Skocz do zawartości
IGNORED

POMOCY! Subwoofer Aktywny ALPHARD 801APM

etaks

Rekomendowane odpowiedzi

Pomóżcie!!! Chce kupic subwooferka do zestawu stereo a nie bardzo mam o tym pojecie. znalazlem takiego subka: Subwoofer Aktywny ALPHARD 801 APM ale nie wiem czy to cos dobrego.

DANE TECHNICZNE:

Moc wzmacniacza RMS - 100 W

Impedancja - 8 ohm

Zakres częstotliwości : 35 - 250 Hz

Regulacja Częstotliwości Górnej : 40 - 250 Hz

Regulacja Natężenia - TAK

Wejścia (niskopoziomowe) : RCA L / R

Wyjścia (niskopoziomowe) : RCA L / R

Rozmiary (wys x szer x gł) : 380 x 270 x 330 mm

Ilość / wielkość głośników : 1 / 8" (20 cm)

Typ obudowy : Podłogowa, Bandpass

Cena:270 zł

Przy mojej wiezy mam tylko jedno wyjscie chinch na subwoofer podpisane subwoofer pre-amp.

Prosze doradzcie i pomóżcie podlac decyzje bo juz sam nie wiem co robic.

Dziekuje i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/8508-pomocy-subwoofer-aktywny-alphard-801apm/

Możesz kabel od wyjścia w sprzęcie wpiąć w lewe albo prawe wejście RCA, to nie ma żadnego znaczenia.

Aha, bądźmy szczerzy. To jest zabawka, a nie subwoofer. Z jakim sprzętem chcesz go używać?

Piszesz, że ta wieża to żadna rewelacja. A nie wolałbyś poprawić jej brzmienia w całości, zamiast dokładać młot pneumatyczny? Na Twoim miejscu - gdybym dysponował ograniczonym budżetem, kupiłbym za podobne pieniądze używane kolumny Tannoy M1 albo M2. Na tym forum zyskały sobie miano idealnego upgrade'u do miniwieży (zwłaszcza M2). Subwoofer za te pieniądze będzie bardzo męczący, po tygodniu złapiesz się na tym, że go wyłączasz bo nie jesteś w stanie znieść tego ciągłego buczenia na jednej nucie. A dobrymi głośnikami możesz wydobyć z tej wieży mnóstwo ładnego, harmonijnego dźwięku... zastanów się.

te Tannoye ktore mi polecasz sa za drogie dla mnie. poza tym mysle ze wzmacniacz w mojej wiezy nie sprosta ich wymaganiom. on ma tylko 2*15W!!! dlatego szukam subwoofera z wlasnym wzmacniaczem. Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.