Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

jak to zobaczyłem to myslałem ze zaemdleje;)....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem cot to ale powinno być "audiofilskie" hehe

Ukryta Zawartość

A to nawet spoko Infinitu 2 way(aukcja od 1zł BCM:

Ukryta Zawartość

Szkoda ze maskownice nie zdjęte.... dziekawe jak ze stereofonia....:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DO StefanB mysle ze nie jest to temat na forum wiekszosc nie zrozumie ale moze wypowie sie makrob bo ostatnio sluchal u reni lub robtango bo mial u siebie w olawie na audioszolku powiem tylko ze brak kolumn przestrzen i powierze wielkosc sposobu prezentaci nie do przeskoczenia pomieszczenie 25 m altec

Do ARIEL-a616.

Dziękuję kolumny rzeczywiście piękne myślę oczywiście o BOSE 401, przedmioty użytkownika sztuka w sztukę jak leci piękne i stosunkowo tanie

Pozdrawiam

Zbyszek.

Sporo o to pytań padło. Przełącznik zestawów kolumn i... wzmacniaczy. Możan podłączyc za pomoca tego czegoś do jednej pary kolumn wzmacniacz stero i amplituner kina domowego. Frma o dziwo z jakąś jednak renomą, Bose:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Piórkowski

(Konto usunięte)

To się do jakiegoś hyde parku bardziej nadaje ;)

http://allegro.pl/show_item.php?item=103275935

"Ktos mi napisal ze ten wzmacniacz ma 40W , sa to jakies kpiny , zaznaczam ze sam uzywalem go na kolumnach unitra o mocy 70W , potencjometr jest w skali do 10 , kolumny 70W wytrzymuja maxymalnie na ustawieniu 4 !!!! Moc tego technicsa jest potezna i to nie podlega zadnym watpliwosciom."

Mnie przekonał, a Was? ;)

" mysle ze nie jest to temat na forum wiekszosc nie zrozumie ale moze wypowie sie makrob bo ostatnio sluchal u

reni lub robtango bo mial u siebie w olawie na audioszolku powiem tylko ze brak kolumn przestrzen i

powierze wielkosc sposobu prezentaci nie do przeskoczenia pomieszczenie 25 m "

>altecu drogi,

Czytam i ja tez nijak skumać nie moge. Poza tym, że obrażasz Kolegów z Forum

Ja pytałem o wady i zalety Altec 19 (poza efektywnościa, która zawsze ścina z nóg przy pierwszych odsłuchach).

Zdolność przenoszenia najnizszego basu, brzmienie metalowych tub, ich rezonanse - potrzeba pokrywania ich specjalna masą , siodło na srednicy, kondensatory w zwrotnicy, najmniejsze pomieszczenie, w którym możliwy jest odsłuch, i jeszcze sporo takich rzeczy.

Ja znam tu ze czterech facetów, którzy te kolumny kupili, mieli i sprzedali.

Na allegro (prawdopodobnie nasz forumowy kolega) sprzedaje Audioquesta Vipera za 290zł.

Szkoda jedynie, ze zamieścił foto z odkręconą wtyczką ukazującą "smarki" z cyny zamiast lutowania.

Altek już dawno obraził nasze twoarzystwo swoim istnieniem tu, więc słowa w stylu - koledzy nie zrozumieją nie jest niczym szczególnym. Ot typowe dla tego poziomu blokowiska legnickiego. Ciekawe tylko co na to jego koleżanka, z którą niby nie ma nic wspólnego ale obraża każdego kto śmie w jakikolwiek sposób skomentować aukcję tej Pani. Myślę, że rzuca to bardzo niekorzystne światło... i nawet wcześniejsze pozytwyne opinie o tej osobie jakoś zgubiły się wsród bluzgów i chamskiego zachowania Alteka. Osobiście bał bym się zawierać jakiekolwiek transakcje z tego typu ludźmi bo najwyraźniej coś ich łączy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo proszę, nie denerwujcie miłośnika schabowego i innych jego ziomali z Legnicy, jeszcze gotów zrobić nam krzywdę… : )

Altec>>> Oby tak jak robisz pewną anatomiczną czynność na poprawną polszczyznę inni zrobili podobną na Twoje sprzęty i sprzęty Twoich kolesi.

->stefanB

Panie Stefanie mialem już trzy egzemplarze kolumn Altec, jedną z nich sam modyfikowałem dodając kondensatory na zwrotnicy, tylko na bas. Kolumna była rozebrana na części pierwsze, bo się ją rozkręca na 4 elementy i wylana została w środku żywicą z kamieniem. Normalnie jedna kolumna waży 62 kg, a moja ważyła 115 kg. Tuba wysokotonowa została obłożona matą bitumiczną, wata mineralna została zastąpiona gąbką i złącza między wysokim tonem a basem (chodzi o obudowę, gdzie orginalnie są płyty wiórowe), zostały zastąpione pełnymi blokami z drewna. Okablowanie oczywiście zostawiłem oryginalne, próbowałem je wymienić na inne ale niesty to nie jest ten dźwięk. Uzyskałem wtedy maksymalny dźwiek jaki można wydobyć z Altec'a, tzn. bardzo kontrolowany niski i szybki bas, wysokie tony przestały grać metalicznie dzięki temu lokalizacja instrumentów stała się bardziej realistyczna a ludzki głos przestał być piskliwy. Duże znaczenie na dźwięk ma również realizacja płyty, o tym chyba wszyscy wiedzą. Dalej się nie będę rozpisywał, bo jak sam Pan widzi nie ma jakiegokolwiek sensu, tych kolumn trzeba poprostu posłuchać.

pozdrawiam Pana

Altec

Moze do dyskusji na forum "audiostereo" środowisko ziomali handlujacych klockami powinno wytypować jakiegoś umiejacego pisać i rozumować w sposób uznawany w tym kraju za standartowy?

Opisy na allegro formułowane są w sposób prawidłowy. Nawet jeśli mają tylko tego jednego, wspólnego kumatego, niech tutaj bedzie ich rzecznikiem prasowym.

Nieokrzesani wtórni analfabeci, robiący wrażenie nagłego "oderwania od kunia", reprezentujacy dotąd ich interesy na tym, forum przynoszą im przecież więcej szkody, niż pożytku!

P.s. Odkąd wiele lat temu usłyszałem Alteki 19, zawsze uważałem je za kolumny dla hiphopów. Nie myślałem natomiast, że tak szybko "zbłądzą pod strzechy"

>altecu drogi,

Przeczytałem Twój wpis juz po umieszczeniu swojego.

Jakie zaskoczenie! Ty potrafisz sie artykułowac poprawnie i pisać ze zrozumieniem. Jestem pełen podziwu. Nie trzeba tak było od poczatku?

stefanB - to nie Alteki 19 "zbłądziły pod strzechy" to hip- hlupy z pozbawionych prądu okolic otrzymali dar od swego przygłuchego Boga UM_CYK w postaci kafejki internetowej. A ten jeden umiejący pisać i czytać to właściciel tej kafejki - przedsiębiorczy Pan Zdzichu (były właściel smażalni kaszanki) - on jeden wie jak bezbłędnie trafić do netu.

"ja nielubie pisac wole sluchac a takich jak ty pajacy to olewam i deptam tam gdzie ty idziesz ja juz z tamtad wracam zapamientaj to sobie synu altec pelnom morda" - kuźwa faktycznie blokers :)))

chyba znalazłem rozwiązanie problemu Alteca - to jest po prostu Altus!

ziomale zawsze mają Altusy - koleś po prostu tak słabo czyta że błędnie odczytał nazwę kolumn.

Niestety drogi kolego ale musisz ponownie zarejestrować swojego nicka - i będzie wszysko ok.

>dead dog,

ziomale miały altusy. Tera mają tylko Alteki 19. To super, hiper kwintesencja megaaltusa. 102 dB basa na klacie, od gwizdków pęka szkło! Ty wiesz co to jest za jazda?

Starczy. Nara i pozdro

wydaje mi sie że to wspaniała końc. mocy;) Carver M-200t:

Ukryta Zawartość

Niezły zastawik Rotela +cd Denona:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

T+A REFERENCYJNE KOLUMNY Z LINIĄ TRANSMISYJNĄ

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.