Skocz do zawartości
IGNORED

Przedwzmacniacz J-071

macc666

Rekomendowane odpowiedzi

Miał ktoś do czynienia z tym pre ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/85213-przedwzmacniacz-j-071/

Biorąc pod uwagę to ile kosztuje, to moim zdaniem gra znakomicie. Porównywałem go m.in. do popularnego tutaj CS Blue, u mnie i u kolegi. I jakoś ciężko nam było znaleźć różnice.

@>seniortelefono

Jeśli nie słyszałeś róznicy , to znaczy że pozostała część toru nie rozróżnia jakości sygnału.Jabel b.slabo wypada.

choćby w relacji do równie tandetnego Vellemana,nie mówiąc o relacji do 1023 AVT .To wszystko są ersatze klasy Vivanco PA111,

Z zestawu, nie jestem wyznawcą "lepszych części" - mają trzymać parametry i tyle :-) Ale widzę w Twoim "o mnie" że masz preamp Ahaji, dlaczego więc pytasz o J-071?

@>seniortelefono

Jeśli nie słyszałeś róznicy , to znaczy że pozostała część toru nie rozróżnia jakości sygnału.Jabel b.slabo wypada.

choćby w relacji do równie tandetnego Vellemana,nie mówiąc o relacji do 1023 AVT .To wszystko są ersatze klasy Vivanco PA111,

Pozostała część toru nie rozróżnia sygnału - no tu się nieźle uśmiałem :-) Nie pamiętam na jakim gramofonie, ani na której wkładce to sprawdzałem ale nie ma to większego znaczenia. Jeśli coś jest dobre to broni się samo. Używam obecnie preampu Ahaji, który uważam za znakomity i nawet jeśli podepnę do niego najtańszą ze swoich wkładek słychać różnicę w stosunku do słabszych preampów.

J-071 uważam za poprawnie grający, kosztujący grosze preamp. Na tym samym poziomie stawiam CS Blue. Wiem że sporo ludzi się nim zachwyca - na mnie nie zrobił żadnego wrażenia.

Audio to czysty subiektywizm. Takie jest moje zdanie i mam do tego prawo :-)

Miałem tego jabela i AVT. jak dla mnie jabel grał lepiej - więcej szumiał ale miał kopa, dopóki go nie spaliłem przez pomylenie biegunów zasilania ;-) ale to jest opinia subiektywna. Oba te ampy są bardzo dobre na początek i wykładają wszystko do 300 zł w boxach. Taka jest moja opinia. Te preampy słuchałem z AT95E. Teraz mam AT120E podłączoną do DJ ARTII i nie mam szumów ;-) Gra dobrze.

PS. Zaletą tych KITów jest to, że możesz zamontować je wewnątrz gramofonu i nie musisz świrować z kablami tylko wychodzisz do wzmacniacza przyzwoitym RCA za 10-20zł, a kabelki wkładki podłączasz bezpośrednio do nich. A świrowanie kablami kończy się na podwójnie ekranowanym RCA za 49zł z marketu. Nic droższego nie trzeba.

Pozdr, Krzysiek

Zamiast BC547 można dać coś z nowych niskoszumnych tranów i powinno mniej szumieć.

można. na elektrodzie jest trochę na ten temat, choć rozmawiałem z producentem i mówią, że nie ma sensu. Te układy są tanie. Możesz sobie zrobić dwa i porównać. Za około 150 zł mozna kupić pre-ampa w kitcie lampowego na eBay.co.uk

Pozdr, Krzysiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.