Skocz do zawartości
IGNORED

Rega RS7

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryte

No cóż... Pamietając o znakomitych opiniach innych produktów Regi, po przeczytaniu artykułu, można dojść do wniosku, że kolumny RS7 to czarna owca w stadzie... I właśnie, dosłownie przed chwilą, otrzymujemy informację, że w lipcowym numerze polskojęzycznego wydania HI-FI CHOICE, ukaże się "ślepy" (recenzenci nie wiedzieli jakich kolumn słuchali) test grupowy kolumn w przedziale cenowym 6000-8000zł, w którym kolumny Rega RS7... ZWYCIĘŻYŁY, pokonując zestawy Kudos X2, Neat Motive 1, PMV GB1i, Proac Studio 140 Mk2 i Spendor A3. W tej sytuacji polecamy własne odsłuchy... Kolumny są dostępne w Polsce - na życzenie odsłuch może zostać zorganizowany u dowolnego dealera z listy dystrybutora.

z pozdrowieniami zespół

This.pl Audio

• Moderatorzy
Ukryte

czyli: grają przeciętnie, eststyka problematyczna, są trudne do ustawienia i powinny stać na środku pokoju.

pułap cenowy powoduje, że posiadają bardzo silną konkurencję.

produkt skierowany do miłośników Regi

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Redaktorzy
Ukryte

No cóż... Pamietając o znakomitych opiniach innych produktów Regi, po przeczytaniu artykułu, można dojść do wniosku, że kolumny RS7 to czarna owca w stadzie... I właśnie, dosłownie przed chwilą, otrzymujemy informację, że w lipcowym numerze polskojęzycznego wydania HI-FI CHOICE, ukaże się "ślepy" (recenzenci nie wiedzieli jakich kolumn słuchali) test grupowy kolumn w przedziale cenowym 6000-8000zł, w którym kolumny Rega RS7... ZWYCIĘŻYŁY, pokonując zestawy Kudos X2, Neat Motive 1, PMV GB1i, Proac Studio 140 Mk2 i Spendor A3. W tej sytuacji polecamy własne odsłuchy... Kolumny są dostępne w Polsce - na życzenie odsłuch może zostać zorganizowany u dowolnego dealera z listy dystrybutora.

z pozdrowieniami zespół

This.pl Audio

czyli w najbliższym nr HFC.pl będzie przedruk wersji angielskiej ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Gość rochu

(Konto usunięte)
Ukryte

Cudze chwalimy, swego nie znamy. 7kpln za głośniki przeciętne to porażka. Tu mamy http://www.tonsilaudio.com/index.php?action=maestro_s których się nie mogę doczekać, a które wykładają na łopatki cały marketowy shit ;-)

Słuchałeś jednych i drugich?

Porównywałeś może?

Podziel się proszę spostrzeżeniami.

• Redaktorzy
Opublikowano (edytowane) · Ukryte
Ukryte

Cudze chwalimy, swego nie znamy. 7kpln za głośniki przeciętne to porażka. Tu mamy http://www.tonsilaudio.com/index.php?action=maestro_s których się nie mogę doczekać, a które wykładają na łopatki cały marketowy shit ;-)

Rega RS7 nie jest żadnym "marketowym shitem". Jest jednym z elementów układanki zwanej "system Regi". Wystarczy poświęcić trochę czasu i poszukać. Elektronikę wspomnianych przeze mnie w recenzji firm znaleźć można w przeróżnych konfiguracjach, za to kolumny w 99,9% tylko w "zestawach firmowych", a w ramach dopuszczalnego odstępstwa z dedykowaną amplifikacją. Dystrybutor podjął jednak ryzyko i dostarczył ww kolumny znając brzmienie mojego systemu, dzięki temu i On i ja jesteśmy o parę informacji mądrzejsi. Jeśli ktoś spodziewał się laurki i czegoś na kształt "profilu", czy artykułu sponsorowanego to przepraszam, ale pomylił adres. Skoro się pod jakimś tekstem podpisuję z imienia i nazwiska biorę za niego odpowiedzialność jasno dając do zrozumienia, że będzie subiektywny, bo tylko taki może być szczery. Pominę w tym momencie fakt, że przed zakupem odsłuch jest nie tyle wskazany co konieczny. Danego zakupu dokonujecie Wy, a nie ktoś, kogo czasem nigdy nie widzieliście na oczy, nie słyszeliście jego systemu, często nawet używanych podczas testów płyt.

ps. Sugeruję więcej wyważenia i samokontroli przy popełnianiu wpisów, bo potem wychodzą takie "kwiatki" jak powyższy wpis Zenona.

Edytowane przez Fr@ntz

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ukryte

Przepraszam - nie chciałem nikogo urazić. Jak dobrze wiesz wszystko zależy od wielu czynników. Jak będę miał kiedyś okazję posłuchać jednego i drugiego to wypowiem się rzeczowo. Moja wypowiedź w tym temacie miała charakter wyłącznie zaczepny.

• Redaktorzy
Ukryte

Kolumny Regi często otrzymywały niejednoznaczne opinie. Są dwie możliwości, przepraszam, trzy. Pierwszą jest, że faktycznie odbiegają jakością od elektroniki. Druga - że powinny grać w miarę możności z elektroniką Regi, a sceptyczne opinie powstawały w systemach nie-Rega. No i ta trzecia, dodatkowa: najwidoczniej dystrybutorzy/producenci jednak nie utrzymują recenzentów :-) Ale to chyba akurat dobrze, nie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.