Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Jest to wyjątkowa okazja, nie handluje sprzętem audio, wszystkie segmenty były zakupione na mój użytek i dbałem o nie lepiej niż o żonę :) W momencie gdy nie odsłuchiwałem muzyki sprzęt był przykryty, tak więc nie był narażony na działanie kurzu."

okazja ?

Ukryta Zawartość

Byłem kiedyś w posiadaniu kolumn Altec Santana II, muszę przyznać że grają rewelacyjnie. Grały u mnie w zestawie z monoblokami Sphinx 12, premp PS Audio i cd Wadia 6, okablowanie Tara Labs Air1 i Mit Magnum, pokój o powierzchni 25 m2. Kolumny grają przestrzenią, niskim krótkim basem, góra i średnica wzór do naśladowania. Ich dźwięk użekł mnie do tego stopnia, że dalej jestem w posiadaniu kolumn Altec tyko że model 19. Jak masz ohcotę kupić te kolumny, to kupuj bo ktoś Cię wyprzedzi. Moim zdaniem cena jest bardzo atrakcyjna. Pozdrawiam

Odnośnie użytkownika nicka Audiofil. Swoim skromnym zdaniem uważam, że nie powinien się wogóle wypowiadać na temat jakiegokolwiek sprzętu audio, skoro nie posiadał ani nie posiada żadnego sprzętu, tylko bazuje na cudzych opiniach. Dla niego wzór dźwięku to jest Bang Olufsen Beomaster3000 i jakieś kolumny AR, które sam naprawiał z zerowym okablowaniem. A jeszcze ten nick Audiofil, jak człowiek który nie słyszy może się nazwać audiofilem ( niestety za dźwięk trzeba płacić i to słono).

Nie sądze żebyśmy mieli kiedyś "przyjemność" rozmawiać ale to napewno nie są moje odpowiedź.Coś ci sie chłopie pomyliło.Zastanów sie dobrze nad tym co piszesz i oczym piszesz.Zawsze można odejrzeć i posłuchać sprzętu umnie.

dd32

Chyba cos Ci sie pomyliło !!!!! No az we mnie teraz zawrzało !!! Kupiłem u Ciebie dawno temu tuner TECA !!! za ktory zapłaciłem przelewem i dopiero wtedy mi go przesłałes. Lepiej sprawdz w swoich danych czy napewno o mnie Ci chodziło. W zyciu poza mailem z Toba nie romawiałem. Czuje sie obrazony i uwazaj bo moge to potraktowac jakos zniesławienie. Rzucasz teraz na oslep jakies "obelgi", pleciesz trzy po trzy !!!

prosze tutaj jest Twoj pozytywny komentarz co do mojej osoby!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Mam nadzieje, ze mnie przeprosisz ?!

Ukryta Zawartość

"przyjemność" z dd32 miał kolega, który akurat szukał kolumienek( co do czego skończył z kef-owskimi C20 ).

Pytał się dd32 o jakieś jbl-ki które ten akurat sprzedawał,

przy okazji spytał się czy dd32 nie ma jakichś kolumienek firmy Acoustic Research.

Odpowiedź dd32 była taka iż sprzedał kiedyś kilka par różnych ar-ek, a w tej chwili as2003 - ( niech dd32 uzupełni to co powinno tu być...) - ma AR25EP na sprzedaż.

Na pytanie czy zawieszenia są orginalne ew. gdzie/przez kogo były regenerowane, odpowiedział iż były gdzieśtam profesjonalnie regenerowane, ale w tej chwili nie pamięta nazwy firmy która to robiła.

Niedługo potem zmienił zdanie i twierdził że sam je regenerował, a cały czas mówa o AR25EP wystawianych przez as2003, czyli według słów dd32 ( niech dd32 wstawi co powino tu być... ).

W opisie do AR25EP wystawianych przez as2003 ( czyli... ) nie ma słowa o tym iż zawieszenia były regenerowane( za to dd32 posiadał wiedzę na temat kto je regenerował etc... ).

Z dd32 kolega skontaktował się przez gg którego numer był podany na allegro na "stronie użytkownika",

odpowiedzi dd32( o ile to On siedział w danej chwili na swoim gg... ) były wg. słów mojego kolegi dość bełkotliwe ( bardzo przypominały opis AR25EP na akcji as2003... ).

Do Lt_Bri.

Przeczytaj uważnie co piszesz.Jakies bzdury.Bo to nie ja tylko kolega pytał przez gg.To wkońcu ty czy kolega.Chłopie mieszasz sie w zeznaniacz i doteog mówisz bzdury.Dla twojej informacji:

Oświadczam ja nie regeneruje głosników !!!!!!! nieznam sie na tym

-->dd32, widać że właśnie Ty niezbyt dokładnie czytasz co ludzie piszą, około 15:06 jak wół napisałem: "Kolega chciał u niego brać którąś z wersji AR25(...)to dd32 raz twierdził że gdzieś tam były regenerowane, potem zmienił zdanie i mówił że sam wymieniał zawieszenia etc."

Witam serdecznie,

Nie sądziłem, że moja porada dla -> belmondo bedzie przyczyną nocnej rozmowy telefonicznej i wartkiej dyskusji na forum, w której dobrze znana mi osoba wyleje z siebie bezpodstawnie aż tyle cynizmu i krytyki pod moim adresem. Wskazana we wcześniejszym poście uwaga, dotycząca kolumn Tannoy nie spotkała się z aprobatą dwóch osób. Śledząc ich wypowiedzi można dojść do wniosku, że poczuli się bardzo dotknięci. Pytanie dlaczego, skoro była to uwaga słuszna.

Jeden z nich wytknął mi zestaw, który wiele lat temu posiadałem, nic nie wpominając o póżniejszym moim dorobku, drugi posunął się nawet do zarzutu o nieoryginalności nick'a Audiofil. Informuję, że zawarta jest w nim część mojego imienia, i to było wystarczającą przesłanką.

Pozdrawiam, i co nie którym życzę małej konkluzji i obiektywizmu na przyszłość.

• Redaktorzy

O ile zrozumiałem, to jest jakiś atak sprzedawców z allegro na forum. Jak nie mamy artylerii przeciwlotniczej, to wystarczy skulić się i przeczekać, wkrótce wrócą do swego biznesu.

I tu masz rację kolego. Chwilowe wejscie allegrowiczów na forum. Ale od czasu do czasu też musimy zajżeć co się dzieje na forum i przypomnieć co niktórym gdzie ich miejsce ( niech każdy pilnuje swojego biznesu, a nie jak zaistniała sytuacja że gościu kolumn na oczy nie widział a napisał "stanowczo nie polecam"...) Altec grał, gra i zawsze będzie grał.

Pozdrowienia dla wszystkich

-> Altec

A za kogo się uważasz, że chcesz wyznaczać poziom dyskusji na pl.rec.audio?

Wież mi, że intelekt większości osób tu zgromadzonych jest znacznie wyższy niż Twój, i to oni stanowią o merytorycznym poziomie dyskusji, a nie Ty i Tobie podobni.

Nic nie zmieni mojej opinii odnośnie tego, ze w/w Tannoy'e maja nieoryginalne zawieszenie. Mam nadzieję, że nie jestem odosobniony w tej tezie...

Pozdrawiam,

-> Audiofil

Uważam się za człowieka, który miał do czynienia z wieloma "klockami" na poziomie hi-endu, których słuchałem a nie bazuję na opiniach innych ludzi jak Ty to robisz. Pisanie to jest jedno, a posiadać wiedzę na ten temat to zupełnie co innego. Skoro tak się udzielasz na forum i posiadasz taki wysoki intelekt, to dlaczego tak nisko mierzysz a nie piszesz recenzji do gazet. Powrócę jeszcze to sprawy mojego intelektu, rozmawiamy tu o sprzęcie a nie o polityce i faktycznie tylko w tej dziedzinie możesz mnie zagiąć. Mówią szczerze poprzednim swoim wpisem dyskusję chciałem zakończyć, ale skoro tak się tego domagasz, to proszę pochwal się na czym grasz - zdjęcia mile widziane. A na takie Tannoy'e nawet z wymienianymi piankami, to Cię nigdy nie będzie stać. Bo chcąc żeby one pokazały co potrafią, to trzeba mieć odpowiedni sprzęt itp. Tak że spadnij z obłoków na ziemię.

Pozdrawiam i na tym już skończyłem.

Witam ponownie,

Nie twierdzę, że mój intelekt góruje nad Twoim. Może jest wręcz przeciwnie. Nawiązuję, do tego że na tym forum są osoby majace nad Tobą pewną przewagę i wysyłanie pod ich adresem takich uwag jest niewłaściwe.

Do gazet czasami pisuję, lecz o tematyce zupełnie odmiennej. Zresztą w mediach poswięconych audio jest już mój imiennik.

To na czym słucham jest w "o mnie". A tak na poważnie to kogo to interesuje ... Jeżeli dla Ciebie ocena majętności człowieka sprowadza się do poznania jego zestawu audio, to sądzę że jesteś w błędzie i ja zaproponuję tobie metode polegającą na porównaniu stanu konta jakim Ty i ja dysponujemy. Co Ty na to? A moze dotkiemy rzeczy z materią nie mających nic wspólnego? Zobaczymy czy jesteś aż taki High End'owy?

Może masz rację, że takich Tannoy'ów mieć nie będę, ale powodem tego nie będą przesłanki ekonomiczne, lecz inna filozofia życia jaką wyznaję.

Reasumując Twoją wypowiedź wywnioskować można ,że wg Ciebie wspomniane Tannoy'e mają nieoryginalne zawieszenia.

Nawiązujesz do tego abym nie bujał w obłokach, a ja kożystając z lekcji jakiej mi udzieliłeś przejmę Twoją stategię i zapytam: o czym myslałeś będąc kilka razy na tzw. "wakacjach"? Nie były to czasem obłoki?

Proponuję, aby z szacunku dla grona osób tutaj zgromadzonych dalszą część naszego monologu przenieść na grunt prywatny, gdyż mieszkamy kilka ulic od siebie. Pozostaje także kontakt e-mail lub telefoniczny.

Nie miałem zamiaru kontynuować naszej tak ograniczonej dyskusji, lecz mimo że mam ważniejsze zajęcia skorzystałem z prawa do obrony własnego wizerunku.

Pozdrawiam serdecznie.

Panowie, przenieście się z waszą żałosną polemiką do tego wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i nie zaśmiecajcie nam forum. Dziękuję za uwagę.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.