Skocz do zawartości
IGNORED

okablowanie kina domowego

ReNtGeN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuję kabel HDMI 10 m. Który z tych opcji bedzie lepsza lub jeżeli ktoś ma coś innego do polecenia to proszę bardzo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Lepiej kupić już przyłościowo wersję 1.4 czy nie ma sensu takiego szukać ??

I drugie pytanie jakiej firmy kupić kabel głośnikowy do frontów (2,5 m). NIe chodzi mi o jakiś hi end ale żeby były dobry jakościowo ( jaką cenę za m szukać ) ??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/82996-okablowanie-kina-domowego/

Ja mam amplituner połączony z projektorem takim kablem:

Ukryta Zawartość

Od roku leży pod dywanem, jest non stop deptany i nie mam z nim żadnych problemów.

Ukryta Zawartość

Alharda osobiście nie polecam, Futury nie znam, ale z czystym sumieniem mogę polecić Lindy 41116.

Tylko ten lindy jest raz droższy od poprzednich. Nie zamierzam wydawać takich pieniedzy na kabel. A co polecasz w granicach 250 zł i dlaczego alphard jest złym roziązaniem ?

alphard to tania chinszczyzna ladnie opakowana. Wiecej w nim kosztuje opakowanie niz sam kabel.

Do tej ceny co podałeś nie wiem co mam Ci polecic - nic sensowego w tej cenie nie znam. A Lindy poleciłem bo znam i wiem że jest dobre.

Mam prolinka Exclusive Jack - RCA (do kompa) już od paru lat, trochę się go już naprzekładałem i póki co działa bez zarzutu. Wtyki nie przestały łączyć, nie ma, że gra jeden kanał, wtyki się obłamały lub inne niespodzianki, tak więc jeśli chodzi o jakość styków itp (od strony technicznej) wszystko okej. Myślę że to solidny kabel (za te pieniądze) więc i hdmi na pewno tak samo. A futura to nowsza (teoretycznie lepsza) seria.

A co do drugiego pytania to już zależy od Ciebie ile chcesz wydać. Ja na fronty i central kupiłem QED-a Silver Anniversary-XT (30zł/metr)

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.