Skocz do zawartości
IGNORED

VolcanO - zamówienie grupowe

kubedes

Rekomendowane odpowiedzi

Ruszamy z zamówieniem na kity VolcanO!

Edward dopracował płytkę i soft, przyszła pora na zmontowanie wersji w pełni funkcjonalnej, czyli umożliwiającej wszystkie możliwe scenariusze opisane tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jak choćby wersję wielokanałową długo wyczekiwaną przez użytkowników Behringera DCX2496.

;-)

Proszę się zapoznać z informacjami na stronie i zdecydować na wybraną przez siebie wersję.

Wątek do pytań technicznych jest tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cenniki grup oraz dodatkowe informacje dotyczące dobierania elementów do własnej wersji VolcanO znajdziecie tutaj:

Ukryta Zawartość

Do wersji symetrycznych (XLR) i wielokanałowych należy do bazowej płytki kontrolera K1 dołożyć grupę K2, która jest okrojoną wersją K1 pozbawioną elementów sterowania.

Np. dla uzyskania regulacji 6 kanałowej trzeba wziąć: jedną sztukę K1 i dwie K2.

Taśmy i niezbędne złączki do komunikacji I2C między płytkami, peryferiami itp. są w każdym zestawie. Do K2 będą dołączone grzebienie i gniazda goldpinów do łączenia kolejnych „kanapek”

W zestawach kontrolera nie ma kabelków zasilających oraz prowadzących sygnał audio. Nie chcieliśmy niczego narzucać, bo może ktoś nie życzy sobie mieć złączek, czy kabli w proponowanej formie, dlatego utworzyliśmy grupy kabli.

Długości przewodów chętnie przedyskutujemy. Jeśli okaże się, że optymalne są kable o bardziej zróżnicowanych długościach, np.: 10 i 30 cm, to takie zamówimy.

Musimy to ustalić wcześniej, bo produkcja tych kabelków trochę trwa.

Zainteresowani są proszeni o zapisywanie się na ilości zestawów zgodnie ze schematem:

Nick: ilości poszczególnych grup.

Przykładowo:

kubedes: K1-1; Z1 -1; S1-1; PZ - 1; PT10-1; PT20-3; R1-1.

Taki zapis oznacza, że zamawiam: wersję niesymetryczną stereo (jedna płytka kontrolera) z selektorem wejść, przewody zasilające (komplet do połączenia zasilacza z kontrolerem), pilota, krótkie kable teflonowe do połączenia płytki selektora z kontrolerem i 3 komplety długich kabli do wejść i wyjść.

Długie kable przetnę na pół i wykorzystam je do wejść (połączenia gniazda RCA – płytka) a trzeci kabel użyję jako wyjściowy.

Dostałem kilka pytań na PW odn. różnych konfiguracji VolcanO. Na część bardziej nietypowych odpowiedziałem.

Te pytania, na które nie odpowiedziałem, proszę zadać jeszcze raz tu w wątku. Powinno to sporo wyjaśnić, czym VolcanO jest a czym nie jest.

Zapisów z e-maili i z PW nie będę przenosił, proszę się zapisać jeszcze raz w tym wątku.

Obowiązują zapisy tylko z tego wątku.

Można się zapisywać do 12 czerwca br. Po tym terminie zamykamy listę i puszczamy zamówienie płytek do produkcji, która trwa niestety ok. miesiąca.

Lista zamówienia:

1) kubedes: K1-1; K2-2; Z1-1; PZ-1; PT20-6; R1-1.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/83438-volcano-zam%C3%B3wienie-grupowe/

Czy został dodany symetryzator/desymetryzator?

czy będą następne zamówienia, ew. czy będzie pewien nadmiar PCB (ze względów finansowych - kompletuję częsci do WM DAC i MSS mój limit na DIY się wyczerpał chwilowo).

Lust is my sister, my muse and my whore

I stand on the mountain, and pray for the war

Czy został dodany symetryzator/desymetryzator?

Desymetryzator jest w trakcie opracowywania i niestety z różnych przyczyn prace mi się opóźniają. Tak więc będzie, ale jeszcze nie teraz. Płytka desymetryzator będzie dokładnie wielkości plytki selektra i będzie na nią nakładana. Dodatkowego miejsca po bokach nie zajmie, tylko w górę, więc można spokojnie planować obudowę. Dołączenie desymetryzatora będzie "bezbolesne" i w miarę proste.

Aha :) To super!

Uściślijmy: jeśli jedna płytka selektora to 4 wejścia stereo, to do 2 RCA i 1XLR i takiego samego zestawu na wyjściu potrzebuję dwóch płytek?

Czyli komplet to: K2+2xS1+Z1

Lust is my sister, my muse and my whore

I stand on the mountain, and pray for the war

Aha :) To super!

Uściślijmy: jeśli jedna płytka selektora to 4 wejścia stereo, to do 2 RCA i 1XLR i takiego samego zestawu na wyjściu potrzebuję dwóch płytek?

Czyli komplet to: K2+2xS1+Z1

K1-1; K2-1; S1-2; Z1-1.

Zawsze musisz zamówić jedną sztukę K1 to jest podstawowa płytka. Do kolejnych kanałów (XLR i wielokanałowych) domawiasz kolejne K2.

Ile osób musi się zapisać, aby płytki opłacało się puścić na produkcję? Istnieje w ogóle taka zależność, czy bez znaczenia na liczbę zainteresowanych zamówienie zostanie sfinalizowane?

Ile osób musi się zapisać, aby płytki opłacało się puścić na produkcję? Istnieje w ogóle taka zależność, czy bez znaczenia na liczbę zainteresowanych zamówienie zostanie sfinalizowane?

Ja mogę zamówić części nawet dla kilku osób, ale trzeba będzie pokryć koszty produkcji płytek .

Płytki kontrolera i zasilacza będą nowe. Koszty nowych matryc to, kilkadziesiąt złotych, które chcąc - nie chcąc trzeba będzie pokryć.

Wzrośnie też koszt jednostkowy za szt.

Szczegóły zamówienia płytek zna Edward.

To ja się wstępnie wpiszę. Jak będzie kosztorys to dam ostatecznie znać.

Lista zamówienia:

2) metka: K1-1, Z1-1, PZ-1, PT20-1

3) rs2512: K0-1, Z0-1, S0-2, PZ-1, PT10-2, R1-1

4) mate_ous: K1-1, S1-1, Z1-1

Lista zamówienia:

5) gaballus: K0-1, S0-3, Z0-1, R1-1

Lista zamówienia:

6) bawolek: K1-1, S1-1, Z1-1, PZ-1, PT20-2, R1-1.

PS z lutowaniem bym sobie poradził .. ale zwyczajnie mi się tym razem nie bardzo chce ;p, tak więc jeżeli jest taka możliwość to też chętnie bym to zlecił

Lista zamówienia:

7) Loszmi: K1-1, S1-1, Z1-1, PZ-1, PT20-1, R1-1

www.myspace.com/loszmi

Lista zamówienia:

8) Wawrzek: K1-1, S1-1, Z1-1, PTx (jeszcze nie wiem), R1-1 + właściwie konieczne wsparcie przy lutowaniu (zdaję sobie sprawę że niekonieczne za darmo)

8) Wawrzek: K1-1, S1-1, Z1-1, PTx (jeszcze nie wiem), R1-1 + właściwie konieczne wsparcie przy lutowaniu (zdaję sobie sprawę że niekonieczne za darmo)

9) arczi87: K1-1, K2-2, Z1-1, PZ-1, PT20-??, R1-1, W-1.

9) arczi87: K1-1, S1-1, Z1-1, PZ-1, PT20-??, R1-1, W-1. (przepraszam za zmiany)

Zainteresowanych proszę o e-mail na [email protected] z listą zamówienia.

Wiążące będą ilości podane e-mailu.

W odpowiedzi podam łączny koszt całości i dane do przelewu.

Jak tylko zbiorę kasę Edward puści płytki na produkcję, a ja ruszę na zakupy części i zacznę sortowanie. Bo to dość żmudne i czasochłonne zajęcie ...

Uwaga!

Nie będziemy zamawiać większej ilości, ani płytek, ani tym bardziej części - także proszę dobrze przemyśleć swoje zamówienia, żeby się nie okazało później że komuś czegoś jeszcze brakuje.

PZDR

No przecież ciągle piszecie, że w razie potrzeby można rozbudować ;-)

A skoro nie będzie więcej płytek... ;-p

Pozdrawiam

Chcesz założyć kasę na wypadek gdyby ktoś chciał rozbudować? ;-p

Zaraz dostaniesz nr konta. Tysiak na początek wystarczy.

A skoro już jesteśmy przy zakupach na zapas - kable.

Zbierzemy zamówienie na kable zasilające i sygnałowe, ale jeśli się okaże że będzie to poniżej minimum narzuconego przez wykonawcę to kabli nie będzie a ja będę zwracał kasę.

Tak.

Mam już wpłaty od wszystkich zarejestrowanych userów. Nie wpłacił tylko kolega, który nie ma konta na forum ale się zainteresował projektem.

Tak czy inaczej ja startuję z zakupami części w poniedziałek jak tylko wyślę rodzinę na wakacje :-)

• 2 tygodnie później...

Płytki już na produkcji.

Terminu realizacji jeszcze nie znamy.

Edward ostatnio bardziej niż zwykle zalatany, ale miejmy nadzieję, że jak się dowie to się podzieli informacją ;-)

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.