Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

biorąc pod uwagę, że na zdjęciu -- zupełnie przypadkiem -- jest akurat 19 lamp - czyli tyle co kompletów.

oraz, że na zdjęciu -- dziwnym trafem -- w górnym rzędzie jest 7 lamp, a w dolnym 12 i patrząc na opis:

Sprzedam lampy EL34. 12lamp jest nowych 7 uzywanych.

to jak dla mnie, jasno widać, że komplet składa się z lampy sztuk jeden.

A no to super, ja tam nawet trzech sekund bym się nie zastanawiał i brał wszystkie jak leci póki jeszcze dają.

Tym bardziej, że nowe w sklepie kosztują po pięć dych z groszami za taki sam komplet, to po 200 za używane prawie jak za darmo.

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

powiedzcie mi co jest grane, bo chyba za stary już jestem aby kombinować o co chodzi sprzedającemu, no chyba że to jakiś perfidny plan z jego strony aby nałapać naiwnych którzy są nieuważni, kliknie taki żeby zalicytować, a później się kapnie że licytuje jedną sztukę?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wychodzi na to że jedna lampa kosztuje co najmniej 200zł?

wychodzi na to, że sprzedający prawdopodobnie jest oszustem. i zabezpieczył się przed pretensjami -nie odpowiada na maile... ale -można cwaniaka jego własną bronią załatwić. kliknięcie kup teraz jest równoznaczne z podpisaniem umowy cywilno-prawnej kupna sprzedaży przez obie strony.

a treść umowy jest jasna i precyzyjna...

"Sprzedam lampy EL34. 12lamp jest nowych 7 uzywanych.tel.602-194-991.Nie odpowiadam na e-maile. " "Liczba kompletów.... z 19 kompletów "

ze zdjęcia i z treści aukcji jasno wynika, że komplet to 19 lamp. i że do kupienia jest 19 kompletów -sprzedaje komplety a nie sztuki -a to czyni różnicę. precyzyjną -komplet i sztuka różnią się w języku polskim -a i w sądzie też.

-gość prawdopodobnie chce złapać kupującego na atrakcyjną cenę 19sztuk -a wysłać jedną -za cenę kompletu. (chyba, że wysyła po 19)

tymczasem -ktoś obcykany w prawie -może kupić wszystkie 19 KOMPLETÓW po 19 lamp w każdym -czyli łącznie 361 lampy -z czego 228 nowych oraz 133 używanych -- zażądać wysłania tych 361 na które opiewa umowa. a jak przyjdzie 19 sztuk -to do sądu. Panowie -jest tu jakiś prawnik adwokat -to może by zalicytował... lampy po dyszku to już ma sens .a cwaniak by się zaskoczył...

potem -po licytacji mail "i żądam wysłania 361 sztuk -albo kieruję pozew.... z podpisem mecenas.... "

chyba, że gość uczciwie za cena 200zł wysyła każdemu kupującemu po 12 nowych lampek i 7 używek -to i zwracam honor i z góry przepraszam...

a tłumaczenie się pomyłką -pomylić to się można przy rozwiązywaniu krzyżówki -sprzedając - i podpisując umowę -odpowiada się za transakcję....

Ukryta Zawartość

a tu kolejny "Duduś wesołek", każe płacić stówkę za ewentualne wycofanie się z zakupu wylicytowanego przedmiotu

Regulamin : Nie wycofuje oferty, prosze rozważnie licytować, nie wysyłam za pobraniem, nie daję gwarancji na urządzenie, lictyowany przedmiot jest widoczny na zdjęciach jak i wymieniony w opisie.Kupiles ? chcesz sie wycofac - opłata 100 zł .komentarz wystawiam jako drugi, koszt przesyłki jest przybliżony, propozycje cenowe prosze na email na zasadach allegro. nie wymieniam się, na zapłate czekam 5 dni. Pytania oferty na email !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a tu kolejny "Duduś wesołek", każe płacić stówkę za ewentualne wycofanie się z zakupu wylicytowanego przedmiotu

Regulamin : Nie wycofuje oferty, prosze rozważnie licytować, nie wysyłam za pobraniem, nie daję gwarancji na urządzenie, lictyowany przedmiot jest widoczny na zdjęciach jak i wymieniony w opisie.Kupiles ? chcesz sie wycofac - opłata 100 zł .komentarz wystawiam jako drugi, koszt przesyłki jest przybliżony, propozycje cenowe prosze na email na zasadach allegro. nie wymieniam się, na zapłate czekam 5 dni. Pytania oferty na email !

Ukryta Zawartość

Ja w tym nie widzę nic wesołego. Traktujmy się poważnie, szczególnie na allegro. Nikt nikogo nie zmusza do składania ofert. To nie jest jakaś tam gra, tylko normalna sprzedaż. Każdy się oburza kiedy jako kupujący zostanie źle obsłużony, ale kiedy sprzedawca dba o swój interes, to pojawia się święte oburzenie. Dziwi mnie takie podejście i tyle.

Ukryta Zawartość

SF Extrema w Holandii za coś podejrzanie niską cenę:

Ukryta Zawartość

Trzeba zapytac najpierw w jakim są stanie bo skubańcy milczą dopóki się nie zadzwoni albo wyśle email.

Ukryta Zawartość

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

czy to okazja?

Ukryta Zawartość

Czy warto kupić?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dziwnie tani zestaw, nawet gdyby brać pod uwagę tylko sam zestaw Luxmana bez kolumn i kabli, to wychodzi 2500zł za klocek, ale takie okazje rzadko bo rzadko ale też się zdarzają

a odpowiadając na twoje pytanie, to jeśli masz kasę to jak najbardziej

Trochę dziwna ta kombinacja, bo wzmak i CD niby z wysokiej półki (przynajmniej cenowo) a kolumny do za 3000 zł (nowe).

Interkonekt opisany jako WBT 0144 - to nazwa wtyków a nie kabli?

Z pewnością interesujące.

Ukryta Zawartość

czy duża różnica miedzy moimi Missionami?

Ukryta Zawartość

Gość partick

(Konto usunięte)

SF Extrema w Holandii za coś podejrzanie niską cenę:

Ukryta Zawartość

Trzeba zapytac najpierw w jakim są stanie bo skubańcy milczą dopóki się nie zadzwoni albo wyśle email.

Cena raczej normalna, to tylko nasi sprytni inaczej handlarze traktują ludzi jak idiotów i je wystawiają za dwa razy tyle,

ale zapytać oczywiście trzeba, bo tak czy siak to jest kawałek grosza i trochę słabo by było sprawić sobie przykrą niespodziankę.

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

biorąc pod uwagę, że na zdjęciu -- zupełnie przypadkiem -- jest akurat 19 lamp - czyli tyle co kompletów.

oraz, że na zdjęciu -- dziwnym trafem -- w górnym rzędzie jest 7 lamp, a w dolnym 12 i patrząc na opis:

Sprzedam lampy EL34. 12lamp jest nowych 7 uzywanych.

to jak dla mnie, jasno widać, że komplet składa się z lampy sztuk jeden.

No chyba jednak nie do końca, bo już dzisiaj jest jeden komplet, który się składa ze sztuk 19

to znaczy, że zmienił, ponieważ wcześniej było 19 kompletów.

No oczywiście, że zmienił, ponieważ wcześniej wychodziło ponad dwie setki za sztukę, a teraz wychodzi po dychu z groszami za sztukę.

Pytanie tylko czy pomyłka była przypadkowa czy może jednak faktycznie koleś na forum zagląda i się "zreflektował" że przesadził...

Gość partick

(Konto usunięte)

Pytanie tylko czy pomyłka była przypadkowa czy może jednak faktycznie koleś na forum zagląda i się "zreflektował" że przesadził...

a może ktoś zgłosił i mu Administratorzy Allegro pomogli.

Podana cena wywolawcza dotyczy calego kompletu lamp czyli 19tu sztuk.

tego dopisku też wcześniej nie było

a może ktoś do niego zadzwonił lub wysłał maila i gościu naprawił swoją pomyłkę, przeglądałem jego kartę użytkownika i wygląda na zwykłego normalnego allegrowicza, który coś tam kupił, coś tam sprzedał, same pozytywy, oceny ze sprzedaży to same piątki, czyli może to tylko błąd w sztuce był?

No i dobra, proponuję przyjąć taką właśnie wersję wydarzeń i uznać temat za zakończony. Pomyłka ludzka rzecz.

Przyzwoita cena:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

No na te Oriele to mi też ślinka leci gdzieś tak od miesiąca, tylko czym te cholerstwa przewieźć, chyba tylko Boeningiem 747 :(

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.