Skocz do zawartości
IGNORED

czym wytłumić drzwi?

janekp2

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chodzi o przekupstwo, ale po kompromis w słuchaniu - żona nić nie słucha?

Obejrzyj z nią np Pierwszą Miłość lub Linię Życia pokaż, że potrafisz dzielić z nią jakąś pasję, to Ona może spróbuję podzielić Twoją.

to zależy czy żona tylko krzyczy, czy też kopie i uderza w drzwi ;) ;)

Najlepsza odpowiedź

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Chłopaki, Wy nie suflujcie Jankowi tak ochoczo w kwestii sposbów wytłumiania żony, bo on to daje żonie do czytania i oboje mają z Was przednie używanie. Co do sposobów wytłumiania drzwi, to przypominam sobie, że za komuny to każdy dyrektor miał takie porządnie wytłumione drzwi. Nie chodziło o to aby dyrektor miał cicho w gabinecie, bo to było mu po nic, i tak całymi dniami nic nie robił. To wytłumienie było po to, aby było mniej słychać wrzaski molestowanych pracownic. Wytłumienie składało się z grubej gąbki, takiej jak na piernaty w łóżku, na to skaj, najczęściej czerwony i takie spore guzy obciągnięte z wierzchu tym skajem do przytrzymania wszystkiego na drzwiach. Skaj na bokach przymocowany do drzwi był pinezkami. I już.

niby tylko drzwi a jaki prestiż!

No właśnie, właśnie. Im gubsze drzwi tym bardziej luksusowe, a im bardziej luksusowe, tym ważniejszy dyrektor za nimi siedzi. Ale to nie tak...Tym grubsze były, im bardziej się te baby darły :)

a może np coś z tych paneli?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W Merlinie i Castoramie są specjalne, niedrogie obicia do drzwi w róznych kolorach.Co pod nie podłożysz, zależy od Ciebie. Sama pianka i piramidki niewiele daje (głównie wysokie tony)- wiem, bo mam. Myślę, że wełna mineralna grubości ok 4-6 cm pod te obicia powinna zadziałać. Niezłym pomysłem (choć ryzykownym stylistycznie, może być wstawienie dodatkowych drzwi i ich uszczelnienie. Jeśli drzwi są puste w środku, możesz spróbować wstrzyknąć piankę poliuretanową.

Myślę,że najlepszym rozwiązaniem mającym duży wybór wzorów i kolorów

i łatwości montarzu na przykład jest coś takiego :

Ukryta Zawartość

Oczywiście należy szukać najlepiej jak najgrubszego i wełnianego.

Ukryta Zawartość

zdecydowałem się na panel hds 5 cm, najprostszy w zastosowaniu, taśma dwustronna i po kłopocie.Ma tłumić o 45 dB, myślę że wystarczy:) żona (na razie) zostaje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

zrobiłem, wytłumiłem drzwi panelem HDS50. I co? LIPA! Według zapewnień sprzedawcy miał tłumić o 45 dB, tymczasem tłumi o 4. Ostrzegam forumowiczów, nie kupujcie, to wielka ściema.

Tymczasem muszę jednak coś przedsięwziąć. Może słuchawki niwelujące dźwięki z otoczenia? Miał ktoś z nimi do czynienia?

"Nawet najtrudniejsze do wytłumienia składowe w okolicach 250Hz musiały uznać wyższość naszego rozwiązania."

Poniżej 250Hz też słyszymy dźwięki :-) A te tłumienie o 45dB to dla jakiej częstotliwości?

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.