Skocz do zawartości
IGNORED

KoRn - Take A Look In The Mirror

Szarak

Rekomendowane odpowiedzi

ciekaw jestem waszych opinii zarowno jesli chodzi o muzyke sama w sobie jak i o strone nagraniową.

ja osobiscie uwazam ostatni album KoRn`a za jeden z lepszych - razem z Issues.

wypasione kawaleczki to oczywista: 'Counting On Me', 'Here It Comes Again', 'Deep Inside' i 'Did My Time'. bardzo fajnie prezentuje sie kawaleczek 'One' w wykonaniu KoRna zagrany w 'dniu' Metallicy - ze wszystkich wykonawców najlepiej zagrali i zaspiewali. nie ? :P

ale jest cos, co mnie w tym albumie mierzi - strasznie sykliwe wysokie tony :/

https://www.audiostereo.pl/topic/8379-korn-take-a-look-in-the-mirror/

chyba nie ma zbyt wielu fanów Korna na tym forum :)

Co do tej płytki - wleciała mi jednym uchem a drugim wyleciała.... W sumie jest ok ale niczym nie zachwyca. Stanowczo dłużej słuchałem i bardziej mi się podobają Issues i Untouchables...........

I przesadzili z teledyskiem do right now - obrzydliwość lekka....:)

The odd get even.

Któż inny mógłby się tu wpisać;-) Moim zdaniem muzyka na "Take a look in the mirror" jest świetna. Po "Untouchables" byłem trochę rozczarowany, jakieś toto dziwne. Tymczasem najnowszy krążek to jazda na maksa w klasycznym wydaniu KoRna. Płytka ma trochę własnego klimatu, ale jest to dalej stary dobry KoRn. Jeżeli trafi się jakiś spokojniejszy kawałek... eee, to tylko na chwilę. W sumie mało co się nie załatwiłem tą płytką. HD-600 na głowie, a potencjometr w prawo i w prawo... Co do jakości samego nagrania... no cóż, mogło być lepiej. Płyta brzmi sucho, sterylnie, płasko, nawet trochę wkurzająco. Aby słuchać jej z przyjemnością potrzebny jest naprawdę przejrzysty i łagodnie brzmiący system. Mam nadzieję, że ktoś się w końcu za to weźmie.

ale żeby aż osobny wątek? ;-)

klip do "right now" to coś z tych samych rejonów wrażliwości co "Super Express" z martwym Milewiczem na 1. stronie

czyli filozofia "epatowania" dla przyciągnięcia odbiorców

bądźmy szczerzy- żeby nie obrzydliwy klip to prawei nikt by nie zwrocił uwagi na ten niezbyt porywający kawałek

jak już jestesmy przy "zawartości muzycznej"

cóż... przeciętna płyta przeciętnej kapelki, przeciętnie nagrana na dodatek

aTom - nareszcie jakieś słowa rozsądku. Przeciętna kapelka z wtórnym i prostym repertuarem. Mój kolega zwykł mawiać na tego typu działalność "popłuczyny po muzyce". Żeby nie było pretensji - Szarak się pytał co sądzimy o tej muzyce. Zatem ja sądzę to co powyżej.

Co do jakości nagrania, to przecież nie odbiega ona od typowych realizacji produkcji pop. Chociaż tutaj mam również pretensje do artystów przez duże A. Nigdy np. nie wybaczę David'owi Byrne'owi jego ignorancji w zakresie jakości nagrań swej muzyki. Ten nowotwór toczy całą branżę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.