Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z Denon PMA-860

VVisnia

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Być może ktoś kiedyś miał podobny problem i poruszył go na tym forum. Jednak nie znalazłem odpowiedzi, więc sorry za moje ewentualne niedopatrzenie. Historia zaczęła się nie podczas słuchania muzyki, ale w czasie, kiedy wzmacniacz sobie po prostu chodził. Usłyszałem trzaski (na zmianę włączała i wyłączała się końcówka mocy). Puściłem coś,żeby sprawdzić,czy wzmacniacz do reszty nie padł, ale poszedł od kopa, normalnie, bez żadnego spadku mocy. Dzieje się tak co jakiś czas (choć potrafi i 2 godziny chodzić bez pudła), to przełączanie jest bardzo szybkie, potrafi trwać kilka sekund. Co to może być? Jak przewidujecie koszt naprawy? Będę dźwięczny za odpowiedź! :)

https://www.audiostereo.pl/topic/84514-problem-z-denon-pma-860/

Co za selektor źródła tam siedzi?

Dopatrzyłem, to nie to.

Sprawdź okolice przekaźników. Możliwości jest dużo.

uhmmm... To kiepska sprawa. Trzeba będzie szukać. Dzięki!

• 1 rok później...

Wracam do tego tematu bo ciągnie sie on dalej.

Padł lewy kanał, więc nie zwlekalem i wzmacniacz oddałam do serwisu gdzie chłop go przeczyscil i powiedział,ze wszystko jest super. No i było super przez 1 dzień, kiedy wróciłem z reklamacja do serwisu to z moim szczęściem wyglądało to tak,ze 2 tygodnie wzmacniacz przelezal po czym sie okazało,ze gość zwinął warsztat i ledwie w ogóle sprzęt odzyskałem.

Zniechecilem sie do jego naprawy na pewniej czas bo tez różnie to jest, czasem lepiej czasem gorzej, ale teraz czuje,ze już dobrze nie będzie. Kanały wyłączają sie na zmianę, lub cichną, końcówka mocy przełącza sie dalej. Zasadniczo nie ma znaczenia z jakiego źródła pochodzą dźwięki, wszędzie jest podobnie. Ciekawe jest,ze gdy sie włączy source direct to dźwięk najczęściej wraca na oba kanały.

Czy nadszedł jego kres?

Ciekawe jest,ze gdy sie włączy source direct to dźwięk najczęściej wraca na oba kanały.

Czy nadszedł jego kres?

Re:

Pewnie duch jakiegoś Audiofila upomina Cię, abyś przestał kręcić regulatorami barwy tonu...

A na serio, to może być problem z kondensatorami w torze korektora, zasilaczu lub w przekaźnikach zabezpieczających kolumny. Niestabilność napięć może powodować rozłączanie zabezpieczeń. Tragedii nie ma ale taka usterka jest z reguły czasochłonna do namierzenia.

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.