Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Oo moich doswiadczeniach z PM-75 wnioskuje, ze Marantz ma u nas bardzo dobre notowania - sam sie w pewnym stopniu do tego przyczynilem (nie jest tez tajemnica, ze oba egzemplarze, ktore mialem sprzedalem bez przesadnej reklamy wrecz "na pniu").

Jezeli zakladany budzet juz przekroczyl 1000 euro (discomaniac71), to mysle ze pole manewru jezeli chodzi o ebay.de jest bardzo dobre! Moim skromnym zdaniem troszeczke "psujemy" ebay.de oferujac ceny, ktorych typowy Hans za ten sam sprzet od swojego ziomka nigdy by nie uzyskal. I tak 4000 zl za PM-95 to chyba jednak przesada. Z tego, co wiem np. na wolumenie w Krakowie "bywaja" te klocki w cenach do 3000 zl.

Co jak co, ale wzmakow z segmentu "absolute spitzenklasse" (np. PM-95) jest calkiem sporo i wiekszosc mozna kupic za niezle pieniadze, mocno ponizej 4 tys. zl (w tym budzecie spokojnie miescimy sie np. z 30kg dzielonym Vincentem - osobno preamp i koncowka mocy)... Im wieksze pieniadze, tym wiekszy spokoj w wyborze zalecany :)

Pozdrawiam,

Lete

a może małe DIY?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

discomaniac>>luknołem, mechanicznie 84-ka nie umywa sie do 94-ki, musze przyznać że poraz pierwszy w 94 spotkałem sie z taką dbałościa o wykończenie mechaniczne, np:znaną rzeczą dla konstruktorów audio, jest że radiatory na koncach piór łatwo wpadaja w rezonans i poraz pierwszy (poza końcówkami Accuphase) spotkałem sie z wytłumieniem tego rezonansu przez podkładkę zgumy!

Ceny w Polsce,o których mówicie są chore.Dwa miesiące temu na ebay był PM94 za 460 euro w super stanie i nikt się nie skusił.Wystarczy cierpliwie poczekać,okazje naprawdę się zdarzają.

Całkiem niezły piecyk.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Całkiem niezły piecyk.

>

Ukryta Zawartość

Wreszcie jest tez "leniuch" w zestawie ;-)

Ja wiem, ze prawdziwy audiofil doznaje glebokiej rozkoszy podczas obcowania z galka volume w swojej rece, ale jak dla mnie pilot to naprawde spory plus...

Pozdawiam,

Lete

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jak to wam sie podoba???

Ukryta Zawartość

discomaniac>>nie chodzi o to że niegra, wszystko zależy od punktu odniesienia, ale tyle co ja pracy w tego marantz'a 94 włożylem, spodziewałem sie czegos lepszego, natomiast bez upgrade był zdecydowanie mulowaty i dla mnie nie do zaakceptowania dlatego z nim robilem bo ja przez pare miesiecy na nim gralem, co sie nameczylem zeby uaktywnic tą klase A, niedzialala, sterowanie było opotokoplerami JVC, kupiłem na giełdzie nowe niby oryginalne i zupełna kaplica, wsadziłem stare i dopiero wówczas odkryłem, że sterowanie na zewnetrznej plytce było wylaczone, uaktywnilem to sterowanie i jest ta klasa A 1/4 mocy czyli 37Wat czystej klasy A no i dopiero dramat, jak to sie grzało! policzyłem te radiatory, zamale do strat ciepla dla 37Wat (110Wat na kanal w powietrze) nie było sensu miec takiej grzałki, tym bardziej że na dzwiek nie mialo to zadnego wplywu i zrozumialem dlaczego to sterowanie bylo odlączone i ponownie je odłączylem.Dziwne że teraz ten marantz osiaga takie ceny, ja 2 lata temu przez 6 mie. sie oglaszalem zanim sprzedalem za 2.5 K (nastepnie przez pare miesiecy mialem telefony od chetnych, ktorzy rozpaczali że im ten marantz uciekł, jeden telefon mialem nawet z Hamburga) ja zapomnialem dopisac że w moim upgrade wymienilem tranzystory zasilajace mosfety mocy, oryginalnie byly Toshiby, dałem szybkie Sankeny o dużym wzmocnieniu, to rozwiazanie jest dosyc unikalne: na niskich poziomach mocy zasilanie jest plus minus 30V, a jak przychodzi jakis duży sygnał to zasilaly te tranzystory wysokim napieciem +/-60V, takie turbo doladowanie

discomaniac>>nie chodzi o to że niegra, wszystko zależy od punktu odniesienia, ale tyle co ja pracy w tego marantz'a 94 włożylem, spodziewałem sie czegos lepszego, natomiast bez upgrade był zdecydowanie mulowaty i dla mnie nie do zaakceptowania dlatego z nim robilem bo ja przez pare miesiecy na nim gralem, co sie nameczylem zeby uaktywnic tą klase A, niedzialala, sterowanie było opotokoplerami JVC, kupiłem na giełdzie nowe niby oryginalne i zupełna kaplica, wsadziłem stare i dopiero wówczas odkryłem, że sterowanie na zewnetrznej plytce było wylaczone, uaktywnilem to sterowanie i jest ta klasa A 1/4 mocy czyli 37Wat czystej klasy A no i dopiero dramat, jak to sie grzało! policzyłem te radiatory, zamale do strat ciepla dla 37Wat (110Wat na kanal w powietrze) nie było sensu miec takiej grzałki, tym bardziej że na dzwiek nie mialo to zadnego wplywu i zrozumialem dlaczego to sterowanie bylo odlączone i ponownie je odłączylem.Dziwne że teraz ten marantz osiaga takie ceny, ja 2 lata temu przez 6 mie. sie oglaszalem zanim sprzedalem za 2.5 K (nastepnie przez pare miesiecy mialem telefony od chetnych, ktorzy rozpaczali że im ten marantz uciekł, jeden telefon mialem nawet z Hamburga) ja zapomnialem dopisac że w moim upgrade wymienilem tranzystory zasilajace mosfety mocy, oryginalnie byly Toshiby, dałem szybkie Sankeny o dużym wzmocnieniu, to rozwiazanie jest dosyc unikalne: na niskich poziomach mocy zasilanie jest plus minus 30V, a jak przychodzi jakis duży sygnał to zasilaly te tranzystory wysokim napieciem +/-60V, takie turbo doladowanie

Słuchałem tego u sprzedającego , niezłe kino .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

adamhiend - pamietasz jak pokazywales mi Sankeny mowiac ze to topowe? Takie sa w PM 84 - i dziwie sie ze ten mial inne - tylko zdaje sie 84 jest na fetach przynajmniej pierwsza wersja

zdjec PM 95 nie otrzymalem aukcja zakonczona podobnie jak PM 94 tak wiec prawdopodobnie eliza47 (gramofonik) bluffowal jak podejrzewalem

adamhiend looknij do watku o spotkaniu w Krakowie tam jest pare slow o sali...

Denon PMA 1560. Juz jest drogo a do konca jeszcze pare dni.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyżby to nasz forumowicz sprzedawal???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bardzo oryginalny sub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakby ktoś szukał przyzwoitego budżetowego kabelka głośnikowego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.