Skocz do zawartości
IGNORED

Łączenie sygnału

darkalex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Zacznę pierw od przedstawienia mojej koncepcji. Otóż chcę podłączyć głośniki Logitecha do komputera i konsoli xbox jednocześnie. Niestety mam możliwość korzystania tylko ze źródła stereo. Chcę, by każda satelita była aktywna. Co prawda tryb ' matrix ' umożliwia to i radzi sobie całkiem nieźle, lecz to imituje system 5.1 ( a mnie to nie interesuje, chce zwykłe podwójne stereo + centralny). Zależy mi na tym, by tylne satelity i centralna ' kopiowały ' przednie. I chcę podłączyć głośniki wg. schematu, który jest niżej.

1585711700_1308065963.jpg

Rozmieszczenie głośników w pokoju.

4594890400_1308065906.jpg

I teraz pytanka :

-czy mogę podłączyć tak głośniki jak na schemacie nie narażając sprzęt na jakiekolwiek uszkodzenia ?

-Na każdym kanale ( zielony, pomarańczowy, czarny ) jest aktywny subwoofer. Czy nic mu się nie stanie, gdy otrzyma dźwięk ze stereo rozdzielonego na 3 źródła ( patrz schemat ). Pytam, ponieważ na każdym kanale subwoofer jest aktywny ( i przypuszczam, ze 3 źródła stereo podpięte jednocześnie będą jakby wiecej napierać na subwoofer ( wiecie o co mi chodzi )).

- Widziałem kiedyś takie urządzenie, które rozdziela mini jacka na 3 mini jacki , lecz kosztowało ono niebagatelne 100zł, a sam mogę to zrobić za 5 zł ? I jaka satysfakcja

- jak się będzie nazywać ta ' część ' żeńskiego mini jacka ? Chodzi mi o ten kwadracik, który jest np. w mp3.

Wybaczcie, że się tak rozpisałem ;p

Dziękuję i pozdrawiam :)

https://www.audiostereo.pl/topic/84039-%C5%82%C4%85czenie-sygna%C5%82u/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.