Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

profes, 6 Cze 2006, 22:47

>AUDIO RESEARCH VT 150 SE REFERENCE - rzadki gosc na Allegro

>

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy to czasem nie jest część systemu, ktory byl kiedys prezentowany w Audio-Video?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

:), niezły "klocek" ... z wystawiającego:)

Ukryta Zawartość

Jeśli jest w dobrym stanie to wyjątkowa okazja:

Ukryta Zawartość

deep

Ukryta Zawartość

Chyba się skuszę :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uuuch, będzie się działo! :-))

Ukryta Zawartość

Chciałbym poznać osobiście sprzedającego, to musi być ciekawy człowiek...

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

No ja swojego jak naprawię to mogę ewentualnie puścić za 1900. W końcu naprawiany, ale i tak napiszę nie grzebany, 100% sprawny, unikat!

Ale na pewno jest warty tej ceny jak jest z lat 70, bo to pewnie jakiś eksperymentalny model, jeszcze zanim powstał standard, bo według Wikipedii; "The CD, introduced in 1982"!

A na serio to musi być mocno późniejszy, bo z oględzin zdjęć doszedłem do wniosku że tam na 99% jest CDM2, nie wiem kiedy stworzyli ten napęd, ale jak w 82/83 było CDM0 to musi być pare lat później.

Pomijając wariackie pomysły cenowe niektórych allegrowiczów, ciekaw jestem, jak to zagra. Z CDM2 to może być nawet niezły transport :-P

A co tam siedzi w środku: TDA1540?

zwolennik łagodności

Właśnie jako o transporcie do DACa na AD1955 o tym myślę. A co tam jest w środku? Jak paczka przyjdzie - to się dowiecie;) Gorzej że mimo tego że duży to jednak jest to "discman" i wszytko jest SMD i upchane (widziałem jakieś zdjęcia w necie, ale mało wyraźne)

A, to jak będziesz robił tego DACa na AD1955, to złóż od razu dwa :-) Przydałby mi się taki do systemu słuchawkowego, bo ciekaw jestem brzmienia tych nowożytnych przetworników.

zwolennik łagodności

Ukryta Zawartość

Na razie projekt leży i go nie ruszam;)

Ale że wakacje idą to może ruszę, w sierpniu możesz zajrzeć na stronę powyżej, jak coś się ruszy napewno tam o tym napiszę!

Ukryta Zawartość

No na pewno wszelkimi "dobrami intelektualnymi" tzn: wzory płytek, schematy, źródła i hex programu zamierzam się tu ze wszystkimi podzielić. A co do sprzedawania bez zysku, na rozmowy o tym będzie czas gdy moich uszu dobiegną słodkie dźwięki prototypu, bo napewno nie mam zamiaru szpedawać czegoś czego sam gruntownie nie przetestuje .

CD10 już jest u mnie i najprawdopodobniej jest sprawny. Podłączyłem zasilacz i wariował, czasem obracal płytę ale coś się tylko telepało w środku i nie mógł nic odzycztać. Ale zauważyłem że napięcie zasialcza tak siada że aż dioda przygasa. Podłączyłem inny (500mA) i było lepiej udało mu się dwie płyty puścić, ale też jeszcze chyba za mało mu prądu, ma problemy z ruszeniem płyty (drży) no i nie bardzo chce odczytać zawartość. Jak będę miał czas (ach ta sesja, brrrr) to mu zrobię zasilacz na 7809 z radiatorem, no 1,5A to już musi starczyć. Ciekawe ile miał oryginalny zasilacz, bo na nim piszą tylko że 9V. Momok jak to czytasz to mi powiedz czy na zasilaczu coś jest napisane ile ma A. Ciekawe ile on na bateriach chodził, jak tyle prądu potrzebuje. Co jest w środku?: TDA5708, TDA5709, CX23035, CXK5816M, 47C400F6443, 20133(sony), 2*JRC072 ,2*JRC5532, który to DAC nie wiem, sprawdziłem tylko te TDA - to nie one.

Wcale on nie jest taki wielki jak na ten wiek - rozmiar dokładnie 4 pudełek na płyty.

Jak gra? trudno powiedzieć bo chwilę słuchalem i chciałem zmienić płytę i już nie ruszył, ale raczej pozytywne wrażenie.

Ale to CDM2 (o ile to naprawdę ten;)) robi jedank wrażenie, bez tych wszystkich plastikowych tandetnych trybików!

Pewnie to było wałkowane setki razy, ale może mi ktoś powie w jednym zdaniu czemu już się nie robi takich napędów?

Dziwi mnie to dziwi, ale nie ważne i tak mnie nie stać na sprzęt z górnej półki, a na zabytki z tymi świetnymi napędami mnie stać;) A oficjalnie ośwaidczam że uważam 58 zł wydane na CD10 za dobrze wydane pienądze. No a jeszcze jak go sprzedam za 2000;) Ale ta aukcja to naprawdę rarytas, tam nawet nie ma zasilacza (który jak widać jest dosyć problematyczny) i pojemnika na baterie. Ja przynajmniej dostałem kabelek z wtyczką zasilającą (bo jest taka mała że w standardowych zasilaczach takich nie ma).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.