Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

>F4

>Poza tym, niekture pkt regulaminu allegro są dziwne, (zakończenie aukcji tylko kradzież lub zniszczenie)

F4, najbardziej dziwne to są kontakty z dziewczynami (nie przesądzam koloru włosów;)) jak już aukcję wycofasz i jako powód podasz kradzież sprzętu. Kiedyś w trakcie trwania aukcji po prostu zmieniłem zdanie i postanowiłem sprzęt jednak zachować (do końca było daleko i nie chodziło o niesatysfakcjonującą cenę). Po wycofaniu aukcji i podaniu takiego powodu przyszło upomnienie z Allegro. W wyjaśnieniu napisałem, że przecież sprzęt został skradziony, na co "rezolutna pani" upomnienie podtrzymała "w mocy";) twierdząc że to nieistotne i do mnie należy takie zabezpieczenie wystawianego przedmiotu, aby broń Boże w trakcie trwania aukcji nic mu się nie stało lub aby nie został skradziony. Ale pracownicy Allegro to często naprawdę trudne przypadki (uszkodzenie lub kradzież mogła przecież mieć faktycznie miejsce).

=>F4, 12 Lut 2008, 22:22

fajna reklama na naszym forum :D

>3. każdemu kto chce je kupić do kina domowego - odmówię sprzedaży !!!

>ad. 1/2/3

>ponieważ są za dobre, za taki dźwięk jakie oferują, obecnie trzeba wydać w okolicy min. 3.000 zł

>to są kolumny do dobrego - drogiego stereo i mam nadzieję że każdy kupujący wie jakiej klasy są to

>monitory."

Kto teraz następny z wątkiem reklamowym; może tak:

W wypadku posiadania przez kupującego źle adaptowanego akustycznie pokoju, dla tak wybitnego sprzętu zmuszony będę do anulowania transakcji niezgodnej z moim światopoglądem i odczuciem estetyki :))))

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tak czy inaczej, wracając do meritum

wszystkie te przedmioty są moje, więc niezasadne jest pisanie, że sprzęt sprzedany na forum szuka następnego właściciela.

Ja jestem właścicielem w/w przedmiotów, autorem zdjęć do aukcji oraz samych aukcji.

Powody zakończenia faktycznie są niezgodne z regulaminem, niestety próbuję to edytować, ale tekst mi się nie wyświetla.

Jeśli tylko uda mi się zmienić niezgodne wpisy tak też uczynie.

Jeśli sprzęt będzie miał trafić w niepowołane ręce, odmówię sprzedaży, gdyż nie zależy mi na "pozbyciu się gratów"

a na zadowoleniu moim i nabywcy, stąd gwarancje itp.

Sprzęt sprzedaje z powodu, który wymieniłem na samym początku opisu każdej aukcji, zmiana sprzętu na wyższy,

w tym, mam nadzieję nikt nie dopatruje się nie wiadomo czego.

"Audio" jest nieuleczalną chorobą nabywania coraz lepszego sprzętu do słuchania, co też w pewnym sensie już uczyniłem.

Przedmioty o których mowa można znaleść po poniższym linkiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam wszystkich

Ukryta Zawartość

Rafaell, 12 Lut 2008, 22:55

>=>F4, 12 Lut 2008, 22:22

>fajna reklama na naszym forum :D

Może reklama, a może nie, zauważ z czego utrzymują się salony audio! nie zes przedaży Usher 520, tylko bardzo drogis systemów kina domowego.

Wchodzi taki zostawia 10.000 zł i zawożą mu sprzęt do domu i jeszcze tysiaka za instalację wezmą.

Widać więc że rynek czysto audio - stereo żyje marnie (ile jest testów w Audio sprzętu Home Cinema vel Audio?)

Więc pomyśl czy to reklama i zachęta do zakupu, czy odganianie potencjalnych kupujących? Przecież allegro to nie komis audiofilski.

Ja napisałem już wyjaśnienie, jestem z tym sprzętem związany i nie oddam go byle komu do kina lub łupania techno-trzaskami.

Pozdrawiam

>F4

Pierwszy raz spotykam się z przypadkiem, że ktoś sprzedaje przedmiot, weźmie pieniądze i interesuje się dalej co nowy nabywca będzie z tym robił. Rozumiem takie zainteresowanie w przypadku sprzedawania np zwierzęcia, ale ty sprzedajesz zwyczajne przedmioty. Będziesz do nowego nabywcy chadzał też sprawdzać czy użytkuje zgodnie z twoimi wyobrażeniami?

tak jak kupujący ma prawo wyboru od kogo kupić, tak sprzedający ma prawo wyboru komu i czy sprzedać.

a co do sprawdzania, wystarczy minuta rozmowy przez tel, i to bez zadawania konkretnych pytań.

Ktoś, kto się interesuje tematyką audio, zacznie od przechwalania co ma w domuNaima, Rotela, Creeka :-)

i nie będzie mówił - "no siema ziomuś, fajnie że że zatarabaniłeś do mnie z fona"

:-)

Pozdrawiam

>F4

>... i nie będzie mówił - "no siema ziomuś, fajnie że że zatarabaniłeś do mnie z fona"

Tacy klienci by cię wyśmiali i z tą Kambodżą i z monitorkami które sprzedajesz. Taki "ziomal" potrzebuje końcówki mocy Bose i wielkich skrzyń z wielkimi głosnikami (czasem na allegro takie przerabiane szafy na kolumny można trafić jak babcia w pokoju meble wymienia a wnuczek sobie z tego kolumny sprawi;)).

Mało wiarygodne to co piszesz.

Tak czy inaczej, zasadne czy nie

Ja ze swojej strony już wyjaśniłem co miałem wyjaśnić, zarzut był taki, że sprzet był sprzedany na forum i nawet ktoś zdjęcia przywłaszczył.

To już sprostowałem, że sprzęt sprzedawany przeze mnie, jest moją własnością, jak również treść i zdjęcia zawarte w aukcjach.

Dalszych wyjaśnien nie chce mi się pisać.

Clo2 - jeśli podważasz zasadność moich "wymagań" na w/w aukcjach, proszę Cię, abyś nie brał po prostu w nich udziału.

Jeżeli uda mi się usunąć niezgodne z zasadami allegro wpisy, to tak zrobię.

Temat ze swojej strony uważam za zamknięty.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Moze Discomaniak bedzie mogl w koncu kupic sobie Krella:)

4.600 to chyba nawet okazja!

Ukryta Zawartość

Uwaga tylko dla znawców, szkoda że nie napisał "audifilów" hłehłe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie wiem czy było . . . . . ale cena z MARSA :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

znalesc jelenia dobra rzecz.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to jak już o absurdach cenowych to prosze:

to nic że stary model, ale ma tylko roczek! :-DDD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

rarytas...

Ukryta Zawartość

ciekawe dla kogo większy - dla fanów Pocupine Tree czy Bruce'a Dickinsona ;-D

x.

Ukryta Zawartość

Co cądzicie o tym?

Ukryta Zawartość

Ktoś miał styczność z tym produktem?

Ukryta Zawartość

usel, 15 Lut 2008, 13:34

>Co cądzicie o tym?

>

Ukryta Zawartość

>Ktoś miał styczność z tym produktem?

Trafa na pewno są dobre - bo Edis to firma Pana Ogonowskiego - co do reszty to cholera wie - trzeba posłuchać jak to brzmi w całości.

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

>F4

>Co do zasadności zakończenia aukcji przed czasem, cóż, jest to mój sprzęt i takie sobie roszczę prawo.

Mylisz się. Allegro rządzą bardzo proste zasady, które zabezpiczają interes obu stron. Wystawiając sprzęt na aukcję zgłaszasz chęć jego sprzedaży i wyrażasz zgodę na zlicytowanie przedmiotu. Jeśli nie zastrzegłeś ceny minimalnej, ani ceny "kup teraz" w momencie kiedy pojawi się pierwsza oferta sprzęt NIE jest już praktycznie Twoją własnością. Nie ma zmiłuj w tym temacie I TO JEST DOBRE !

Aukcję MOŻESZ zakończyć przed upływem terminu w poniższych przypadkach:

1. Brak ofert kupna

2. Jest jedna oferta, klient prosi Cię o zakończenie aukcji przed czasem, a cena Ciebie zadawala

3. Jeśli jest kilka ofert możesz zakończyć aukcję przed czasem i sprzedać przedmiot osobie która zalicytowała najwższą kwotę. Jeśli więc dogadałeś się z klientem i mimo że jest kilka ofert chcesz akurat jemu sprzedać przedmiot na zasadzie zakończenia aukcji przed czasem MUSI on przebić pozostałych i dopiero w momencie kiedy jego oferta jest najwyższa Ty możesz zakończyć aukcję przed czasem. To jest DOPUSZCZALNE. Wszystkie inne tłumaczenia w stylu: sprzęt został uszkodzony, skradziony etc. trafić mogą chyba jedynie do buraka.

>W tej aukcji notamiast, zaznaczyłem że nie zgodzę się aby kolumny grały w kinie domowym, gdyż takie

>zapytania otrzymawałem droga emeilową.

>Do wszystkich kinomaniaków !

>1. te kolumny nie nadają się do kina domowego !

>2. te kolumny nie nadają się jako sorround !

>3. każdemu kto chce je kupić do kina domowego - odmówię sprzedaży !!!

Zdajesz sobie chyba sprawę z absurdalności powyższego warunku. ;) To są kolumny a nie dziecko oddawane do adopcji

Aukcja nie ma tu NIC do rzeczy. W momencie kiedy ktoś w taki czy inny sposób kupi od Ciebie jakikolwiek przedmiot STAJE SIĘ JEGO PRAWNYM WŁAŚCICIELEM tzn. może z nim ZROBIĆ TO CO MU SIĘ SPODOBA. Może np. użyć tych kolumn jako podstawki pod kwiaty, podłączyć je do KD, porąbać lub NAWET WYSŁAĆ W KOSMOS jeśli czuje taką potrzebę. To jest WYŁĄCZNIE jego sprawą.

deep

>F4

Powiem Ci jeszcze coś. ;) Jakbym był złośliwym człowiekiem zrobiłbym tak:

- zapewniłbym Cię że te Twoje kolumny podłączę do mojego Musical Fidelity

- kupiłbym je od Ciebie

- zapłacił za nie

- potem PORĄBAŁ NA KAWAŁKI

- zrobił fotki i wysłał je Tobie

W moim pojęciu kombinujesz poprostu jak dostać za nie jak najwyższą cenę i to nie jest niczym nagannym. Natomiast sposób w jaki to robisz jest naprawdę zabwany. ;)

deep

uważam, F4 jest po prostu świetnym marketingowcem i w żadnym wypadku nie należy tego potępiać,

jeśli uważa, że w ten sposób zdobędzie większe zainteresowanie produktem, to jego sprawa...i jego pozostać powinna aż do momentu, gdy zacznie mijać się z prawdą i wciskać ludziom klamstwo i 'ciemnotę'...w tej chwili dzieli się tylko własnymi odczuciami i pisze w taki sposób, że świetnie kreuje 'wyjątkowość', a nawet 'elitarość' produktu,

może to być bardzo skuteczne na wszystkich, którzy się nie znają, a maja 'wysokie aspiracje' (a więc jak sądze min. 70% potencjalnych nabywców),

naprawdę 5+ z markatingu :-)

pozdrowienia

Deep

Jaki cel tego Twojego pisania?

Ja już wszystko co miałem do napisania w/w tematach napisałem,

czy zakończę aukcję przed czasem, czy nie, to moja indywidualna sprawa, a Tobie nic do tego.

czy sprzedam, czy nie - patrz wyżej.

nie chcesz - NIE LICYTUJ !!!

uwierz mi że w tej chwili dostaję naprawde konkretne propozycje, od konkretnych osób, które są naprawde zainteresowane,

wiedzą czego chcą od dźwięku i pytają czy ma szansę sprostać oczekiwania.

Jednemu Panu poleciłem zupełnie inne kolumny, które powinny bardziej "wpasować" się w system i oczekiwania.

odbyło się to drogą mailową - gdybym chciał pozbyć się "szmelcu" za wszelką cenę są na to inne sposoby.

Te kolumny mają swoją wartość, i czy się komuś to podoba czy nie - tak jest niestety.

Ludzie zmieniają wzmacniacze, CD na najwyższe, często wielokrotnie przewyższające cenę tych kolumn,

a AE-100 u nich grają nadal.

Jeszcze raz powtarzam - nie chcesz - nie licytuj, dla mnie lepiej.

pierwsze kilkadziesiąt stron tego wątku to była naprawdę skarbnica wiedzy nt sprzętu na rynku wtórnym,

oraz wskazywanie fajnych ofert

teraz ten wątek jest ŻENUJĄCY !!!

ArtiQ

uwierz mi, że przez pierwsze 3 dni aukcji moja skrzynka została zasypana mailami o pytania związane z kinem domowym.

stąd ten dodatkowy wpis, poskutkował.

teraz mamkilka osób z którymi wymieniam sensowną korespondencję w temacie.

A jeśli przy okazji jest to 5+ z marketingu - pozostaje mi tylko się cieszyć.

Pozdrawiam jednocześnie życząc i sobie i wszystkim aby poziom tego wątku wrócił do początkowego stanu.

Naprawdę przyjemnie się czyta te pierwsze strony.... i można nawet teraz odnaleść kilka cennych informacji.

Sam również ubolewam, że linki z aukcji deaktualizują się, i fajnym pomysłem byłoby może wrzucać fotkę

przy naprawdę wartym tego sprzęcie i opisie, bo za rok lub dwa ktoś to będzie może czytał i skorzysta z pomocy

warto - nie warto.

I chyba temu ten wątek jest poświęcony, bynajmniej byłna początku.

>>F4

Proszę Cię, nie prowokuj. Nie mam zamiaru pisać jakie jest moje zdanie na ten temat, więc po prostu skończ. Jeżeli uważasz że jesteś taki THE BEST to bądź i nie daj się sprowokować. Ten wątek nie jest o tym jakie ktoś ma widzimisie ani o czyichś delikatnie mówiąc dziwactwach.

Nie musisz odpowiadać na to co napisałem, odpiszesz=ignor

EOT

:-)

ale ja też znalazłem fajną ofertę, kilku forumowiczów posiada ten DAC,

na stronie lampizator Fikusa jest polecany i rekomedowany, po lampizacji oczywiście

chyba w KAiM go można posłuchać.

Sam nigdy nie słyszałem, ale wydaje mi się że cena jest na obecną chwilę bardzo atrakcyjna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może mi ktoś powie: co w forumowych ogłoszeniach robią ogłoszenia o aukcjach allegro?

Tego do tej pory nie było.

Można jeszcze dawać ogłoszenia o aukcjach w gazetach, a najlepiej każdemu na maila.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.