Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam śmałków do testu filtrów gł

Tomek Skura

Rekomendowane odpowiedzi

-> pal55:

A co to za herezje??? Muzyką fascynuje się _meloman_ (nnno, dla miłosnika np. disco należałoby znaleźć jakąś inną nazwę, jeśli mam być ścisły), a _audiofil_ to zwierzę interesujące się sposobem odtwarzania przez sprzęt materiału dźwiękowego. Schorzenia te często wystepują razem, ale NIE są tożsame. Takie szkolne błędy robić... Wstydź się zaraz!

Pozdrawiam ;)

js-> Ciezko w dlugosci toru przebic radio krysztalkowe. Stosujac cytowana przez Ciebie, jak ja nazywasz, "teorie audiofilska" jest to wiec urzadzenie prawie idealne.

Teo - dlatego okreslenie dzwiekolub bardziej mi pasuje :)) a sprzetem sie interesuje tylko o tyle, ze to on mi muzyke odtwarza - w zasadzie moglby nie istniec gdyby muzyka chciala sam plynac ... :) HURRA NIE JESTEM ...FILEM ;))))

witam, wczoraj odebrałem filtry, róznica w dźwięku jest, średnica i wysokie lepsze, bas niestety nienadąża za resztą, teraz tyle, więcej napiszę w opinii za czas jakiś.

Pozdr.

• 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...

Chłopy jaja sobie robicie z testem tych filtrów ? Myślę ,że wystarczy 1 dzień i dalej ... Siedziałem cicho i czekałem ,że się załapię ... a, tu idzie jak po grudzie.

Chyba w takim wypadku nie będę zgłaszał akcesu, ale ... poczekam jak się sprawa rozwinie dalej.

zeby moc testowac filtry czy jakiekolwiek uklady elektronicze zarowno czynne jak i bierne (np. wlasnie filtry) trzeba pzrede wszystkim dysponowac odpowiednia aparatura pomiarowa a nie słuchem. I tzreba wiedziec co i jak mierzyc i jak interpretowac wyniki. Pozdrawiam!

moze kazdy z powyzszej listy potwiedzi gotowosc otrzymania filtrow i zrobienia stosownych testow i opini. Wtedy moze czesciowo uniknie sie takich bloków

tomecz

Ok. Otrzymałem je 16.08 po południu i... dopiero teraz wrzucam w system, bo tyrałem od świtu do zmierzchu w piątek i świątek przy remoncie mieszkania, akurat od dnia, kiedy przyszły. (Chata wolna, rodzina na wakacjach.)W week-endy - też, bez różnicy, zasuwałem do oporu. Nie było innego wyjścia. Musiałem. Dom jest najważniejszy. Remont zakończyłem w 98% wczoraj i kiedy po wszystkim chciałem uruchomić kompa - padł mi zasilacz i płyta główna. Szkoda słów.

Koniec końców mam jako tako chodzący, "zupgrade'owany" komputer od dziś, gdzieś od 2-iej w nocy. (Muszę jakoś wlepić opinię, a wiadomo, że najwygodniej z domowego.)

Dotarłem do domu dziś o 18:40 (do pracy wyjechałem nieprzyzwoicie wcześnie rano.)

Sorry za kłopoty.

Poproszę następnego Kolegę o przesłanie mi namiarów adresowych, na mojego maila, celem przesłania mu filtrów w najbliższy czwartek, tj. 2.08.

Dotrą priorytetem.

Pozdr. i jeszcze raz przepraszam za niedotrzymanie terminu, ale uwikłałem się w problemy nieziemsko.

W najbliższy week-end umieszczę w opiniach swoje wrażenia ad. działania filtrów w moim systemie.

->> Tomek Skura

Moze tak wpadlbys do Wroclawia na spotkanie w dniu 18. wrzesnia?

Bedzie kilka osob, ktore slysza i kilka kolumn na ktorych to mozna przetestowac.

Zapraszam

>> Delta Studia

Dzieki za zaproszenie, do Wrocławia mam trochę daleko, i czasu jakoś mało :-(.

Filtrów fizycznie nie mam bo są w obiegu, ale może robtango który powinien je miec po niedzieli spręży sie, przetestuje je w tydzień i np, wysle na weekend do Delta Studio, oczywiście jesli mood (który jest kolejny) wyrazi zgodę na to aby ktoś wskoczył w kolejkę.

Panowie co Wy na to ?

Słuchajcie: załamańsko :-(((((((((((((((((((

Filtry ładnie zapakowane wysłałem dziś raniutko priorytetem do robtango. I to jest ok.

Al przed chwilą napisałęm dość długą opinię o nich i wysłałem. Ale jej nie ma !!!!!!!!!!!

I to jest najgorsze, co mnie mogło spotkać, bo chciałem zrobić niespodziankę - napisałem wcześniej, przed weekendem. Poświęciłem jej dużo czasu i serca, a tu- jak mówią Rosjanie: pi....c...

Wcale mi nie lepiej.

Jak Wielki Lukar nie pomoże "to nie wiem, jak będzie."*

*- cytat z piosenki Beaty Kozidrak (BAJM).

I weź tu kochaj komputer.

-> pawiowy: żyję, ale co to za życie. Patrz wyżej, jaka tragedia mi się stała.

Pozdr. (niezależnie od przeciwności losu).

A tak się - kurna- starałem.

Przed chwilą otrzymalem filtry do testu.Wypakowałem je, są w całości.Jednakże na jednym z nich nie ma plomby (stiker z napisem "Audio 04 2001).Dziś przystępuje do testu.Po teście coś nasmaruje.Następnego forumowicza proszę o adres na [email protected]ślę go we wtorek.Pozdrawiam wszystkich .

Kliknałęm jak ostatnio. Tyle, że tym razem skutecznie, bo nową recenzję, /ad.wpływu/bądź nie ;-)/ filtrów głośnikowych na dźwięk właśnie macie. /Znów wklepywałem 2h./

Skupiłem się na najbardziej ewidentnych zmianach i te opisałem. Nie doszukiwałem się Bóg wie czego i nie rozwodziłem nt. pojawienia się większej ilości szczegółów -> lepszego poczytania akustyki pomieszczeń. Cóż z tego...

Zapraszam do zapoznania się, jak to u mnie było.

Pozdr.

A jednak pupa.

Pełny skrótowy opis, m.in. pom. odsłuch., odległości (baza, słuchacz), sposobu zasilania, etc. już się nie zmieścił :-(((

A szkoda, bo wielu robi to na odwal nie wyłączając Szanownych Pism. Chciałem być lepszy - nie zmieśiło się, jak widzę :-(((

Trudno.

Lukar, czy coś się dzieje?

Zamiast oceny 1:3., widzę 4 i 2 gwiazdki. (Reszta to białe kwadraciki w polu kwadratu.)

Czy może komp mi głupieje, czy jak ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.