Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

>Saczek

No tak, szczęśliwy nabywca może wykonać sobie odpowiedni szblon, nożyczki w ruch i ... ma codziennie nowe wydanie gazety-słuchowiska dla analfabetów (a ten - szczególnie "wtórny" - szerzy się dziś jak epidemia).

Na potwierdzenie tezy o rozprzestrzeniającym się analfabetyzmie świadczy ilość licytujących osób:). Jednak niska wartość informacji rozprzestrzenianych w dzisiejszej prasie przełożyła się na niską cenę jaką osiągnął ten Onkyo cd-72XX na licytacji:)

Tak, Saczek za ten dopisek w aukcji należy się gościowi "złota czcionka":)

A ja dziś wystawiłbym strasznego "pozytywa" jednemu z właścicieli lombardów. Jest w lublinie lombard koło którego często przechodzę. Mają tam takie stare elektroniczne graty (nic z żadnych "perełek" godnych zainteresowania). Ale wypatrzyłem Philipsa cd-630 na TDA1541 bez pilota oczywiście. Można go dostać tanio na Allegro, ale sobie myślę, tego sprawdzę i będzie, że "widziały gały co brały". Pomyślałem: kupię tanio, pobabram w nim, jak coś sknocę to strata niewielka:). Ale pytam gościa ile chce za cdeka. A on, że 230 zł:) i negocjować nie może bo on "tylko pracownik":). Mimowolnie się zaśmiałem. Okazało się, że jednak gdybym coś spierniczył na przeróbkach na tym egzemplarzu to strata taka całkiem mała by nie była, he,he. Kurna, skąd niektórzy biorą te ceny?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hmm, nie jestem żadnym specem, moze dlatego nie słyszałem. Może mnie jednak ktoś uswiadomić jakie to sa te 30 cm płyty?

Ukryta Zawartość

Nawet NOS DAC na allegro.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nienormalny, 24 Cze 2006, 20:29

>

Ukryta Zawartość

>

>Hmm, nie jestem żadnym specem, moze dlatego nie słyszałem. Może mnie jednak ktoś uswiadomić jakie to

>sa te 30 cm płyty?

Laserdyski :) Takie inne DVD ;)

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

-> Nienormalny, 24 Cze 2006, 20:29

Z dvd to raczej zbyt wiele wspólnego nie ma :-) Moze poza wygladem nosnika. Jakość Laserdisk niewiele odbiega od jakości kasety VHS.

Pozdr.

Nienormalny - zerknij tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

plyty 30 cm - plyty wizyjne (dzwiek i obraz) ktore byly na rynku na dlugo przed dvd

format nazywal sie Laser Disc

plyty byly dostepne w dwoch rozmiarach i wygladaly na oko jak duza plyta cd

Ok... skoro już to spytam o te KEFy. Nie mogę dojść co to za model za bardzo... co o tym sądzicie? Wszystko do ceny zależy oczywiście...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hehe, Ameryki nieodkryłeś:)

Poważnie mówiąc... kupiłem na allegro monitory B&W DM5, coś tam ponad 150 zł. Kolumienki z 1976 roku, regenerowany średnioniskotonowiec, tweeter wymieniony na jakis model MRS. Miałem to okazję porównać do... (uwaga) Prism Amethyst HT200. Prismy w żadnym aspekcie nie są w stanie się do tych starych brzydkich i zniszczonych B&W zbliżyć... w ogole dźwięk mojego nabytku zaskoczył mnie ogromnie. Takie stare pierdoły ale dźwięk... na glucho słychać, że to B&W. Zabrzmi to przerwotnie... ale w pokoju z którego je zabierałem były tez B&W 603 S3. Te oczywiście grają lepiej, głównie w niskim zakresie ale reszta to naprawdę subtelna róznica. Po dłuższym słuchaniu oczywiście więcej bym wychwycił ale te kilka utworków dało mi do myślenia.

Lubię dźwiek KEFów dlatego interesuje się tym zabytkiem na allegro, chociaż cena już mni trochę wkurza, w końcu tamte sa chyba starsze niż moje bowersy:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (pierwszy z lewej. Z prawej również w sumie...)

Ukryta Zawartość

jeszcze 22 czerwca głośniki sprzedawane w opcji "kup teraz" po 199zł sztuka (miał ich cały magazyn) czyli 398 zł para - widać jeśli wejdzie się w komentarze gościa i w zakończone aukcje.

Ukryta Zawartość

Teraz wystawione po 1140 zł/para:). Przybyło pozytywnych komentarzy, a nuż się sprzeda (w co ja szczerze - przy obecnej cenie - wątpię:)).

Ukryta Zawartość

A propos powyższego - co prawda nie mam zamiaru zmieniać kolumn - ale jak te dodatki do systemów "super mini" Denona grają, wie ktoś?. I to faktycznie Mission robi (robił?) na zlecenie Denona? Bo gdzieś "obiło" mi się o uszy, że te kolumienki powstawały też (lub tylko) na terenie naszego rodzimego Tonsilu.

I tu link z ceną 1140 zł (pewnie i te poprzednie 398zł/para to cena do dłuższego zastanawiania się)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

link odsyła do zakończonej niestety, trzeba by wejść osobno z Allegro na tę stronę to pokaże aktualne 1140zł. Za głośniczki od przyzwoitej mikro wieży do postawienia w kuchni, he,he. Sprzedawać próbuje - sądząc po nicku - jakaś "pani", czyżby ocip....:)? gorąco ostatnio, może coś słońce zaszkodziło.

Eh Clo2 jeszcze chyba spisz Tu, jest link z nową ceną :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czyzby Audionova juz nie chciala zajmowac sie sprzedażą swoich produktów na allegro. Mieli bardziej atrakcyjne ceny swoich produktow i mozna bylo powalczyc, policytowac. Teraz widze, ze Audio Sfera rzucila ceny takie jakie sa na stronie Audionova i tyle, szkoda.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Waga samego transformatora to ok 12 KG!!!!!!( zajmuje on ok 2/6 obudowy!!!)"

Szkoda, że nie 4/12 ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

popatrzcie na to i mam pytanie:

czy ktos wogole zna te marke?????

wczoraj kupilem wzmacniacz ELECTOWN A-606, wyglada slicznie, ale nie wiem co to wogole jest!!

HELP!

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Co do minikolumienek Denona to kupiłem z miesiąc temu KOMPLET za 199zł, bo taka jest cena i jestem zadowolony. Pisałem o tym w wątku o tych kolumienkach. A przedmiotem tej aukcji jest 6 kompletów czyli 12 kolumn. Wypada po 190zł za komplet czyli taniej niż było. Sprzedawca to jak najbardziej facet, nazywa się chyba Martyniak i stąd martyn, no a av to wiadomo. Piszę to bo parę razy się na Allegro nadziałem, a akurat ten sprzedawca bardzo rzetelny, towar super i wszystko OK, więc to trzeba podkreślić.

A co do "wielkiej płyty", to LaseDisc poswatał wcześniej niż CD i zapis na początku był analogowy, potem doszło audio takie samo jak na CD, ale obraz pozostał analogowy.

>Trryt i Cypis

To jajca kompletne, jednak dobrze przeczytałem a nagłówek mówił tylko tyle ile mu zostało do sprzedania:)

Trytt twierdzi, że kupił za 199 zł za parę. JAk pamiętam kiedyś jak przeglądałem Allegro wydaje mi się, że było tek jak napisał Trytt - ale mogłem dobrze nie zwrócić uwagi bo jakoś specjalnie mnie te głośniczki nie zainteresowały.

W kolejne aukcje jak się podejrzy jest WYRAŹNIE wpisane 199 zł/ 1 sztukę, czyli para 398 zł

A ta ostatnia aukcja to owe już kopletnie "jajeczne" 1140 zł:)

Przy kolejnym wystawieniu może będzie 1140 zł ale już za 1 sztukę:)

Trryt - jak możesz to podaj ten numer wątku w którym było o tych głośniczkach, bo nikjak nie mogę namierzyć.

ale konkludując owego Martynęav wystawiającego te Denony - mistrz dwuznaczności:)

wcześniej na górze aukcji - "cena 199 zł za sztukę" - pisze JAK BYK

w opisie tej samej aukcji "cena dotyczy pary - 2 szt.

Tak naprawdę trudno się zorientować ile ma być. Gość wpisuje w nowe aukcje tylko cenę a cały opis "wkleja" bez zmian. I stąd pewnie nieporozumienia. Może teraz chce sprzedać 6 sztuk, ale całą resztę zostawił bez zmian - tylko tytuł inny, ale w sumie chyba łatwiej to w kontekście reszty zinterpretować jako "posiadam 6 sztuk kolumn, para kosztuje 1140 zł". Bardzo niefrasobliwy oferent:)

> discomaniac71

Właśnie klapka uszkodzona, stan zewnętrzny słaby a określony jako dobry to nie wiadomo, czego się spodziewać w środku. W każdym razie model ceniony i nie wiadomo może opłaca się taki kupić. Jest drugi na allegro pewnie w lepszym stanie, bo cena trzy razy wyższa.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.