Skocz do zawartości
IGNORED

Ryski na aucie, tanie usuwanie

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Automax tez znam. Juz raz przejechalem lakier mleczkiem w kolorze lakieru i prezentowal sie swietnie. Tyle ze do pierwszego deszczu. Sonax w sumie tez produkuje mleczka koloryzujace, z tym ze slyszalem ze dluzej sie utrzymuja na powierzchni. To co w sumie daje ta benzyna?

?👈

Benzyna usunie zarówno małe jak i duże kropki asfaltu oraz smoły z lakieru, których jeżeli nie usuwałeś wcześniej przez kilka lat masz na lakierze od groma. Po umyciu auta na bezdotykowej i późniejszym umyciu rękawicą oraz wysuszeniu przejedź palcem po powierzchni lusterka bocznego a następnie dolnej części drzwi dla spotęgowania efektu. Po myciu benzyną wrażenie chropowatości na lakierze zniknie, bo usuniesz z jego powierzchni 95% smoły i znaczną część asfaltu. By usunąć cały asfalt potrzebne jest glinkowanie, ale to kolejna inwestycja czasu i pieniędzy, a efekt poprawia się nieznacznie.

Pół litra benzyny kosztuje kilka PLN więc nie pozostaje Ci nic innego jak sprawdzić w czym rzecz.

Jak już mówiłem wszelkie mleczka koloryzujące można potłuc o kant dupy. Zaopatrz się w wosk twardy bezbarwny. Ten co poleciłem ma najlepszy stosunek cena jakość. Efekt będzie znacząco lepszy i trwałość również. Tylko należy pamiętać, że woskujemy auto koniecznie w cieniu i najlepiej w chłodny dzień. Inaczej będzie masakra i litania przekleństw.

Dobra. Podstawowe pytanie. Czy po uzyciu pasty, mleczka sciernego rysy, ktore zatre nie wyjda znowy na wierzch? Czy raz zatarte beda juz niewoidoczne na zawsze, czy znow wyleza po kilu myciach?

?👈

Co do woskow koloryzujacych. Ten Sonax tez posiata ta Carnaube:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To czemu jest gorszy? Nie ukrywam ze kryje swietnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?👈

Taki cytacik z innego forum:

"No i stalo sie. T-Cut Color Fast zniszczyl mi lakier. Na calym aucie powychodzily plamy. Duze prawdopodobienstwo ze cale auto mialem wczesniej malowane i zastosowano slaby lakier bezbarwny, ktory wszedl w rekacje z T-Cutem.

Daje go do polerki i woskowania, bo po probie na jednym elemencie jest to mozliwe do usuniecia - uff.

Wstepne uzycie pasty TEMPO K2 tez przynosi pozadany efekt, ale pozostawie to fachowcom do roboty. "

;)

Ja kiedyś użyłem czarny wosk Autolanda, ale był miękki, może to nie wosk, bo już nie pamiętam.

Lekko mi przyciemnił, efekt super, na parę ładnych myć, listwy nawet nieźle po nim wyglądały, a zapach taki że chce się go jeść.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.