Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

->Kafax

szkoda, że mnie nie było podczas tej burzliwej dyskusji którą Pan wywiązał. W polsce jest dowolność obrotu towarowego jeżeli Pan zauważył. Kupuje i sprzedaje wszystkim i u wszystkich -gdzie jest okazja. Po zapoznaniu się ze sprawą wszystkie konta zostały odwieszone-chyba należa się przeprosiny dla allegro za straty które ponieśli i za wprowadzenie w błąd forumowiczów. Mam tylko nadzieję że nikt nie odpowie presonalnie z allegro za słuchanie zasłyszanych opinii i za straty które spowodowali dla allego z tytułu opłat i prowizji. Dobrze, że nie czyta tego forum Zarząd i Kierownictwo allegro. Nie wiem czy to tak do końca jest zgodne z ich zasadami bazowanie na było nie było konkurencyjnym serwisie ;) -a oni są tacy skrupulatni w swoim działaniu i chwała im za to. Ciekawy jestem ilu ludzi będzie poszkodowanych przez forum bez konsekwencji prawnej. Może warto sie nad tym też zastanownowić zanim coś któś napisze-nie jesteśmy anomimowi w sieci. jęzeli sie komuś tak wydaje to jest w błędzie.

Gratuluje KAFAX i jego podobnym ;)

W tej lini fine artsa były

patefon Transrotor "Conoisseur",

Restek CD Röhrenvorverstärker

Phono-Preamp "Esthet" und die Endstufe "Event",

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

->Kafax

szkoda, że mnie nie było podczas tej burzliwej dyskusji którą Pan wywiązał. W polsce jest dowolność obrotu towarowego jeżeli Pan zauważył. Kupuje i sprzedaje wszystkim i u wszystkich -gdzie jest okazja. Po zapoznaniu się ze sprawą wszystkie konta zostały odwieszone-chyba należa się przeprosiny dla allegro za straty które ponieśli i za wprowadzenie w błąd forumowiczów. Mam tylko nadzieję że nikt nie odpowie presonalnie z allegro za słuchanie zasłyszanych opinii i za straty które spowodowali dla allego z tytułu opłat i prowizji. Dobrze, że nie czyta tego forum Zarząd i Kierownictwo allegro. Nie wiem czy to tak do końca jest zgodne z ich zasadami bazowanie na było nie było konkurencyjnym serwisie ;) -a oni są tacy skrupulatni w swoim działaniu i chwała im za to. Ciekawy jestem ilu ludzi będzie poszkodowanych przez forum bez konsekwencji prawnej. Może warto sie nad tym też zastanownowić zanim coś któś napisze-nie jesteśmy anomimowi w sieci. jęzeli sie komuś tak wydaje to jest w błędzie.

Gratuluje KAFAX i jego podobnym ;)

Kafax, 6 Lip 2006, 12:16

>UWAGA! ZNALEZISKO NA ALLEGRO! OSZUSCI!

>

>Ktoś może wie co się stało z kontami naszych ulubieńców: hifiaudiopoland, hifiaudio, dcpl, DcAudio,

>Renata8, Patrycja_8? Retoryka :)

>

>Przykład małej usługi Renaty względem hifiaudio

>

>

Ukryta Zawartość

>

>

> (jak już podbijać to z jednego konta by wypadało po co Renata8 i Audio21?) ale najlepsze, ze aukcje

>wygrywa sam sprzedawca z konta DcAudio ; ) i jeszcze super komentarz: WZOROWO PRZEPROWADZONA

>TRANSAKCJA-POLECAM I WIĘCEJ TAKICH ALLEGROWICZÓW

>

>Rzeczywiście a(u)kcja przeprowadzona wzorowo i puenta: oby więcej takich allegrowiczów ;)

>

>Przykład odwrotnej pomocy:

>

>

Ukryta Zawartość

>

>zakończona dnia31 maj 2006 z Panem HIFIAUDIO na 1 miejscu

>, wystawiona została od nowa za 4 dni ,

>

>

Ukryta Zawartość

>

> i oczywiście Pan HIFIAUDIO znów brał w niej udział! (przedmiot sprzedaży jest identyczny w obydwu

>przypadkach)

>

>ostatnio wygrywa DcAudio:

>

>

Ukryta Zawartość

>

>by po kilu dniach . . .

>

>

Ukryta Zawartość

>

>i podobna sprawa (tu wygrał dcpl):

>

>

Ukryta Zawartość

>

>za kilka dni . . .

>

>

Ukryta Zawartość

>

>

>GRATULACJE!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>dd32

Moim zdaniem bijesz pianę i nic poza tym.

>szkoda, że mnie nie było podczas tej burzliwej dyskusji którą Pan wywiązał. W polsce jest dowolność

>obrotu towarowego jeżeli Pan zauważył. Kupuje i sprzedaje wszystkim i u wszystkich -gdzie jest

>okazja.

Nie mam nic przeciwko temu że ktoś handluje elektronicznym złomem, do tego ma prawo, ale jeśli już niech robi to sensownie.

>Po zapoznaniu się ze sprawą wszystkie konta zostały odwieszone-chyba należa się przeprosiny

>dla allegro za straty które ponieśli i za wprowadzenie w błąd forumowiczów. Mam tylko nadzieję że

>nikt nie odpowie presonalnie z allegro za słuchanie zasłyszanych opinii i za straty które

>spowodowali dla allego z tytułu opłat i prowizji. Dobrze, że nie czyta tego forum Zarząd i

>Kierownictwo allegro. Nie wiem czy to tak do końca jest zgodne z ich zasadami bazowanie na było nie

>było konkurencyjnym serwisie ;)

Na Allegro sam kilka razy sprzedawałem naprawdę drogie urządzenia i nikt z tego forum, jak również z allegro nie miał do moich aukcji zastrzeżeń. Wynika z tego że można zrobić to w sensowny sposób. Natomiast jeśli ktoś zaczyna kręcić to już zupełnie inna sprawa.

>Ciekawy jestem ilu ludzi będzie poszkodowanych przez forum bez konsekwencji prawnej.

Konsekwencje prawne ? Co przez to rozumiesz ? Moim zdaniem Kafax MIAŁ RACJĘ. Wystarczy przeczytać wypowiedzi tego "poszkodowanego" żeby wyrobić sobie o nim zdanie. Żąglowanie nickami itp.

>Może warto sie nad tym też zastanownowić zanim coś któś napisze-nie jesteśmy anomimowi w sieci. jęzeli sie komuś tak wydaje to jest w błędzie.

Ameryki nie odkryłeś.

p. deep

Gość

(Konto usunięte)

>I vice versa allegrowi oszuści i złodzieje, vice versa - jak pięknie potrafią pisać o sobie."

jeden z allegrowiczów napisał o sobie w swoim "o mnie " tak:

cyt.:

"Na wyraźne rządanie pracowników Allegro informuję, że nie jestem złodziejem i wszystkie sprzedawane przezemnie gry, filmy, książki, etc. są ORYGINALNE!"

jakieś wnioski..?...:):):)

Ukryta Zawartość

Czy jest ktos kto zna tego Deck'a i moze napisac o nim kilka slow?

Ile jest wart?

Ukryta Zawartość

-> deep

Nie handluje elektronicznym złomem a sam pewnie chciałbyś miać chociaz kilka sztuk z tego co sprzedaje. I kto tu bije pjanę;)

deep, 15 Lip 2006, 15:01

>>dd32

>

>Moim zdaniem bijesz pianę i nic poza tym.

>

>>szkoda, że mnie nie było podczas tej burzliwej dyskusji którą Pan wywiązał. W polsce jest

>dowolność

>>obrotu towarowego jeżeli Pan zauważył. Kupuje i sprzedaje wszystkim i u wszystkich -gdzie jest

>>okazja.

>

>Nie mam nic przeciwko temu że ktoś handluje elektronicznym złomem, do tego ma prawo, ale jeśli już

>niech robi to sensownie.

>

>>Po zapoznaniu się ze sprawą wszystkie konta zostały odwieszone-chyba należa się przeprosiny

>>dla allegro za straty które ponieśli i za wprowadzenie w błąd forumowiczów. Mam tylko nadzieję że

>>nikt nie odpowie presonalnie z allegro za słuchanie zasłyszanych opinii i za straty które

>>spowodowali dla allego z tytułu opłat i prowizji. Dobrze, że nie czyta tego forum Zarząd i

>>Kierownictwo allegro. Nie wiem czy to tak do końca jest zgodne z ich zasadami bazowanie na było

>nie

>>było konkurencyjnym serwisie ;)

>

>Na Allegro sam kilka razy sprzedawałem naprawdę drogie urządzenia i nikt z tego forum, jak również z

>allegro nie miał do moich aukcji zastrzeżeń. Wynika z tego że można zrobić to w sensowny sposób.

>Natomiast jeśli ktoś zaczyna kręcić to już zupełnie inna sprawa.

>

>>Ciekawy jestem ilu ludzi będzie poszkodowanych przez forum bez konsekwencji prawnej.

>

>Konsekwencje prawne ? Co przez to rozumiesz ? Moim zdaniem Kafax MIAŁ RACJĘ. Wystarczy przeczytać

>wypowiedzi tego "poszkodowanego" żeby wyrobić sobie o nim zdanie. Żąglowanie nickami itp.

>

>>Może warto sie nad tym też zastanownowić zanim coś któś napisze-nie jesteśmy anomimowi w sieci.

>jęzeli sie komuś tak wydaje to jest w błędzie.

>

>Ameryki nie odkryłeś.

>

>p. deep

Jedna osoba nie ma paru kont-pare osob osob ze soba wspolpracuje i kreca biznes sprzedajac zlomy po regeneracji :)

Wiec wszystko zgodne z zasadami :D

Czasem cos wymienic, czasem podmalowac, czasem sie przydaja czesci z diory czy tam unitry :D

Jedni sprowadzaja uszkodzone auta z zagranicy a inni sprzet rtv, czasem wrecz mozna trafic na calkowicie sprawany sprzet-ale mozna wtedy przyciac !:D

I dodatkowo konta specjalne do podbijania ceny-pelna konspiracja :D

Kupiłem "w pełni sprawny CD" - nie działał Pociskał różne kity Dopiero po interwencji Allegro przyjął reklamację Odesłałem CD Próbował wymósić pozytywa Kasy nie oddał Stracił SS Maile do wglądu Oszukanych proszę o kontakt

[Odpowiedź z:nie 20 mar 2005 21:45:50 CET] Po pierwsze nie straciłem SS.Po drugie nie wymysisz zapłaty od allegro i odemnie kombinatorze.Cd z lat 80 -tych ma prawo nie czytać cd-r pozatym czyta wszystko.ALe taki prymityw musiałby to wiedzieć.

taki prymityw

taki prymityw

taki prymityw

taki prymityw

taki prymityw

taki prymityw

Czytam czytam:) interesująca lektura. nawet nie chce mi się przytaczać innych. To pierwszy kwiatek - dalej pewnie kolejne. Acha, pamiętam jak oba nicki działały. I jeszcze jedno, co się stało ze starym, czyżby przestał być już funkcjonalny? Co się musi wydarzyć, aby trzeba było zmieniać nicka.

Osobiście mam jeden nick na allegro, 100% pozytywnych komentarzy i nie widzę wogóle powodu aby mój nick z allegro miałbyć zmieniony.

ale dobra, nie wchodzę aby znowu toczyć dyskusję z jakimś kolesiem co to wszystkich ma w głębokim poważaniu. Gdybyś Disco71 miał wątpliwości to wpisz w wyszukiwarkę dd tu na forum tak jak to zrobiłeś na allegro a wyłoni Ci się pełny i prawdziwy obraz osoby, która jedyne co robi to ubliża forumowiczom.

Co do godności nie powinniście się wypowiadać - Wasze wcześniejsze numery na allegro, obecne, forma Waszych wypowiedzi jakoś zupełnie pomijają to pojęcie szerokim łukiem. Przeprosić to raczej Wy powinniście kupujących, którzy wygrali Wasze aukcję z `` podbitką `` pod sobą. Domyślam się, że kilka osób, które wygrały aukcje w których stosowany był ten proceder, wiedząc o tym, chciałoby Wam zwrócić te sprzęty w pewną tylnią cześć ciała. Dodatkowo ton wypowiedzi na forum , pozostawia wiele do życzenia, obrażanie innych, niemożność sklecenia poprawnej wypowiedzi, wulgaryzm? Co to ma być?

Nie wiem gdzie z mojej poprzedniej wypowiedzi uraziłem Waszą godność? Napisałem prawdę, jedyne czego się tam doszukałem to ironii . . . wiesz, przywołany klub parlamentarny też wspomnianą ironię źle interpretuje a przy okazji zwolennikiem tej partii nie jestem.

I z pewnością kolumny Macintosh zdobywa się hurtowo, przecież to produkcja masowa . . . i jeszcze powiedźcie, że w fabryce się pomylili , nadając dwa identyczne numery seryjne do dwóch par głośników, inne firmy również trzaskały te same numery seryjne, może przez cały dzień, tydzień, miesiąc produkcji – wiecie, maszyna stemplująca się zacięła. W opisie dwóch aukcji Real Photo, jasne, tu zwrot, ze to pomyłka przy opisie i takie tam . . . tak tak , a świstak siedzi i zawija sreberka. Pewnie się dwoiliście, troiliście się w tekstach do allegro, ustalając wspólną wersję z hifiaudio. że byłeś w posiadaniu 2,3,4 takich samych egzemplarzy . . . Lub składaliście grzecznie deklaracje, że to był ostatni raz. Wiecie, jest takie mądre powiedzenie, że dwa razy do pewnej plastycznej masy się nie wchodzi, wyciągając wnioski z pierwszej eskapady. Jak widać u Was to nie funkcjonuje - nie ma to jak żyłka hazardzisty a może uda się wyciągnąć kilka złoty więcej. . . !?!

A co do popierduchy jaką odprawia hifiaudio i innego jego klony – wypowiadać się nie trzeba, Legnica – tak jak napisał jeden z Panów `` a taką dobrą opinię miała na początku `` co jest teraz . . . co mam sądzić po komentarzach? Tak z pewnością ziomal dcpl ma napisać w komentarzu: `` wygrałem aukcję, lecz miał mnie ktoś przebić, transakcja nie doszła do skutku, Renata wystawi ten sprzęt raz jeszcze `` ? Kto miał wystawić złe opinie w takich aukcjach? Zastanowiłeś się trochę? Najlepszym dowodem są Wasze zawiaski, kiedyś jak Pan macrob dowartościowywał przedmiot Renaty (Revox), i teraz jak `` super `` hifiaudio i zgraja jego innych kont dołączyła do procederu. Widać osoby prezentujące ten sam poziom, potrafią się odnaleźć na allegro i rozpocząć tak `` owocną dla obydwu stron współpracę ``.

Nie wiem czy ktos miał przykre doświadczenia z "hifiaudio" ale wydaje mi się ze wasze ciśnięcie na niego jest przesadzone.

Ja kupiłem kiedyś u niego Rotela RA-840BX3 ....uzywalem go prawie rok i było wszystko ok...sprzedałem go niedawno czlowiekowi ktory tez jest z niego zadowolony a w między czasie podesłałem "hifiaudio" kilku znajomych którzy tez coś sobie u niego wybrali i też sa zadowoleni...byłem u niego osobiście, ogladałem, słuchałem i to co widziałem nie było złomem ale importowanym sprzętem w naprawde dobrym stanie czego nie moge powiedziec o pewnej Elizie czy paru innych osobach z Krakowa :)

Ja tam polecam sprzęt od niego bo zawsze można jechac obejrzec posłuchac a nawet jak cos jest nie tak to wymienic albo oddac...a nie tak jak u wielu debili na allegro kupi sie złom a oni pala głupa ze pewnie cos sie podmieniło albo ze to kupujacy zepsół bo oni sprzedali idealny.

Swoja drogą panowie... to chyba nie jest odpowiedni wątek? Dyskusja owszem, ciekawa, lecz po prostu treść nie odpowiada tematowi. Może założyć osobny? "Znaleziska na eBay i Allegro" troszkę traci urok...

Niestety wśród tych ludzi są osoby, które dokonywały zakupów u tego Pana i spółki, zdecydowana większość wypowiada się w sposób negatywny. Nie pamięta Pan ile to już razy hifiaudio i jego klony miały zawieszone konto? I to może, zawsze serwis allegro się mylił a Pan hifi był uczciwy?

-> Kafax

Chłopie nudzisz i brakuje ci argumentów. Pięc osób które próbowało w ten czy inny sposób zakombinować ma mieć wpływ na 500 transakcji przeprowadzonych. Zastanów się !!!

Hifiaudio nie jest niczyim klonem, ale widać nie kazdy potrafi zrozumieć. To że osoba handlująca chce kupic od drugiej ma być zakazane bo Wy sobie tak wymyśliliście- udajecie chorych czy faktycznie jesteście chorzy. Boli was że nie sprzedajemy tanio i tu leży problem. Za sprzęt i dzwięk trzeba zapłacić nic nie ma za darmo. Ja też muszę zapłacić i nie ma że boli. Jeżeli trafiają się okazje to bardzo rzadko. Nie mówimy tu o sprzecie z tzw. smietnika i sklepu nocnego. Ale na okazje trzeba bardzo uważać. Bo w drzwi może pojawić się załoga DZI :) lub okarze sie że jest 1/4 diory w środku.

Widać trzeba zakończyć dyskusje żeby nie dawać pożywki pseudo rozmówcom którzy chcą czymś zaistnieć na foum. Przepraszam pozostałych forumowiczów za to że są świadkami bardzo dziwnej rozgrywki. Ale widać ma w tym ktoś interes lub chce komuś zespuć interes i dobre imię.

Kafax, 16 Lip 2006, 10:54

>Niestety wśród tych ludzi są osoby, które dokonywały zakupów u tego Pana i spółki, zdecydowana

>większość wypowiada się w sposób negatywny. Nie pamięta Pan ile to już razy hifiaudio i jego klony

>miały zawieszone konto? I to może, zawsze serwis allegro się mylił a Pan hifi był uczciwy?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wystarczy przesledzic wpisy uzytkownika Kafax zeby sie przekonac kim jst i po co tu wszedl... zenada...

Autor Data

chyba ktoś ma problem z ustosunkowaniem sie do zadanych pytań, tak też bywa . . .

pokaż cały temat Sprzedawcy sprzętu Audio na Allegro...

Kafax 16 Lip 2006, 13:08

Obecnie posiadany przez moja osobę zestaw Yamaha (A720 + CDX930) zalicza się do sprzętów budżetowych, lecz nie każdy chyba zaczynał zaraz od prawdziwego high-end`u. Nie mam może wielkiej wiedzy odnośnie sprzętu Hi-Fi, nie wstydzę się do tego przyznać, nie znaczy to jednak, że nie mogę korzystać z forum. Pisanie w kierunku mojej osoby, tekstu pokroju , wydaje się być dość prymitywne, ze strony autora.

Panu /Altec/ polecam zagłębić się trochę w dziedzinie poprawnej polszczyzny - jak należy pisać? sprzencie a może sprzęcie? Zajżeć czy zajrzeć? Jak uważasz? -Nie ma- pisze się osobno, nie razem. Zwracając się do innych użytkowników w słowie /panowie/ używaj wielkiej litery. Idzie Wielkanoc, może warto poprosić zajączka o jakąś książkę, która umożliwi Panu podszkolić się w tej dziedzinie? Wyrażenia typu: /podpier kogoś innego/ , /pajacu/, /wynurzyłeś się z dziury/ ukazują Pana poziom intelektualny , moich zdaniem, to pułap młodzieńca stojącego pod blokiem, ubranego w fajny jego zdaniem dresik, ale mniejsza z tym. Ja nie mam w zwyczaju odnosić się w taki sposób do wypowiedzi innych osób, nawet w przypadku, kiedy ich poglądy są dalekie od moich. Reaguje Pan gorzej niż ojciec Tadeusz z toruńskiej rozgłośni, kiedy to podczas swojej audycji trafia na niewygodnego rozmówcę.

Sprawa poruszonego tematu, jeśli uważasz, że podbijanie sobie aukcji z konta przykładowo brata, kuzyna, żony, przyjaciela itd. jest ok to super, świadczy to o kolejnym Pańskim ograniczeniu. Może Pan lubi być tak robiony w butelkę lub sam tak postępować, nie widząc w tym nic złego, jednak ja i domyślam się, że większość ludzi powiedziałoby takiemu procederowi stanowcze nie!

Nie wiem w jakiś sposób moja wypowiedź, która zdaniem Pana Macrob i Pani Renaty8 (ta wypowiadała się przy pomocy konta Altec) była fałszywa mogła przyczynić się do zawieszenia dwóch kont w dokładnie tym samym momencie, przecież te konta zdaniem ich właścicieli nie mają ze sobą nic wspólnego? Więc co takiego się stało? Serwis aukcyjny Allegro nie wiesza automatycznie kont użytkowników, (w przypadku jednej, konkretnej aukcji), kiedy jeden sprzedaje, drugi kupuje a oboje są z tej samej miejscowości. Musi wystąpić jakaś inna nieprawidłowość, która jest na tyle sprawdzona i jednoznaczna, aby pracownik allegro zdecydował się jednocześnie zawiesić dwa konta (jak w przypadku wyżej wymienionych). Niestety, nie miałem okazji, napisać w tej sprawie do allegro, pewnie jak wspomniała Pani Renata8, ktoś inny zrobił z tego pożytek i widać po reakcji allegro dobrze zrobił, chyba z 10-14 dni dwa konta, których sprawa dotyczy wisiały unieruchomione ;) i tak jak nagle dwa jednocześnie zablokowali to i odblokowali. Dlaczego aukcja Revox`a, którego sprzedawała Renata8 , a Pan Macrob dowartościowywał podczas licytacji, została usunięta przez pracownika allegro? Opis przedmiotu nie naruszał, regulaminu allegro, więc co takiego się stało? Ciekawe kiedy użytkownicy tych kont będą mieli ponowną ochotę pohandlować między sobą? ;) Rozważań moich nie byłem pewien, więc postanowiłem przedstawić je na forum. Uważam, że nieuczciwy sprzedawca na allegro jest znaleziskiem, którego omijać należy z daleka. Nikt, oprócz samych zainteresowanych, nie zrobił z tego powody żadnej przywary w moją stronę. Pewnie prawda boli i z tego też powodu, ton Pańskiej wypowiedzi jest taki a nie inny, a sugestia, aby takie przypadki nie wychodziły na jaw są Państwu Renata8 i Macrob na rękę i tu dobra rada abyśmy /ja i inni użytkownicy/ nie pisali o swoich wątpliwościach. Przecież z jednej już wypowiedzi Altec`a możemy wywnioskować, o co chodzi, cytuję: /Chwilowe wejscie allegrowiczów na forum. Ale od czasu do czasu też musimy zajżeć co się dzieje na forum i przypomnieć co niktórym gdzie ich miejsce ( niech każdy pilnuje swojego biznesu...)/. Pewnie, niech każdy zna swoje miejsce w szeregu. Kim Ty jesteś, aby używać takich /oraz przytoczonych na początku/ sformułowań, wobec innych, nieznanych Ci osób? I na koniec, moja mała znajomość sprzętu nie przyczyni się do wyrządzenia krzywdy innym użytkownikom forum, więc spokojnie, uważać na mnie nie trzeba, jestem niegroźny. Natomiast, stosowanie takich metod jak we wspomnianej aukcji Revox`a, jest zwykłym oszustwem i kpiną z innych użytkowników allegro. Dodatkowo, forma Pańskiej wypowiedzi może u innych wywoływać tylko niesmak, więc proszę uważać na swoją osobę oraz pamiętać o wielkanocnym zajączku.

Pozdrawiam

pokaż cały temat Znaleziska na eBay i Allegro

Kafax 15 Mar 2006, 20:56

http://allegro.pl/item91769654_wieza_sony.html

okazja ;)

Kafax 12 Mar 2006, 20:17

wiecie moze co stało /w wlasciwie dlaczego/ z uzytkownikiem allegro Renata8 +macrob? jednoczesnie zawisli! a szkoda , fajny wzmacniacz Revox "Renata8" proponowala ...

Kafax 14 Lut 2006, 15:07

eee, ale to jest dopiero hardcore :-)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84807886

raczki jak w desperado (od strzelających gitar:)

Kafax 7 Lut 2006, 12:55

extra powod ;)

Kafax 7 Lut 2006, 12:52

łe, same przekrety ,

sprawa dojścia po IP , róznie to bywa i na 100% pewnym sie nie jest , zreszta jest duze prawdopodobiensto , ze tacy potentaci jak Renata8 czy macrob czytaja tez pewnie to forum. jedyne co pozostaje to wczesniejsze wypowiedzi innych uzytkownikow.

Kafax 7 Lut 2006, 09:59

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85531300

sprzecior fajny... tylko inna sprawa - licytacja uzytkownika macrob w tej aukcji , przegladajac wypowiedzi na forum, zauwazylem kilka wypowiedzi odnosnie kont na allegro: macrob , Renata 8 - podobno to ta sama jedna firma... miejscowosc ta sama , fotki oprocz bialego przescieradla (tak sie domyslam) takie same bym powiedzial.

jesli moje domysly sa sluszne to troche kicha :( tak byc nie powinno

Kafax 6 Lut 2006, 21:52

http://allegro.pl/show_item.php?item=83716669

zakonczona 26 stycznia 2006 (aukcje wygrała "zerówka")

a

http://allegro.pl/show_item.php?item=83716669

????

wersje:

1) uzytkownik nie robi fotek kazdego przedmiotu z osobna (ma archiwum z fotkami)

2) uzytkownik który wygrał aukcje 26.01.06 zaraz po zakonczeniu napisał, ze nie kupi sprzetu

3) uzytkownik który wygrał auckej 26.01.06 nie został przebity po mysli sprzedającego

wszystkie 3 wersje to moje osobisce przypuszczenia (nie sa to stwierdzone fakty) , jak myslicie... która opcja jest mozliwa? moze zadna z podanych?

czy odnosnie tego uzytkownika spotkaliscie sie z czyms podobnym? pytam poniewaz planuje kupic na allegro uzywany sprzet audio, ten uzytkownik wpada w oczy (ilosc towaru, dobre fotki, obsluga tez wydaje sie byc ok), macie moze jakis sprawdzonych sprzedających godnych polecenia?

Kafax 26 Sty 2006, 21:57

witam wszystkich! jestem nowym uzytkownikiem... chciałbym sie zwrocic o parde w sprawie zakupu uzywanego sprzetu , dysponuje przedziałem 800-1000zł na zestaw WZM + CD , co mozna by optymalnie wycisnąc z tej kwoty?

posiadam glosniki eltax liberty 3+ , upodobania muzyczne - raczej uniwersalne z wieksza ilosci muzyki house, klubowej.

kolega sugeruje produkty NAD`a ... czy podzielacie ta opinie, radę?

bede wdzieczny na wskazanie jakiegos znaleziska (raczej tylko allegro) w proponowanym sprzetem.

a jesli mozna (tu na forum) o polecenie jakiegos sprzedawcy (dobrego, sprawdzonego) do ktorego mozna sie zwrocic z zapytaniem o ewentualne zalatwienie jakiegos sprzetu (mam nadzieje tutaj poleconego) tez bede wdzieczny.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ani jednego merytorycznego wpisu: opinii z odsluchu czy opinii w ogole na jakikolwiek inny temat poza hifiaudio. Jestem tylko postronnym obserwatorem ale za to moge wskazac kilkanascie co najmniej osob ktore sa zadowolone z transakcji. Wiadomo ze sa rozni ludzie ale zajmijcie sie lepiej takimi handlarzami jak RetroAudio co to na jednaj aukcji kupi okazyjnie za 20zl a na drugiej "okazyjnie" sprzeda za 1500zl. Hifiaudio to w gruncie rzeczy komis taki jak amleczko (Krakow ul Kalwaryjska) czy Intergips (Pomorze). Dziala legalnie w przeciwienstwie do wielu innych.

->Kafax;

Sugeruje Pan że jak był u mnie NORU i kupował to wyciągniąłem sprzet inny niż sprzedaje na allegro i w komisie z tzw. spod lady. Ale jaja !!!!!!!!!!!! To chyba ma Pan ładną paranoje :DDD. takie bzdury pisać i zasłyszane opinie- odważny jest Pan. To nie jest forum kabaret ale gratuluje dobrego humoru :))))))))))))

Jasne disco . . . możesz tworzyć swoje teorie, w przeciwieństwie do innych nie będę Cię obrażał, nie będę wymagał przeprosin. Tłumaczyć się Panu nie muszę, przez moje postępowanie nikt nie został oszukany, nikt nic nie stracił, nikogo nie uraziłem. Jeszcze dodam, że nie odnosiłem się do nikogo w sposób wulgarny i opryskliwy. Proponuje Panu z tymi wypowiedziami przenieść się już do innego tematu. Tam już ktoś opisał jak wygląda reklamacja u hifi, do tego dochodzi dużo wcześniejszych opinii. Zobacz ten sam problem kupującego (w przypadku jak coś jest nie tak po otrzymaniu towaru) jak wygląda w przypadku przykładowo użytkownika jamaja. Zero strat, brak nerwów, nie zostajesz sam z problemem, trochę inne podejście. Pewnie , Pan i Noru macie możliwość spotkania się osobiście i Wam ten sprzedawca problemów nie robi, wiedząc, że w przypadku przekrętów nie pozbędzie się Państwa tak łatwo jak osobnika np z Bydgoszczy.

...................................................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................................................

To wie ktos cos o tym Deck'u?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

1. jamaja obrabia zdjecia poza tym ma swoj bank zdjec i naogol nie przedstawaiaja licytowanego towaru... kupiles cos u uzytkownika jamaja? watpie...

2. forum nie jest od obrzucania blotem - ile masz na swoim koncie merytorycznych wpisow o muzyce sprzecie kabelkach itp? odpowiedz jest prosta: 0. a wniosek? wszedles tu zeby robic zadyme i szargac opinie ludzi o ktorych nic nie wiesz i ktorych nie znasz - that's all

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.