Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor - 3xZ

krzychg

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem, Zamocowałem, Zapuściłem film.

PT AE 500 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) zamocowałem do sufitu (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Po przeciwnej stronie zamocowałem ekran (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Komputer połączyłem:

Video - z projektorem kabelkiem VGA/VGA 15 m (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) my_page.php?uid=196684 )

Audio - z amplitunerem H/K kabelkiem SPDIF (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) my_page.php?uid=1016692 )

Wszelkie kabelki pochowałem w korytkach montażowych pod sufitem (na mój gust wyszło nawet ładnie) albo za meblami.

Odległość projektora (jak i moich oczu, bo projektor mam nad głową) od ekranu wynosi ok. 3,7 m i jest OK. Ekran jest zawieszony na suficie na wysokości 2,65. Aby nie zadzierać zbyt wysoko głowy wyświetlam obraz blisko dolnej krawędzi ekranu, która jest na wysokości ok. 95 cm. od podłogi.

Obejrzałem kilka divxów (Kill Bill, Lepiej późno niż później, jakąś kreskówkę) i jestem naprawdę zadowolony z inwestycji.

Ciekawy jestem jaki będzie obraz gdy kupię za jakiś czas jakieś DVD z PS i połączę to kabelkiem component. W sumie to co widziałem całkowicie mnie zadowala. Jeśli będzie jeszcze lepiej to tylko się cieszyć. Gorąco polecam projektor niezdecydowanym.

Pozostaje mi jeszcze zaciemnienie okien (teraz oglądam wieczorami) i może kwestia kupienia jakiegoś taniego odtwarzacza video z tunerem TV aby czasem obejrzeć jakiś mecz albo koncert.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/8265-projektor-3xz/

>u kogo na allegro kupowałeś ?

Wegatv (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

>zastanawiam się dlaczego nie kupiłeś ekranu 16*9

Mogłem podwiesić ekran tylko do sufitu (na ścianie mam meble). Sufit mam dosyć wysoko. Ekran 16:9 kończyłby się na wysokości ok. 135 cm. Czyli na tej wysokości mógłbym mieć podstawę wyświetlanego obrazu a moja szyja byłaby narażona na jakieś zwyrodnienie związane z ciągłym zadzieraniem głowy.

Była jeszcze jedna alternatywa - ekran 16:9 ale u samej góry "rozwijanego" czarny pasek materiału o wysokości chyba ok. 30 cm. Ale to nadal było dla mnie trochę za wysoko. Teraz obraz zaczyna mi się na wysokości 95 cm.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/8265-projektor-3xz/#findComment-122871

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.