Skocz do zawartości
IGNORED

VolcanO - zamówienie grupowe

kubedes

Rekomendowane odpowiedzi

Płytki od Edwarda odebrałem wczoraj. Częściowo bo firma pomyliła ilości i brakujące płytki kontrolerów mają dosłać.

Na teflonowe kabelki jeszcze czekam - mają wysłać jutro. To i tak dobrze bo firma godziła się na mniejszą produkcję, bo minimalne zamówienie to 100 szt. każdego typu, a nam potrzeba 25 dłuższych i 4 krótkie ...

Z gorszych wieści, to nie mam chwilowo jak dokończyć sortowania bo mi syn zacząć ząbkować i praktycznie cały wolny (głównie od płaczu) czas staram się odsypiać.

Na forum zaglądam już tylko w czasie przerwy z pracy.

PZDR

@Edward:

Czy taki wynalazek mógłby posłużyć za (de)symetryzator?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Lust is my sister, my muse and my whore

I stand on the mountain, and pray for the war

Mógłby ale to strzelanie z armaty do muchy, symetryzator -DRV134/135, desymetryzator - INA134, będzie prościej, lepiej i pewniej. Te kostki w zasadzie wymagają tylko zasilania i kondensatorów odsprzęgających.

• 2 tygodnie później...

Witam po dłuższej przerwie spowodowanej prozą życia a potem urlopem.

Płytki dostałem dosłownie tuż przed wyjazdem i nie zdążyłem ich wcześniej uruchomić, zrobiłem to wczoraj, dokończyłem dzisiaj. Wygląda na to, że wszystko działa, a przynajmniej te najważniejsze funkcje.

Dla osób, które już otrzymały nowe płytki mam jedną bardzo ważną wiadomość. Po zmontowaniu należy koniecznie wgrać najnowsze oprogramowanie z datą 2011-08-23 (dzisiaj zamieszczone) lub nowsze jeśli się ukaże. Jeśli ściągnęliście wcześniej na zapas poprzednią wersję firmware'u (z datą styczeń lub luty 2011), to proszę ją wyrzucić. Uruchomienie na starej wersji oprogramowania może spowodować, że wzmacniacz ryknie pełną mocą bez możliwości przyciszenia.

-> ov_Darkness

Mógłby, ale jak słusznie zauważył gaballus, to jest zbyt mocno rozbudowany układ. Układy z serii DRV i INA są zdecydowanie ciekawsze i lepiej pasują do VolcanO. Przede wszystkim mają wewnętrznie wbudowane rezystory, które fabrycznie są strojone z bardzo dużą dokładnością, a to jest jeden z warunków skorzystania z dobrodziejstwa przesyłu symetrycznego.

Komplet płytek do symetryzatora? Wspominałem kiedyś, że opracuję dedykowany desymetryzator do VolcanO, który będzie się zapinać na płytkę selektora. Będzie on mógł (w zależności od przylutowanych części) przerobić każde z wejść selektora na symetryczne. Czyli mając jedną plytkę selektora (4-wejściową) i jedną płytkę desymetryzatora zestawić dowolne kombinacje wejść:

4 niesymetryczne

1 symetryczne + 3 niesymetryczne

2 symetryczne + 2 niesymetryczne

3 symetryczne + 1 niesymetryczne

4 symetryczne

Kolejność symetrycznych i niesymetrzycznych - dowolna.

Ops! To loszmi pytał o sofrware. Przepraszam, źle spojrzałem. Poczytaj proszę, jeśli będziesz miał pytania, pomogę. Generalnie z softem jest tak, że jeśli wszystko się dobrze zrobi, to należy tylko podłączyć programator do komputera i do VolcanO, rozklikać jedną ikonkę i poczekać kilkanaście sekund. Nic więcej nie trzeba robić. Uprościłem tę czynność maksymalnie jak tylko się dało.

W sprawie kitów i zamówień proszę się kontaktować z Kubedesem. Wspomnę tylko, że przy robieniu porządków w częściach odkryłem kilka zapasowych płytek próbnej z serii "beta" czyli wersja v1.1. Są to płytki w pełni sprawne, jedynie nie można na nich zbudować wersji wielokanałowej, ale do RCA lub XLR nadają się dokładnie tak samo jak obecne v1.2. Gdyby ktoś nie załapał się na obecne zamówienie, a wersja stereo mu wystarczy, to proszę się zgłaszać.

Jest w zapasie także kilka płytek zasilacza z poprzedniej wersji v1.1. Płytki także są pełnosprawne, jedynie mają odwrócone piny wyjść napięciowych, należy więc odwrotnie obsadzić kabelki we wtyczkach i tyle.

Mamy także nadmiar płytek selektora, konieczne okazało się zamówienie większej partii, żeby wypracować odpowiednią ilość dm2 i utrzymać założoną cenę.

• 2 tygodnie później...

Przepraszam wszystkich oczekujących ale kompletnie miałem zajęty cały wolny czas.

Mógłbym skończyć Wasze zamówienia tylko kosztem i tak krótkiego ostatnio snu.

Nie miałem czasu nawet żeby zajrzeć tu i coś napisać, ale muszę pilnować pracy.

W pracy były "redukcje", które mnie na szczęście ominęły, ale teraz mam sporo więcej roboty i (niestety) delegacji.

Do skończenia sortowania i pakowania brakuje mi ze dwa-trzy wieczory.

Jutro postaram się wysłać przesyłki do kol. gaballusa i rs2512 którzy zamówili tylko płytki, kable i piloty.

Zaraz też po odpowiadam na PW i emaile.

Bardzo proszę o cierpliwość i przepraszam za opóźnienie.

Piotrek

W międzyczasie obfotografowałem nowe zlutowane płytki kontrolera oraz zasilacza i wrzuciłem je na stronę. Kontroler na zdjęciach jest w wersji stereo, a więc nie posiada wielu elementów, które znajdą się w wersji kanapkowej, czyli wielokanałowej. Lupka na zdjęciu oznacza, że po kliknięciu ukazuje się wersja w znacznie większej rozdzielczości (1000 px), która stanowi dobrą referencję dla osoby montującej. Mimo wyraźnych zdjęć gorąco zachęcam do montowania ze schematem i zaznaczania na nim każdego przylutowanego elementu.

W razie pytań służę pomocą.

Ukryta Zawartość

post-12280-0-36410400-1315490871_thumb.jpg

post-12280-0-51934900-1315490982_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

"Napisano 08.09.2011 - 09:03 - Jutro postaram się wysłać przesyłki do kol. gaballusa i rs2512 którzy zamówili tylko płytki, kable i piloty."

Czy płytki były już wysłane? Chciałbym zacząć zamawiać brakujące mi części.

Prawie codziennie sprawdzam kiedy ostatnio Kubedes goscił na forum i .... prawie codziennie się loguje (np wczoraj był)

a skoro był ... to bardzo nie ładnie ! jest nie skrobnąć choćby zdania odpowiedzi w tym wątku skoro są konkretne pytania (przecież nikt go nie gnębi codziennie tutaj pisząc jedno takie samo pytanie w wątku)

jak by nie patrzeć skoro czas by tutaj wchodzić ma, to i minutę by naskrobać 1 zdanie też da się wygospodarować...

ja doskonale rozumiem że różne sytuacje w życiu się zdarzają ale skoro forum odwiedza..... to można napisać co się dzieje ! z zamówieniem któro trwa ładnych parę miesięcy i chyba stoi w miejscu ....

na PW nie odpisuje, na pytania forumowiczów też ... z mojej perspektywy wygląda to na nieodpowiedzialne i dziecinnie podejście do sprawy i nie uchodzi takie zachowanie forumowiczowi, którego bądź co bądź za poważnego do tej pory uważałem

Rozmawiałem przed chwilą z Edwardem i zwrócił mi uwagę że nie ma żadnych informacji. No to informuję.

Na forum nie zaglądam.

Możliwe że "logowałem się" automatycznie, jak żona na lapku otwiera FF(AS ustawione jest jako startowa ). Jeśli już śledzisz, to zobacz jak długo byłem "zalogowany" i w ilu wątkach się "udzieliłem".

Ale do rzeczy.

Wcześniej obiecałem ruszenie z wysyłką, ale się nie udało.

Od dłuższego czasu, mój dzień wygląda tak, że pobudkę mam ok. 5.30, z domu wychodzę 6.30, a do pracy docieram dwie godziny później po tym jak porozwożę dzieci (babcia, przedszkole). Powrót odwrotnie z tym że zazwyczaj trwa to dłużej, no i po powrocie trzeba się zająć dziećmi (nakarmić, umyć, podać leki, położyć spać) i przygotować się na następny dzień.

Ostatni weekend kiedy mogłem sobie pozwolić na jakikolwiek odpoczynek, czy hobby miałem pod koniec lipca, bo w tak zwanym międzyczasie wydarzyło się kilka spraw utrudniających zakończenie tematu o czym wspominałem wyżej.

Piszę Wam to tylko żeby Was trochę uspokoić i jednocześnie prosić o jeszcze kilka dni.

Edwardowi przez telefon obiecałem że w weekend wygospodaruję czas i postaram się skończyć do czego się zobowiązałem.

W maju sytuacja wyglądała inaczej, w obecnej sytuacji już bym się organizacji zamówienia nie podejmował.

Nie podejmę się też polutowania kitów kolegom, którym wstępnie taką usługę obiecałem, bo zwyczajnie nie mam teraz na to czasu.

Przy takim obrocie sprawy muszę zrezygnować ze swojego zamówienia.

Nie potrafię lutować i byłem omówiony z kubedesem. Jeśli ktoś jest zainteresowany to odsprzedam kit:

K1-1, S1-1, Z1-1, PZ-1, PT20-??, R1-1, W-1

Pozdrawiam Arczi

Przy takim obrocie sprawy muszę zrezygnować ze swojego zamówienia.

Nie potrafię lutować i byłem omówiony z kubedesem. Jeśli ktoś jest zainteresowany to odsprzedam kit:

K1-1, S1-1, Z1-1, PZ-1, PT20-??, R1-1, W-1

Pozdrawiam Arczi

Arczi - nie tylko ja mam stację lutowniczą w tym kraju ;-)

Może któryś z kolegów, który ma więcej czasu się podejmie? Dlaczego miałbyś rezygnować tylko dlatego, że ja nie mam czasu tego polutować?

Zasada ograniczone zaufania. Z racji, że organizowałeś zamówienie jesteś traktowany jako wiarygodna osoba. No a ja znam ledwie kilku ludzi z forum. Poza tym już kiedyś szukałem pomocy na forum i wiem jak się to skończyło. Więc chyba prościej będzie zrezygnować z kitu.

Przejrzałem moje zasoby i widzę, że leży praktycznie zmontowana płytka w wersji beta, czyli tej, na ktorej nie będzie można zmontować wersji wielokanałowej. Brakuje tam tylko układu DS1307. Znajdę też jeden zmontowany selektor i mam w połowie zmontowazny zasilacz, który mogę dokończyć. Tak więc jeden komplet się zbierze. Arczi, jesteś chętny?

witam

czy sprawa "umarła" ???

jestem zainteresowany a na mail nikt nie odpowiada....

bernard odpisałem.

dziś nadałem przesyłki z zamówieniami gdzie były tylko płytki i/lub kable, piloty.

"kity" popakowane z jednym wyjątkiem - zapomniałem o takim drobiazgu jak trafa ...

domówione u Piekarza i jak tylko dotrą dopakuję i pobiegnę na pocztę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.