Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny pomoc

Browar1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zaczynając od początku potrzebuje kolumn do muzyki i do filmów ostatnio filmy przeważają a więc prawdopodobnie trzeba stworzyć jakieś kino. Poprzednio miałem Altusy 200 i 300(przód tył) sprzęt przy przeprowadzce został sprzedany(w samą porę przed grouponem;)

można powiedzieć że "dojżałem " do trochę lepszego sprzętu. (czyt. góra ma być czystsza nie tak kująca w ucho dźwięk bardziej ogólny, ale z zachowaniem basu)i tu rodzi się pyt. muzyka naprawde różna ale z przewagą hip-hop, drum bass, rnb, )altusy przyzwyczaiły mnie do basu co nie ukrywam lobię ma być miękko soczyście głęboko ma być też kinowo więc czy lepiej dobre monitory tudzież podłogówki plus subwoofer czy skupiać się na kolumnach samych?

interesują mnie używki zastanawiałem się nad ACOUSTIC ENERGY AE 109

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) plus

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) central i sub

Na wydanie około 1600zł pokój około 15m plus wyjście na kuchnie i korytarz do tego pułapki w postaci dużych okien i długich parapetów czyli wklęśnięć. (nie ma aż takich problemów altusy 300 grały 2 dni i nawet nie buczały;) grało by to z całkiem dobrym sprzętem pewnie nikomu nie znanym sherwood newcastle 9xx( starszym u nas nie dostępnym) kolumny preferowane wąskie( z porównaniem do altus które ciężeko ustawić)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/82506-kolumny-pomoc/

Jesli chce Pan nabyć nowy sprzęt, 5.1 z subwooferem to proponuje skupić się na firmie KODA. Proszę poczytać testy z modelem 702.

NP:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/82506-kolumny-pomoc/#findComment-2186067

Witam

Zaczynając od początku potrzebuje kolumn do muzyki i do filmów ostatnio filmy przeważają a więc prawdopodobnie trzeba stworzyć jakieś kino. Poprzednio miałem Altusy 200 i 300(przód tył) sprzęt przy przeprowadzce został sprzedany(w samą porę przed grouponem;)

można powiedzieć że "dojżałem " do trochę lepszego sprzętu. (czyt. góra ma być czystsza nie tak kująca w ucho dźwięk bardziej ogólny, ale z zachowaniem basu)i tu rodzi się pyt. muzyka naprawde różna ale z przewagą hip-hop, drum bass, rnb, )altusy przyzwyczaiły mnie do basu co nie ukrywam lobię ma być miękko soczyście głęboko ma być też kinowo więc czy lepiej dobre monitory tudzież podłogówki plus subwoofer czy skupiać się na kolumnach samych?

interesują mnie używki zastanawiałem się nad ACOUSTIC ENERGY AE 109

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) plus

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) central i sub

Na wydanie około 1600zł pokój około 15m plus wyjście na kuchnie i korytarz do tego pułapki w postaci dużych okien i długich parapetów czyli wklęśnięć. (nie ma aż takich problemów altusy 300 grały 2 dni i nawet nie buczały;) grało by to z całkiem dobrym sprzętem pewnie nikomu nie znanym sherwood newcastle 9xx( starszym u nas nie dostępnym) kolumny preferowane wąskie( z porównaniem do altus które ciężeko ustawić)

po 1 altusy nie maja miekkiego soczystego basu . widac malo jeszcze slyszales ale ok , altusy maja dudniacy bas miedzy innymi przez brak sztywnosci i duza polac tylniej scianki i to poprostu dudni . gory tez nie maja dobrej bo gora w altusach piluje uszy , meczy , altusy maja gwizdki estradowe .a estrada i dom gryzie sie przy samym porownaniu pisemnym a co dopiero odsluchowym .

jesli stawiasz na filmy to skladaj zestaw 2 podlogowki . 2 tylnie podstawkowe centralny i subwofer do dopelnienia bo bez niego nie bedzie szaly . za kwote jaka podales szau tez nie zrobisz . pozatym pod co chcesz to podlaczyc bo nawet nie napisales a to bardzo wazne pod czym ma to grac . no i jeszcze cos , jeslu chcesz miec wieksza pzyjemnosc z muzyki to kup uzywki a wyzsze modele . prosta zasada . modele wyzsze dzwiek lepszy modele nizsze . a nowsze dzwiek byle jaki bo to masowka poprostu zwykla co w duzych sklepach stoi .

no i amplituner . do tego musi byc dvd , bluray . calosc nazywa sie dopiero kino domowe . czym emitowane to bedzie to juz nie bede poruszac bo to inny temat wogole . kino domowe to spory wydatek bo jak poskaldac to wszystko do kupy to troche tego jest a kazdy element ma olbrzymie znaczenie na koniec

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

https://www.audiostereo.pl/topic/82506-kolumny-pomoc/#findComment-2186082

po 1 altusy nie maja miekkiego soczystego basu . widac malo jeszcze slyszales ale ok

jesli stawiasz na filmy to skladaj zestaw 2 podlogowki . 2 tylnie podstawkowe centralny i subwofer do dopelnienia bo bez niego nie bedzie szaly . za kwote jaka podales szau tez nie zrobisz . pozatym pod co chcesz to podlaczyc bo nawet nie napisales a to bardzo wazne pod czym ma to grac . no i jeszcze cos , jeslu chcesz miec wieksza pzyjemnosc z muzyki to kup uzywki a wyzsze modele . prosta zasada . modele wyzsze dzwiek lepszy modele nizsze . a nowsze dzwiek byle jaki bo to masowka poprostu zwykla co w duzych sklepach stoi .

nie napisałem ze altusy mają soczysty bas a ze takiego oczekuje.

i napisałem że podpięte będzie to pod sherwood newcastle R956

wiadomo ze za ta kasę szału nie będzie dlatego pyt. czy kupić gorsze podłogówki(słabsze ) do tego lepszy sub czy lepsze a bez suba.

mile widziane jakieś linki z alledrogo co jest warte licytacji(jak np te ae109)

co do kody to brat ma i szału nie robi

https://www.audiostereo.pl/topic/82506-kolumny-pomoc/#findComment-2186164

nie napisałem ze altusy mają soczysty bas a ze takiego oczekuje.

i napisałem że podpięte będzie to pod sherwood newcastle R956

wiadomo ze za ta kasę szału nie będzie dlatego pyt. czy kupić gorsze podłogówki(słabsze ) do tego lepszy sub czy lepsze a bez suba.

mile widziane jakieś linki z alledrogo co jest warte licytacji(jak np te ae109)

co do kody to brat ma i szału nie robi

ja bym kupil lepsze podlogowki bo do stereo nawet by sie nadaly a suba kupic kiedys jak bedzie kasa

chyba ze stawiasz tylko na kino a stereo Cie nie inteesuje

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

https://www.audiostereo.pl/topic/82506-kolumny-pomoc/#findComment-2186447

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.