dialogue

Za wszelką pomoc z góry dziękuję

https://www.audiostereo.pl/topic/82331-kolumny-pod-amplituner-avr-260/

Nie chce być nie grzeczny i cię załamywać ale na 8m kino domowe to raczej mija sie z celem nie lepiej tylko dwie kolumny.Amplituner i kolumny które wybrałeś fajnie by grało w pokoju 20m,a tak to dzwiek bedziesz miał zlany,bez żadnych efektów.

Dziękuje

Wiem że pokoik jest za mały ale obecnie mam inny zestaw pełnowymiarowy ,

yamaha 5930 , prism (JBL E150 , wiem to samobójstwo w takim pokoju)

I gra bardzo ładnie jak na taki pokój.

Niestety zakup stereo jest wykluczony ponieważ jestem PRO graczem i potrzebuje dźwięku otaczającego.

A kupno głośników komputerowych (plastik) odpada w locie ponieważ poszukuje dźwięku o wiele lepszego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.