Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy M6 500i dla fanów Musical Fidelity

Jakew

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o tym następcy A1000, kw500, kosztującym kilkanaście tysięcy złotych produkcie Michelsona z 2011r.? 500 Wat na kanał, czy to nie za dużo dla korków?

Zdjęcia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Sadzę że jakbyś włączył takiego potwora, to w połowie Polski zgasło by światło. Teraz jak będę musiał lecieć z wiaderkiem po prąd do elektrowni, to będę już wiedzieć przez kogo. Heh...

PS: Co do korków - jak po włączeniu odkurzacza, czajnika elektr., spawarki, piły tarczowej etc. nie wyskakują, to powinno być OK. Nie trzeba oczywiście włączać wszystkiego na raz;)

2kW poboru prądu przy maksymalnym wysterowaniu.

150W poboru bez bez obciążenia.

500W - moc na 8ohm.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Co sądzicie o tym następcy A1000, kw500, kosztującym kilkanaście tysięcy złotych produkcie Michelsona z 2011r.? 500 Wat na kanał, czy to nie za dużo dla korków?

Zdjęcia:

Ukryta Zawartość

Przecież Michaelson obiecał, że zmieni politykę firmy i nie będzie co 2 miesiące zmieniał modeli na nowe?

I znowu ta pogoń za mocą. za kilka miesięcy bedzie pewnie M6 1000i....

Ukryta Zawartość

M6 500i to dwa monobloki + przedwzmacniacz. Każdy ma własny zasilacz.

Piękne to cudeńko. Znając serię kW domniemam, że nowy musical musi brzmieć zjawiskowo. Szczególnie, że konstrukcję oparto na Titan i AMS

Poczekam na używkę ;-)

PS

Mój 250W kW250S czasami wysadza mi korek ;-), ale jak brzmi !!!

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

150 Wat poboru mocy w spoczynku to potęga. Może jednak lepiej ten trochę droższy AMS? - podobno arcydzieło klasy A.

Anthony - wydaje mi się - jak rasowy audiofil nie może długo usiedzieć nic nie zmieniając, nic nie majstrując przy ofercie swojej firmy, a rzeczywiście była mowa o zmniejszeniu liczby nowości.

Ja to bym chciał żeby znów wykonał E11 z Elektra 61 bo mi się klocki starzeją, a ten dźwięk najbardziej lubię, i tak cud że cedek jeszcze chodzi bez napraw po 12 latach częstego grania.

Może jednak lepiej ten trochę droższy AMS? - podobno arcydzieło klasy A.

Nie dla mnie żadne lampki i klasa A. Choć bardzo lubię ją lubię - wiele lat grałem na Alchemist Kraken. Sentyment pozostał.

Teraz do napędzania moich Magnepanów muszę mieć brutalną moc - 250W to absolutne minimum.

Zanim dorwę nowego M6 500i być może spróbuję czegoś z serii kW. Na ebay są nowe 550 i 500 ale cena słona.

Niedługo chyba zapoluję na używkę. Swoją drogą ciekawy jest V-link musicala ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Nie dla mnie żadne lampki i klasa A. Choć bardzo lubię ją lubię - wiele lat grałem na Alchemist Kraken. Sentyment pozostał.

Teraz do napędzania moich Magnepanów muszę mieć brutalną moc - 250W to absolutne minimum.

Zanim dorwę nowego M6 500i być może spróbuję czegoś z serii kW. Na ebay są nowe 550 i 500 ale cena słona.

Niedługo chyba zapoluję na używkę. Swoją drogą ciekawy jest V-link musicala ...

Natomiast przede mną taka możliwość techniczna się pojawiła wraz z głosnikami Vandersteen które są łatwiutkie do napędzenia, a przy tym mają niezbędną przejrzystość do grania np. z lampami (albo z tym AMS za circa 25K który napędza tylko baardzo łatwe głośniki).

Musicale - jak obaj wiemy - ładnie schodzą z ceny już nawet u samego Michelsona i detalistów, często, w jakiś czas po premierze. Więc słusznie - używka, promocja.

Musical tak szybko wprowadza nowe modele, że już w rok po premierze można kupić używki praktycznie za pół ceny.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.