Skocz do zawartości
IGNORED

Czy potrzebny i po co preamp w zestawie wysokiej klasy?

dagi

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie tak myślałem i biorę pod uwagę zakup pre SP Project 8 jako komplet.Sądze,że to lepsza konfiguracja niż firmowy Callisto 2200.

Mikado nie ma regulacji wzmocnienia a zatem pozostaje mi pre.Chyba,że inna konfiguracja wzmocnienia.

Polecam Ci zdecydowanie SP Project 8. Słucham go w zaprzyjaźnionym systemie kilka ładnych lat, jest wyśmienity. Gra z monoblokami YBA Passion 1000, wcześniej grał właśnie z SP Project 18. Referencyjny dół, natomiast całościowo nie jest to na pewno ciepła strona mocy. Ta ósemka, która jest w ogłoszeniach na niemieckim portalu jest do oddania za 1750e, miałem kupować ale rozmyśliłem się w ostatniej chwili.

Ja sam generalnie też mam problem wyboru preampu. Myślę o Suprateku ale bardzo korci mnie Bent Audio Tap-x TVC lub troszke mniej Promitheus Signature (mniejsza funkcjonalność niż Bent).

Ogólnie rzecz biorąc brakuje mi czarnego tła, gęstości i spokoju, które dał mi np SF 3 Gold.

dobieral ktos z kolegow lampowe pre do passa alepha5

Spróbuj Manleya Shrimp (krewetka) ma 50ohm na wyjściu, lampiak brzmieniowo pełną gębą.

Pre Passa XA2.5 - fantastycznie czysto brzmiący pre i wysteruje nawet deskę z transformatorem :)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tak, oczywiście. To "A" wzięło mi się z końcówek :)

Miałem u siebie X2.5 i pograłem trochę na moim "alepku" - naprawdę za te pieniądze z drugiego obiegu to jest naprawdę świetna rzecz.

Niestety jeszcze nie, a właściwie to póki co wystarcza mi pre w Audioaero na lampkach.

Nie mówię nie, chodzi mi po głowie "krewetka" Manleya.

Nie żebym się wtrącał do rozmowy, ale przeglądając internet natknąłem się na zdjęcie, które jest być może interesujące dla Państwa, sam czyniłem dawno temu tego typu działania, polecam jako pouczające.

1.jpg

Nie żebym się wtrącał do rozmowy, ale przeglądając internet natknąłem się na zdjęcie, które jest być może interesujące dla Państwa, sam czyniłem dawno temu tego typu działania, polecam jako pouczające.

1.jpg

747 w końcu zainspirowałeś mnie, lepsze to niż puszki MIT-a :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tak, proponowałbym jednak umieszczenie regulacji na końcu kabla, jeśli są monobloki trochę to skomplikuje regulacje, ale przecież nam chodzi o jakość dźwięku.

Tak, proponowałbym jednak umieszczenie regulacji na końcu kabla, jeśli są monobloki trochę to skomplikuje regulacje, ale przecież nam chodzi o jakość dźwięku.

Inna obcja jest bez sensu jeśli chodzi o dobry dźwięk a nie wygodę.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.