Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Malo osób czuje temat. Większość wymienia tylko elementy. Mistrzowie z naszego forum słuchają poszczególnych zmian. ALe to naprawdę jeszcze bardzo mało ;). Wystarczy poczytać kilka rzeczy np. Thorstena żeby przekonać się trzeba się tu jeszcze nauczyć a gdzie jeszcze wspomniane przeze mnie "patenty", w których wagę ma nawet okablowanie, dobór do reszty systemu itd ;)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Po prostu różnimy się doświadczeniem ;)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Elfan, skoro uważasz że kable to czary, to dlaczego używasz Audioquesta i XLO, a nie jakichś kabli no-name?

Bardzo często jest tak, ze sama wymiana elementów na lepsze nie wystarczy, albo wręcz prowadzi do pogorszenia dźwięku. Dlatego oprócz umiejętności manualnych (lutowanie) jest niezbędna konkretna wiedza, praktyka i doświadczenie. Rusha tym wszystkim dysponuje, zmodyfikował już dziesiątki odtwarzaczy CD.

"Dlatego oprócz umiejętności manualnych (lutowanie) jest niezbędna konkretna wiedza, praktyka i doświadczenie. Rusha tym wszystkim dysponuje, zmodyfikował już dziesiątki odtwarzaczy CD."

jejku przeciesz napisałem ze nie omawiam tu jego wiedzy ale koszt SAMYCH czesci...mój CD tez był tjuningowany przez osobe któa juz sporo CDeków phila i marantza przekopała....

Elfan

W tej aukcji poza opcja "kup teraz" jest rownierz normalna opcja licytacji, proponuje zebys zalicytywal te swoje 150 zł i po sprawie, skoro uwazasz ze nie warto dac wiecej...

Co do magii i czarow to dokladnie godzine i czterdziesci minut podono nawet zwierzeta zaczna mowic ludzkim glosem wiec moze i tego faktu tez nie warto czasami lekcewazyc (czarow)

Swoja droga i mnie sie wydaje cena w okolicach 1500 za takie Cd dosc wysoka, ale nie raz czytalem rozne fora i wlasnie ten CD Philipsa po przemyslanej modyfikacji potrafi zagrac na naprawde wysokim poziomie, nie osiagalnym za 3 czy nawet 4 tysiace. Osobiscie nie slyszalem tego CD, ale z wielu juz watkow doczytalem ze wlasnie Pan "Rusha" jest jednym z lepiej wykonujacych swoja prace.

Apropo "okazyjnych" cen TDA, tutaj jest TDA 1541A w wersji S2 - niebywala okazja - nie kosztuje to 30 zł :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a tu masz linka do takiego CD tez po konkretnym tunningu, hę chyba nie bedziesz wylaczal go na 150 zł ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

elfan. : Oczywiście wiesz że przy aukcji bez ceny minimalnej, ale z ceną wywoławczą i kup teraz po pierwszej osobie licytującej znika kup teraz automatycznie ?

Poza tym jak widać ten ktoś potrafi też inaczej wycenić tuningowany CD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam skromne pytanie skoro tak mało kosztują części, to dlaczego tak wiele tracicie pieniędzy na wątpliwej jakości

robociznę u tak zwanych "specjaslistów" u których stosunkowo proste podrasowanie trwa wiele miesięcy i jakoś dziwnie skończyć się nie może. Cała taka zabawa u fachowca trwa od kilku do kilkunastu godzin [demontaż, montaż, strojenie i przykręcenie ostatniej śruby trzech dni z pomalowaniem obudowy u LAKIERNIKA, do trzech dni

może się ciągnąć transport wyjątkowo dziwne ale mnie wyszło raptem 6 dni.

pozdrawiam

Piotr

systax nie rozumiem Cie....dlaczego wspominasz o werski S2 skoro w tym CD philipsa takiego nie ma zainstalowanego....czy wogóle patrzyłes na opis tej aukcji??:) wczesniej pisałęs o Black Gate a teraz to....:) w tym CD jest 1541A nie double Crown,no chyba ze chciałes pokazac ta okazje na S2.TDA 1541A jak pisałęm jest łatwy do dostania,wystarczy upolowac wczesniej czy puzniej jakis philips z padnietym laserem co ma na pokładzie ten przetwornik,ponoc wersje starsze graja lepiej od tych nowych.

Co do aukcji,to fakt zapomniałem o tym ze tak jest jak ktos zalicytuje to znika Kup Teraz;)

Ten cedek potrafi wiele wyciągnąć. Modyfikacja nie jest całkowita, bo sporo jest jeszcze do zyskania. Wartość jego jest też emocjonalna, bo sprzedający wie jak potrafi on zagrać, choć nie zna wszystkich możliwych i dobrych do niego modyfikacji lub ich nie wprowadził.

Coraz taniej sprzedaja podróbki USHER CD 100. Wczesniej był SHANLING CD100 za 1900 zł, teraz ONIX XCD-88 za 1400 zł. Jeszcze jeden taki spadek ceny i moze sobie pozwole na taki odtwarzacz :)

Ukryta Zawartość

A co do dyskusji o Philipsie 304mkII tez uważam ze cena "kup teraz" jest bardzo duża. Aby wykonac dobry tuning potrzeba wiedzy i doswiadczenia i z tym sie zgodze. Jednak nie ma co owijac w bawełne. Za taki upgrade odpowiednie osoby licza sobie w wiekszosci przypadkow kupe kasy. Maja do tego prawo, bo jest wolny rynek ale nie zmienia to faktu, ze to kupa kasy.

Z boku wyglada to tak, jakby osoby zwiazane z tuningiem broniac swojego prawa do pobierania duzych pieniedzy za swoja prace zaatakowaly elfana, za to, ze osmielil sie powiedziec "ze drogo".

Ukryta Zawartość

4kowal - dla jasności - nigdy nie sprzedałem i nie sprzedam żadnego tuningowanego przez siebie urządzenia. Zawsze robię to dla przyjemności i dla siebie samego. Wiem za to ile kasy wydałem na te zabawy i ile godzin przesiedziałem na anglojęzycznych forach i przy eksperymentach. Wypowiedź więc jest chybiona :)

Jak sie sprawy maja z cena electrocompaniet eci3 na rynku wtornym ? Niedawno byl w stanie idealnym na allegro i zostal sprzedany za 2950 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Szukajac tego sprzetu trafilem na dwa ogloszenia w portalu "hifi i mzuzyka". Sa dwa ogloszenia, a cena w obu przypadkach to odpowiednio 4400 i 4500. Czy oferta z allegro to byla wielka okazja ( jego poprzednik eci2 poszedl za 2999), czy moze sprzedajacy z hfm zadaja wygorowanych cen ?

Ukryta Zawartość

Czy to już tutaj było?

Kenwood im starszy tym lepszy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4DKowal, Rambo, Elfan i do wszystkich z dyskusji o CD 304 MKII

Ja tym bardziej nigdy nie przerabialem, nie tunningowalem zadnego CD, ba... wiecej, podczas mojej diagnozy w moim CD ze do wymiany jest laser, podczas jego wymiany, okazalo sie ze zamiast naprawic moj CD zaczal wariowac do reszty :-) wiec na pewno nikogo nie bronie (watek Martwy Cambridge Audio Track 1).

Wydaje mi sie, ze cena samych podzespolow to nie cena wynikowa tunningu. Moj laser kosztowal 80 zł, ale poniewaz nie posiadam wiedzy co z tym dalej zrobic ciekawi mnie rownierz ile dalsza naprawa mnie wyniesie, ale coz, za taka niewiedze musze zaplacic, wiec nie dziwie sie, iz ludzie ktorzy sie tym zajmuja chca rownierz pieniadze za to wlasnie, ze wiedza co gdzie i jak wymienic :-).

Swoja droga poprzegladalem troszke rozne fora i teraz juz wiem ze cena w okolicy 1400 zł za ten model po takim tunningu jest cena najzupelniej normalna, choc faktycznie gdyby to byl jakis Sony ES nawet starszy model to jego cena w okolicy 1500 zł nie bylaby juz tak szokujaca... po prostu chyba kwestia samego wygladu i co za tym idzie i wieku CD, ale co poczac gdy wlasnie ten Philips 304 MK II jest jednym z najchetniej tunningowanych CeDekow, chyba ze wzgledu na swoj potencjal i podzespoly z jakich zostal zbudowany fabrycznie.

Pozdrawiam wszystkich

do Elfan

faktycznie, jakos w wyniku tej calej wigilii cos mi sie poprzestawialo przed oczyma i zamiast wima Black Box jakos chodzily mi po glowie Black Gaty (za duzo czytam o GainClonie :-)). Co do ukladu TDA to podalem linka do aukcji w wersji S2 nie aby podwarzyc ze taki TDA tyle kosztuje (podawales 30 zł) tylko dla zapoznania sie z cena akurat tej wersji, wiem ze S2 to zupelnie inny uklad niz zwykly TDA i na pewno mocno roznia sie cena.

Pozdrawiam

.......... a tym razem coś z innej bajki :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - proszę się raczej zapytac - czy to prawda czy może ktoś sobie JAJA robi............

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.