Skocz do zawartości
IGNORED

pomocne ucho poszukiwane

jerry.s

Rekomendowane odpowiedzi

Po analizie opcji z poprzedniego mojego wątku wiem już mniej więcej co chcę.

Stanęło na yamaha a-1000/1020 a do tego używane kolumny za ok. 600 PLN, CDek za 150 PLN i tuner za 100 PLN ...

tak żeby całość zamknąć w ok. 1.5 kPLN ...

niby teraz to już powinno być z górki ... ale ...

doświadczenia z używanym sprzętem nie mam żadnego, nie wiem więc co sprawdzać i jak to zrobić ... o ile liczę się z tym że po zakupie może się okazać konieczne wydanie dodatkowych 20% na jakieś naprawy, to nie chciałbym władować się w coś czego reanimować się nie da ...

i tutaj pytanie ... jak i gdzie znaleźć zaufaną osobę, która zechciałaby taki sprzęt wyszukać i sprawdzić ... najlepiej w W-wie lub okolicach ... oczywiście nie za darmo ... temat wynagrodzenia jak najbardziej do dogadania ...

https://www.audiostereo.pl/topic/83755-pomocne-ucho-poszukiwane/

Lepiej skupić się na okazjach np. z Warszawy i kupić od razu dobry i pewny sprzęt, zamiast bezsensownie wydawać pieniądze na jakieś "konsultacje". Proponuję kupić najpierw kolumny, potem "pod nie" wzmacniacz a na koniec odtwarzacz CD. Po każdym etapie najlepiej monitorować odsłuchem gdzie jesteśmy z dźwiękiem i w którą stronę idziemy dalej.

pełna zgoda ... ale ... 'okazje z Warszawy' mogą okazać się jedynie sprzętem który trzeba będzie reanimować ...

to może inaczej ... jak sprawdzić czy kolumny/wzmacniacz/CD/tuner są OK i po czym poznać że nie są OK ...

Pisząc o okazjach mam na myśli np. mało używany sprzęt od pierwszego właściciela, do którego można pojechać i sprzętu odsłuchać. Jeżeli jest w idealnym stanie a jego brzmienie się podoba - to brać. Rozmawiamy o bardzo tanim sprzęcie, nikt normalny nie będzie sobie psuł reputacji na allegro oszukując co do stanu sprzętu. Oczywiście z góry wykluczam sprzedawców z niemieckich szrotów itp. którzy zrobią wszystko żeby swój złom sprzedać. Ale takich omijamy. Kupiłem na allegro kilkadziesiąt elementów, nigdy się nie naciąłem.

Wystarczy nie kupować byle czego od byle kogo !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.