Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

zwracam honor sprzedającemu te Cambrigde'y A1, faktycznie podaje moc nie 2x60w a 60w:). Pęwnie wystawiający oprócz sprzedaży w necie pracuje poza tym w jakimś banku (do jakiejkolwiek operacji gęsto zadrukowany plik papierów, w tym dodane "małe druki" pod spodem, czytania na tydzień a podpisać należałoby do zmknięcia banku, he,he). Ten wybieg w rodzaju tych bankowych:)

a te wzmacniacze Cambridge A1 są jeszcze nawet na oficjalnej stronie producenta (a śladu po A300, A500). Przed zakupem zadzwoniłem do dystrybutora zapytać po ile to "chodzi " u nas, skoro jest w ofercie na stronie oficjalnej. Odpowiedziano mi, że to starsza seria, nigdy tego do Polski nie sprowadzali, a obecność sprzętu na sronie tłumaczono tym, że Cambridge masę tego wyprodukował i jeszcze sprzedaje. Kupiłem to tanio za 299zł, miało plombę. Jednak też jakoś mi się "umanił" ten toroid a tam zwykły transformator, choć nie wygląda to na tykane w środku. Ktoś może dysponuje jakimś schematem, serwisówką tego A1?

MARANTZ CD-94

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

MARANTZ CD 73

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tego co pamietam to nie pierwsze oszustwo CA jezeli chodzi o trafo. Juz we wczesniejszym jakims kolcku robili wybieg w postaci okraglej puszki sugerujacej toroid a kryjacej najzwyklejsze trafo.

Amplituner MARANTZ (TWENTY ONE)

Pierwszy raz widze taki model MARANTZA]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co do Marcoba to czlowiek ma permanentny problem z rozmijaniem sie z prawda co do klasy A.

Wlasciwie kazdy z wiekszych klockow sprzedawanych przez wczesniej byl tez reklamowany jako klasa A.

Macrob - poczytaj troche moze o podstawach elektroniki. Zdajesz sobie sprawe jaki radiator i trafo musialaby miec 150 watowa integra pracujaca w klasie A. Czy mowi Ci cos pojecie sprawnosci wzmacniacza w roznych klasach pracy ???

Widac ze niewiele,

Absolutnie warto,a jak się lubi PIANO pozycja niezbędna( za śmieszne pieniądze):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A czy ja się wogóle wypowiadałem na ten temat?

Chyba Ci się strasznie popieprzyły osoby - jeszcze nigdy nie sprzedawałem nic takiego na Allegro , co reklamowałbym jako klasę A. Sam słucham wzmacniacza oddającego 60 W w klacie A i wiem ile pobiera mocy i ile ciepła wydziela. Popełniasz błąd co do osoby lub szkalujesz celowo , być może w ten sposób próbujesz walczyć z konkurencją. Ostatnio sprzedawany wzmacniacz technics (opisany jako Class AA( co zresztą jest nadrukowane na panelu) oznacza coś innego.Dokładnie chodzi o to ,że tranzystory sterujące STK-iem pracują w punkcie A , co niby ma się przekładać na lepszy dzwięk.

Jeszcze raz podkreślam ,że nigdy nie pisałem takich bzdur. A za użycie marketingowych chwytów Technicsa czy Denona raczej należy mieć pretensje do tych co je wymyślili "Panie Oburzony Inżynierze - Spacjalisto Od A Klasy"

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

>Teo

No jasne, że ten sam. To się nazywa spekulacja ;) Interesujące jest to, że został wystawiony z innego konta niż został kupiony. A cena zakupu wbrew pozorom może się czasem zgadzać - ja nie ciągnąłem dalej bo zapomniałem, że aukcja się kończy a innych zainteresowanych jak widać nie było.

OK, przepraszam Macrob nie o Ciebie chodzilo - popier.... mi sie z niewyspania..Odszczekuje spod stołu ;)

A jezeli juz cos to mgr inzynier Wydziału Elektroniki Politechniki Worclawskiej poprzedzonej Technikum Elektronicznym w Tomaszowie Mazowieckim ;-))))))))))))))))))))

PS. MACROB JEST OK ;-)

Cooger:

>No jasne, że ten sam. To się nazywa spekulacja ;)

Spekulacją to się to nazywało w poprzednim ustroju, dziś jest to wolny handel - rzecz normalna, naturalna i akceptowalna społecznie. Obudź się, przez ostatnich kilka dekad sporo się w Polsce zmieniło ;)))

>Interesujące jest to, że został wystawiony z innego konta niż został kupiony.

Co tu dziwnego? Sporo osób ma na Allegro po kilka kont, np. oddzielne do kupowania i sprzedawania.

> A cena zakupu wbrew pozorom może się czasem zgadzać

Popatrz na długość trwania aukcji między pierwszą ofertą a zakończeniem - niecałe trzy godziny. Wysoce prawdopodobne, że aukcja została zakończona przed czasem, w efekcie porozumienia się zainteresowanych co do ceny.

Ładownie ludzi pod włos:

Ukryta Zawartość

Ostanio nowe kupowałem po 2-2,5 zł na Wolumenie. Wpływ forum na cenę?

Ukryta Zawartość

>Teo

a wiesz że jak się rozglądnę wokół to za dużo się w tym temacie nie zmieniło ? ;)

A co do zakończenia aukcji to jak dla mnie lol - koleś ukłąda się żeby sprzedać CD przed czasem a kupujący potem wystawia go ponownie za wyżsżą kwotę, znaczy ten pierwszy sprzedający jest jakiś niekumaty czy jak, że sprzedaje poniżej ceny rynkowej ?

Nie ważne, generalnie omijałbym tą aukcję bo brzydko pachnie.

Cooger:

>A co do zakończenia aukcji to jak dla mnie lol - koleś ukłąda się żeby sprzedać CD przed czasem a

>kupujący potem wystawia go ponownie za wyżsżą kwotę

A co w tym dziwnego?

> znaczy ten pierwszy sprzedający jest jakiś

>niekumaty czy jak, że sprzedaje poniżej ceny rynkowej ?

Skąd wiesz, za ile sprzedał? Skąd wiesz, ile wynosi "cena rynkowa" ;-p

>Teo

Sprzedający "audiohobby" wygląda jakby miał prientację w temacie (wnoszę to po aukcjach które wystawia, mogę się oczywiscie mylić. BTW w uszkodzonych jest Rotel RCD-950 - idzie jak przecinak mimo, że ma wyłamany przycisk play :]

>>barni

Dzieki , za sprostowanie. Nie uważam się za eksperta , ale nie cierpię niełusznej krytyki.

Pozdrawiam.

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

co powiecie na to ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sam wybierasz, czy kupujesz z pierwszej czy drugiej reki - bo oni juz tam sa :-)))

Nie moja aukcja, ani nie znam sprzedajacego, zeby nie bylo. A sam rozmyslam o... KD na Minuetto? :-)))

Ukryta Zawartość

Bardzo ładne USHER robi te kolorowe głośniczki S-520. Firma naprawdę mocno wkrada się na Europejskie rynki. Nie dość, że podobno mają fantastyczne brzmienie to jeszcze te kolorki. Ciekawe, kiedy inni producenci wpadną na taki pomysł.

Link jako ciekawostka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"48: -M- Pioneer F-91 - Very good bass punch and control, articulate midrange with forward highs. May be a good tuner for a large room."

Wg fmtunerinfo 48. tuner wszechczasów. Ładny, tylko szkoda, że właściciel nie chce odpowiedziec na pytania co ma środku...

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.