Skocz do zawartości
IGNORED

Kabelki do środka

jacekG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !.... no wlasnie , kiedys mialem BW 602s2... i troche w nich zagrzebalem.. to znaczy Mills w zwrotnicy zamiast Benica , no i kabelki w srodku na Sonic Linki Ast 200....efekt byl ... nawet bardzo ... zmiany byly na tyle wyrazne ze nosze sie z zamiarem wymiany kabelkow w swoich"nowych" kolumnach.., to taka wersja Qba Sobieski zrobiona kidys tam..na Sasach... i zastanawiam sie co tam wlutowac...chcialbym zeby bas "ujedrnic"...nawet "osuszyc"... bez straty na srednicy... gora jest ok , ale wiecej blasku tez by sie przydalo... moze Panowie maja jakies doswiadczenia ...? Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/8471-kabelki-do-%C5%9Brodka/

Ujędrnić, osuszyć może kimbera 4tc wsadź do środka.On gra sprężystym,konturowym dość szybkim basem.Pojawiającym się wtedy kiedy trzeba.Ponadto jest to kabel bardzo czysty, także wszystkie najdrobniejsze szczegóły bedziesz spokojnie słyszał.Potrzeba tylko uważać ,aby zestaw nie był sam w sobie za dynamiczny i, że tak powiem płaski.Bo wtedy ten kabel się nie sprawdzi. Nie wiem jak grają Sobieski, ale wydaje mi się ,że raczej dość miękkawo i nie za szybko.Także kto wie.Ponadto osobiście gram na gołych kablach,bez tam jakiś bananów i jest wyraźna poprawa brzmienia na plus.Banany leżą w szufladzie:)). Sprawdź jak u ciebie zagra na gołych kablach i sam oceń.Ja oprócz wymienienia okablowania w swoich kolumnach również na ast200,bezpośrednio podłączyłem swojego kimbera 4tc do zwrotnicy.Kolumienki grają żywiej, dynamiczniej,z lepiej kontrolowanym basem.Orginalne tłumienie zamieniłem na matę bitumiczną, tym samym zwiększyłem powierzchnię wewnątrz kolumny.I jest spoko. Chcę jeszcze wsadzić zamiast ast200 kabel kimbera 4tc,dużo lepsza klasa kabelka.Ciekaw jestem tylko jak zagra będąc wewnątrz kolmuny.Życzę powodzenia w tuningowaniu Sobieskich:)).

-> audiofill

wsadzając matę bitumiczną zamiast wytłumienia nie zwiększyłeś akustycznej objętości skrzyni tylko ją zmniejszyłeś. Wbrew temu jak Ci się wydaje wytłumienie zwiększa objętość skrzyni w zakresie 15-20%

Matą bitumiczną obniżyłeś więc rezonans śnianek

Chodziło mi o to,że po włożeniu maty bitumicznej do wewnątrz kolumny zrobiło się więcej miejsca-przestrzeni niż to było ze starym wytłumieniem.Tamto było o wiele grubsze i tym samym zajmowało oczywiscie więcej miejsca wewnątrz. Przy macie bitumicznej kolumienka gra, lepiej na całym pasmie akustycznym.No i nie ma takich rezonansów na obudowie.

pozdr

Do audiofil.... ta lampa to przedwzmacniacz...ma go do koncowki CSR M-300, ialem wiele preampow... ale ten to klasa , dal mi to czego potrzebowalem , kolor i piekne dogrzanie wokali.... ale bez przesady... takie "akuratne" brzmienie , a urzadzenie jest specyficzne , bo posiada przetwornik oczywiscie na lampach...podlaczone mam do nieg DVD ...i jest naprawde Ok! ... zastanawiam sie nad zmiana lamp , tam sa 6N6P i ECC99 ... szukam jakis sesownych zamiennikow. Z wzmacniaczem mialem do czynienia bardzo niewiele to bylo cos na KT88 , gralo tak ze szukalem gotowki w kieszeni ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.