Skocz do zawartości
IGNORED

Leszek Możdżer "Komeda"

Violet

Rekomendowane odpowiedzi

Już 29. czerwca płyta będzie możliwa do zamówienia w Merlinie, za jedyne 58 zł (PROMOCJA, przecena z 62,50) :)))

Z kogo oni próbują robić idiotów?

Nie wiem skąd masz te ceny , kupuj w poniedziałki w empik.com (- 20% ) ja kupiłem za 36,79. Płytę dotychczas słuchałem 1,5 raza ,jestem pod wrażenie wirtuozerii Możdżera ale na razie jakoś bardziej podoba mi się jego poprzednia produkcja z Kaczmarkiem.

>>>>kupuj w poniedziałki w empik.com (- 20% )

Witam

??? jest coś takiego? co jest objęte promocją?

pozdrawiam

Adam

chłopie ,na jakiej planecie żyjesz ?zaloguj się u nich a w każdy poniedziałek będą Ci przypominać o promocji do wtorku. 20% to jest na całą muzykę na empik .com a oferta jest powiększoną ofertą empiku

Możecie zrobić upload'a płytki???? :( nie mam nawet na drobiowy pasztet a co dopiero o płycie mowa ;/ strasznie chciałbym osłuchać nowego Leszka, bardzo Was grzecznie proszę. ([email protected]) ewentual 7239063-gg

Witam

Bardzo, bardo ciekawa płyta. Możdżer w końcu oderwał się od dość przeciętnego w istocie Danielssona i nagrał coś zupełnie po swojemu.

Znakomite moim zdaniem są dwa utwory: zagrany bardzo po jarretowsku "The Law and The Fist" i nastepny na krążku "Nighttime, Daytime Requiem" - momentami impresjonistyczny, momentami przywodzący na myśl najlepsze solowe momenty Chicka Coreai.

Reszta też trzyma poziom, ale te dwa są magiczne.

Pozdrawiam Stempur

Płyta kupiona i przesłuchana na razie tylko 2 krotnie. Pierwsze wrażenie - album jako całość może wybitny nie jest ale na pewno wart jest uwagi. "The Law and The Fist" za to jest faktycznie numerem, który może rzucić słuchacza na kolana - po prostu rewelacja!

Tak na marginesie - 21-22.06. nad jeziorem Strzeszyńskim w Poznaniu odbędzie się Enter Festival, którego dyrektorem artystycznym jest właśnie Leszek Możdżer - sam wystąpi 2-go dnia z repertuarem z najnowszego właśnie albumu -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Całe szczęście, że udało mi się przypadkiem znaleźć info w sieci o tej imprezie bo przeszłaby mi koło nosa a mam w końcu przysłowiowy "rzut beretem".

A tu fragmenty koncertu Leszeka Możdżera i Mino Cinelu w repertuarze z płyty "KOMEDA" podczas Enter Music Festival.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wczoraj grało mi prawie cały dzień, z dużą satysfakcją. Gdybym miał wybierać między Możdżerem a Stańką, wybrałbym Stańkę i jego interpretację, ale to tylko IMHO. Obiektywnie płyta Możdżera jest naprawdę dobra, a utwór z "Prawa i pięści" fascynujący. WARTO.

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fraza zamulona pedałem,co takie pierdnięcie pana pismaka,ma dać takiemu gościowi jak ja,który co najwyżej,w przerwie między lekcjami,kurz mokrą szmatką z pianina wycierał i nie potrafi zagrać "wlazł kotek na płotek ".Siła w prostocie,niech pan pismak napisze kiedy się wzruszył a kiedy go za mordę złapało,wtedy więcej takich "melomanów" jak ja kupi płytę.Jutro jestem na koncercie w WYTWÓRNI,dla czytających ten wpis z "daleka",transmisja on lajn na stronie klubu.Pana pismaka poznałem jak pomylił OTISA RUSHA z zespołem RUSH,to tak na marginesie,ale on już pewnie tego nie pamięta.

• 2 tygodnie później...

Co ciekawe, płyta ta będzie miała premierę w Niemczech dopiero 24 czerwca:

Ukryta Zawartość

Podany jest także właściwy czas ostatniej 8. ścieżki: Moja ballada - 02:53.

Osobiście wolałbym ostatni utwór na płycie w pełnym wymiarze zwłaszcza, że to co słychać w wydanym na płycie fragmencie, brzmi zachęcająco. Z pewnością to błąd wydawniczy. Przesądza o tym, nagrany w ostatnich sekundach komentarz pianisty "Kurde, to nie takie łatwe". :)

Ukryta Zawartość

Ciekawa rozmowa z LM:

Prawdziwi artyści nie żyją dla kasy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Płytę zamówiłam na drugi dzień po audycji Kuby Wojewódzkiego.

Pełen zachwyt! I jeszcze mnie trzyma.

Przez takich jak Możdżer ludzie zaczynają słuchać jazzu.

Dla mnie soulowo - funkowej dziewczyny to nowe doznania. Ruszyłam na poszukiwania podobnych klimatów i świat muzyczny bardzo mi się poszerzył.

Tyle do słuchania, a tak mało czasu na to...

Dla mnie soulowo - funkowej dziewczyny to nowe doznania. Ruszyłam na poszukiwania podobnych klimatów i świat muzyczny bardzo mi się poszerzył.

No to posłuchaj tria Możdżer/Danielsson/Fresco 'The Time' - może się spodobać. Posłuchaj też możdżerowskiej wersji Nirvany :) b. energetyczny cover :)

Powrót po dłuższej przerwie...

Trasa koncertowa "Komeda Możdżera Renault Bose Edition Tour":

Koncerty w ramach trasy odbędą się w następujących miastach:

- Gdańsk 03.10, Polska Filharmonia Bałtycka, godz. 20:00

- Warszawa 04.10, Fabryka Trzciny, godz. 20:00

- Łódź 05.10, Gmach Filharmonii Łódzkiej, godz. 20:00

- Zabrze 07.10, Dom Muzyki i Tańca, godz. 20:00

- Rzeszów 09.10, Filharmonia Podkarpacka im. Artura Malawskiego w Rzeszowie, godz. 20:00

- Wrocław 10.10, Regionalne Centrum Turystyki Biznesowej w kompleksie Hali Stulecia, g. 20:00

- Kraków 11.10, Filharmonia Krakowska, godz. 20:00

- Lublin 15.10, Filharmonia Lubelska, godz. 20:00

- Białystok 16.10, Filharmonia Podlaska, godz. 19:00

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Renault Bose Edition Tour - rozumiem, że bez sponsora ciężko, ale na Allaha - jak to brzmi...fuj!

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• 4 tygodnie później...

Szkoda że tak mało jest dziewczyn na forum , od razu robi się cieplej , energetyczniej i bardziej zmysłowo. Możdżer na naszej scenie muzycznej jest postacią wyjątkową , zauroczył mnie już kilka lat temu podczas wspólnych koncertów a Anią M. Jopek i cały czas utrzymuje bardzo wysoki poziom. Cudowne jest że przekazuje nam muzykę jazzową w sposób przystępny jednocześnie nie wkraczając w komercję .

Pierwsze wrażenie - album jako całość może wybitny nie jest ale na pewno wart jest uwagi.

Można się zgodzić, że płyta nie powala, ale na pewno warte jest odnotowania, że ten wybitny pianista odhaczył temat. Co z tego wyszło każdy oceni po swojemu. Muzyka Komedy jest do słuchania przez wszystkich, może to zaważyło.

Na marginesie, po przeczytaniu tego wątku można odnieść wrażenie, że wątek powstał głównie po to aby zareklamować empik - szkoda. Niewiele powiedziano tu o samej płycie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.