Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki 2.0 + Xonar do komputera

motul

Rekomendowane odpowiedzi

Skull, to jak Ty taki osłuchany to czemu nic nie możesz polecić w porównaniu do Microlabów do max 400zł?

Nie wiem, bo nie testowalem nigdy zadnego sprzetu w metalu. Wyroslem z takiej muzyki juz dawno to i potrzeby nie bylo. Nie zmienia to jednak faktu, iz slyszalem wszystkie modele Microlabow, ktore w miare maja sens. To nie sa glosniki do tego gatunku muzycznego.

Niestety, u wielu ludzi wystepuje efekt "nowego posiadacza". Malo sie zna, ale chwali swoje zabawki w internecie. Kazdy chyba w zasadzie przechodzi ten etap.

Wiem jedno - jesli zmienie, a na pewno to sie stanie, swoje Microlaby, to wlasnie z tytulu na te perkusje i szybka gitare basowa, ktore miela sie jak kotlety, a nie graja.

W cenie do 400 podejrzewam, ze nie znajdzie sie sprzetu, ktory obsluzy srednice jak trzeba. Zakup jakiejkolwiek dzwiekowki tez niewiele zmieni. Zamowilem z Komputronika Audinsta i sparuje go z EMU. Fakt, roznica miedzy integra a dedykowana karta dzwiekowa jest zasadnicza, ale nie odmieni zaraz calych kolumn.

Autor jak ostatecznie je kupi, pewnie bedzie zadowolony, ale w miare jak bedzie stawal sie "dorosly" w swiecie muzycznym, bedzie mu doskwierac to o czym napisalem powyzej.

Tyle

prawdopodobnie za 400zł nie ma niczego co zadowoliło by 'dorosłego' słuchacza. takie cuda to w systemach stereo za min 1.5k, czy składakach za min 1k. a nie za 400zł ;] więc wybacz ale całe te wywody tracą sens...

poza tym ciekaw jestem na ile te przekłamania w dźwięku (solo6) to wina Twoich wyobrażeń na temat dźwięku...

Przestan blaznowac. Masz mnie najwyrazniej za kretyna, och Ty wielki "audiofilu" ze sluchawkami za 500 zl.

Kup sobie wreszcie te Microlaby i posluchaj Behemota. Potem napisz jak bardzo mnie przepraszasz.

Tytulem zakonczenia - autor bedzie wniebowziety. Kup, nie pozalujesz. Ja za te pieniadze, wolalbym isc na koncert.

Dziekuje

czyli w temacie głośników za 400zł nie masz do powiedziania NIC poza genialną radą 'idź na koncert'. i słucaj sobie behemota na czym chcesz. u mnie na badziewiu dobrze brzmi moonsorrow, sabaton, soad itd. tym bardziej na słucahwkach. Ty sam oczekujesz cudów i odradzasz dobre produkty innym, bo 'grają źle'. super. ma grać najlepiej za swoją cenę. o tym jest temat. a nie o Twoich wygórowanych oczekiwaniach. -.-"

i wypraszam sobie wytykanie tego czego słuchałem i na czym, bo nie wydaje mi się, żeby audio technica AD900 kosztowały 500 zł ;) szczególnie że słuchawki za 300zł z dobrą dźwiękówką są na poziomie zesatwu 2.0 za 1.5k. tyle że w inny sposób.

Wyroslem z takiej muzyki juz dawno

Nie wiedziałem, że z danego gatunku można wyrosnąć. To starszym, rozumiem, już nie wypada słuchać metalu? Ja mam 25 lat i takim dzieciakiem nie jestem, a słucham tego z nieprzerwaną przyjemnością.

No właśnie, problem leży w tym, że dla jednego zagra coś słabo, dla innego idealnie. W tej cenie podejrzewam nie znajdziesz nic lepszego.

Co do Behemotha (nie Behemota)- akurat wczoraj słuchałem, perkusja łeb urywa, potężnie to wszystko brzmi.

czyli w temacie głośników za 400zł nie masz do powiedziania NIC poza genialną radą 'idź na koncert

Ty z kolei masz wiecej do powiedzenia nt. glosnikow, ktorych nawet nie widziales na oczy. Znakomicie.

Dalsza "pogawedka" nie ma sensu.

podłączasz je przez normalny kabel typu mini jack- 2xRCA więc raczej nie będzie żadnego problemu, od siebie radziłbym dokupić inne kable, lepszej jakości bo te dołączane do zestawu są raczej słabo wykonane ;)

do Microlabów nie ma co szaleć aczkolwiek warto zainwestować te 50zł za jakiś lepszy ekranowany kabel mini jack->2xRCA i dobry miedziany kabel łączący drugi głośnik ale to wtedy wystarczy Ci max 3 metry po około 5zł/metr

do Microlabów nie ma co szaleć aczkolwiek warto zainwestować te 50zł za jakiś lepszy ekranowany kabel mini jack->2xRCA i dobry miedziany kabel łączący drugi głośnik ale to wtedy wystarczy Ci max 3 metry po około 5zł/metr

65 zł na kable do głośników wartych ~350zł? Wystarczy sensowny kabel minijack-RCA za kilkanaście PLN + 2 metry kabla głośnikowego za niecałe 2 PLN/m (miedź 1,5mm kw.). Jak ktoś myśli o wydawaniu więcej na kabelki, to niech lepiej wymieni te Microlab Solo 6 na coś lepszego.

Ja pidnole. A Ty ciagle robisz z siebie, cholera wie kogo. "Blizniacze" modele. Moze jeszcze syjamcze. Czlowieku, one graja zupelnie inaczej, no, ale przeciez Ty wiesz lepiej. "Po obrazkach", a ja sie w ogole nie znam. ;)

This made my day. Thank you!

Wiesz co... Po obrazkach to widzę że nie wiesz zupełnie o czym mówisz. Bo wyciągasz jakieś wydumane wnioski jakobym mówił że się nie znasz (już któryś raz!) a nie zdarzyło mi się to NIGDY. Mamy różne zdania a ty bierzesz to do siebie jak nastolatek i szczujesz mnie pod każdym postem któego napiszę. I zauważ dzieciaku (każdy dorosły by zauważył) że jak czegoś nie wiem to piszę prowokacyjnie, tak by uzyskać odpowiedź. Zauważyłem że ty nigdy mi jej nie udzielasz a zawsze się odzywasz. Ciekawe nie? Jak nie masz nic do dodania, poza rzucaniem żałosnych hasełek nie związanych z tematem to nie pisz. wiem że masz mało postów i chcesz sobie po nabijać ale bez jaj, a robisz tylko zbędne zamieszanie charakterystyczne dla troli ;]

Z tego co pamiętam Solo6 i Solo7 to ta sama konstrukcja, z tych samych materiałów, powiększona o jeden głośnik, bodajże 3calowy i dostosowana do niego. Tyle. Reszta to to samo ;] Mogę się mylić i po to była prowokacja, ale niestety analogicznie do powiedzenia 'kawały marnują się na głupich'. Chyba że wg Cb w tych głośnikach wartych 300zł (tak tyle są warte, popyt na nie zawyżył mocno cenę) zastosowano jakieś specjalne technologie, przygotywywane w tajemnicy przez microlaba? nie rozśmieszaj mnie.

Przepraszamy uzytkownikow forum za te wioche. ;)

@varamir

Teraz powaznie, bede pierwszy, ktory skomentuje Twoja relacje z Microlabow grajacych metal. Kiedy zamierzasz je kupic? Z tego co czytalem wyzej, to masz jakies mega pierdziawki. :P

mam modecom HF24 bo to największe co mogę wstawić do pokoju (może się skuszę z ciekawości na manhattany 2850). na solo nie mam nawet co liczyć, chyba że na solo1 lub solo4. a od nich wolę kupić od razu reloopy adm5. które i tak pewnie ominę, bo przymierzam się do Yamahy E730. i co do komentowania Twoich relacji z microlabami grającymi metal: z jakiej odległości słuchasz muzyki?

i nie wyobrażam sobie kupienia głośników za nawet te 300zł do położenia się i słuchawnia muzyki. na pewno da się, ale ja już nie jestem w stanie. pewnie solo by miały sens, ale do pokoju 2x4 to nie ma nawet jak ;] Do tego trzeba by wydać 800-1000zł. Moje głośniki są do słuchania muzyki w tle, do filmów i gier jak ktoś u mnie jest. tak to używam słuchawek (nie mam problemu z rozstawieniem głośników i za mniejszy budżet mamy lepszą jakość brzmienia).

P.S. przychylam się do przeprosin kolegi ;)

modecom HF24

24 W. No imprezy to Ty nie rozkrecisz, juz pomijajac, ze nie masz, gdzie jej zrobic. :P

One nie maja przypadkiem jakiegos wentylatora na wzmacniaczu?

manhattany 2850

Sam nawet o nich myslalem, ale w sieci nie ma ani jednego komentarza na ich temat. Nie mialem takze, gdzie zrobic odsluchu, wiec kupowanie w ciemno nie wchodzilo w gre.

Yamahy E730

Slyszalem, robi wrazenie. Zdecydowanie lepsze od Microlabow, chociaz musialbym isc ponownie ich posluchac, zeby okreslic jak wielka jest roznica. Bo jest, jest.

z jakiej odległości słuchasz muzyki?

3 m. Twittery na wysokosci uszu. Dystans miedzy glosnikami to prawie 1,5.

P.S Zostalo mi ostatnie 15 str. pracy dyplomowej do napisania. Jutro* mam ostatni termin zdania pracy. Trzymajcie kciucki kurna! :D

*zwazywszy na godzine, to na dzisiaj :X

A ja mam pytanie o sens dopłaty do Reloop ADM-5 w relacji do stówę tańszych Microlabów 6c. Potrzebuję kolumienek na chwilę (do czasu skompletowania docelowego toru), później pewnie staną w sypialni.

Lust is my sister, my muse and my whore

I stand on the mountain, and pray for the war

1. ja się mocą nie przejmuję bo imprez nie robie... a wolę słuchanie na granicy słyszenia wszystkich barw i szegów wię nawet z tego co mam raczej nie korzystam...

2. mam niby koło sb importera Manhattanów, ale powiedzieli że musiał bym kupić, a to też jest mi nie na rękę...

3. yamaha... przez pewien czas wilałem kupić Yulnga D100, ale wycofałem się z drożsyzch słuchawek na rzecz HD595 i mogę sb na nią pozwolić. tylko nie wiem czy ma to sens, bo mało co używam głośników... Teraz z HD595 to już w ogóle...

4. to z ustawieniem i odległością wszystko ok... chyba na prawdę masz za wysokie wymagania w stosunku do solówek :P

Jak zależy Ci na miejscu to ma to sens. Jak nie to bym się wachał, bo ktoś tam na 'a' (bywa tu na forum, chyba altus czy jakoś tak) mówi że to przerobione manhattany... i mogą nie być warte swojej ceny... ale to tak gwoli ścisłośći. Poza tym to chyba warto, ale głowy nie dam. nie miałem okazji posłuchać.

i good luck z pracą :)

Ja nie wiem, co jest z tymi Sennheiserami HD. Widzialem pare fotek, gdzie faktycznie plastik popekal w miejscu laczenia palaka ze sluchawka. Szkoda byloby dostac taka niespodzianke, wydajac kilkaset zlotych. A pomyslec, ze poczatkowo chcialem brac HD 598.

Microlaby sa drozsze niz rzeczywiscie sa warte. Coz, na tym polega handel. Co zas tyczy sie mojego modelu. Mi udalo sie je kupic za 399. Mysle, ze to i tak za duzo. Czasem przeciez mozna miec niezla perelke, np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W przyszlosci nie zamierzam sie juz bawic w glosniki komputerowe. Odwaze sie moze na cos bardziej konkretnego. Poki co, zestaw SOLO 3C (399 zl), EMU 0202 (330 zl), Aurvana (163 zl), zdaje sie byc optymalnym rozwiazaniem.

P.S Pomijam to, ze szukam uzywek AKG K530 oraz Sennheiser HD 380.

Ukryta Zawartość

cała seria HD ma taką wadę fabryczną... nieszkodliwa, ale to zawsze jakaś wada... HD598 chyba też tak mają, ale możliwe że całe wielkie zmiany to właśnie usunięcie tej wady... ja swoje HD595 kupiłem za 240zł więc nie narzekam ]:-> Do tego HD2 + jakieś głośniczki do 300zł i mam spokój... na razie myślę nad solo1/manhattanami... ale yamaszka też kusi... tyle że ostatnio siedzę non stop na słuchawkach to nie wiem czy coś zmienię...

P.S. teraz są/były nowe K530 za 250zł -> cena dobrych używek... sam się może skuszę. A jeszcze tydzień temu miałem HD380 na sprzedaż ;)

P.S. teraz są/były nowe K530 za 250zł -> cena dobrych używek...

Niby tak, ale nie do konca. Z poltora tygodnia temu, niezle uzywki byly za 160 zl. A ze mi sie nie spieszy, to poczekam na cos ciekawszego niz te nowki za przeszlo dwie stowki. :P

cała seria HD ma taką wadę fabryczną... nieszkodliwa, ale to zawsze jakaś wada...

Tylko "seria HD" to zarówno HD-201, jak i HD-380Pro czy HD-600, czyli zupełnie różnie zbudowane słuchawki - wszystkie mają tę wadę, bo to "HD"? ;) Chyba nie ma sensu aż takie generalizowanie.

Z poltora tygodnia temu, niezle uzywki byly za 160 zl. A ze mi sie nie spieszy, to poczekam na cos ciekawszego niz te nowki za przeszlo dwie stowki. :P

Hehe, pewnie szkoda że ktoś nie chce jeszcze dopłacić ;)

• 2 tygodnie później...

Odświeżę temat. Znalazłem taką oto stronkę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy jest na niej coś godnego polecenia oprócz tych Microlab'ów ? Można też rozważyć zestawy 2.1 :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.