Skocz do zawartości
IGNORED

Porządny subwoofer - max wysokość 30cm

jimi77

Rekomendowane odpowiedzi

hej.

Czy ktoś zna/kojarzy godny polecenia subwoofer ... ktorego max wysokość to 30cm?

Okazuje się że w przedziale do 32cm wysokości wybór jest już spory, ale 30cm to jakaś magiczna granica.

budżet to max 4000pln

j

hej.

Czy ktoś zna/kojarzy godny polecenia subwoofer ... ktorego max wysokość to 30cm?

Okazuje się że w przedziale do 32cm wysokości wybór jest już spory, ale 30cm to jakaś magiczna granica.

budżet to max 4000pln

dziwne kryterium

ale jest i przykład :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tylko jego waga mnie nie przekonuje i też nie wiem jak gra , ale Paradigm robi porządny sprzęt

Ukryta Zawartość

smialo poszukaj w velodyne... pardigm jest dobra firma ale dopiero na poziomie servo...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

smialo poszukaj w velodyne... pardigm jest dobra firma ale dopiero na poziomie servo...

Ukryta Zawartość

Velodyne robi extra suby , ale ciekawe jak by się miało te 16cm średnicy w stosunku do Paradigma 25cm w pokoju 30m2

Ukryta Zawartość

Velodyne robi extra suby , ale ciekawe jak by się miało te 16cm średnicy w stosunku do Paradigma 25cm w pokoju 30m2

Rzuc okiem na B&W PV-1 w 30m2 moze zaskoczyc... testowalem i bylem pod wrazeniem... cena ponad budzet autora

Rzuc okiem na B&W PV-1 w 30m2 moze zaskoczyc... testowalem i bylem pod wrazeniem... cena ponad budzet autora

wysokość 335.5mm

odpada, choć jeżeli by mial te 35mm mniej to na pewno byłby na shortliscie

jimi77 zobacz to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Oczywiście nie znam tego suba, ale waga i konstrukcja membrany mogą wskazywać na bardzo solidną konstrukcję i popatrz jaki fajny budżet.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

pewnie trochę nadrobi Velodyne mocą wzmacniacza, ale pewnych rzeczy się raczej nie przeskoczy

w sumie przy takim budżecie można kupić obydwa i oddać jeden, który okaże się gorszy (albo dokupić drugiego Paradigma ;))

Velodyne kosztuje 4 tys. To nie jest juz zabawka. Waty to nie wszystko. Wieksza masa przy aluminiowej obudowie.

ale fizyki czasami się nie przeskoczy a 16cm vs 25cm robi sporą różnicę w powierzchni głośnika

sam jestem ciekaw w porównaniu obu subów

wysokość 335.5mm

odpada, choć jeżeli by mial te 35mm mniej to na pewno byłby na shortliscie

Bardzo dobry Tannoy TS8 zmiesci sie w tych 30 cm wysokosci i mozna go kupic juz od 1250 zl.

Bardzo dobry Tannoy TS8 zmiesci sie w tych 30 cm wysokosci i mozna go kupic juz od 1250 zl.

ludzie facet chce dobrego suba o okreslonych wymiarach i ma budzet 4 tys wiec wie czego szuka... po co dajecie mu takie brzeczki?

Urządzenie wysokie na 30cm nie ważne czy to będzie ze stajni Paradigma, Velodine'a czy Józka z zadupia nigdy nie zagra "porządnie". Tym bardziej w kinie domowym... A przy 16cm czy 20cm głośniku to co najwyżej usłyszycie mocniejsze "puknięcie w karton"... I jeszcze te 30m2. Autorowi wątku proponuje zrobić przemeblowanie i kupić właściwe urządzenie, bo w tym budżecie już robi się ciekawie... Ale nie z takimi liliputami.

@jimi77

Ja uderzyłbym w DIY, jeśli nie osobiście to poszukałbym wykonawcy.

Jakie są dopuszczalne pozostałe wymiary suba? Czy ograniczają zastosowanie głośników o średnicy 250...300mmm? Jeśli tak, to zdecydowanie użyłbym dwóch subów; zresztą 2x250mm na powierzchni 30m2 też nie wydaje mi się przesadą.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

@jimi77

Ja uderzyłbym w DIY, jeśli nie osobiście to poszukałbym wykonawcy.

Jakie są dopuszczalne pozostałe wymiary suba? Czy ograniczają zastosowanie głośników o średnicy 250...300mmm? Jeśli tak, to zdecydowanie użyłbym dwóch subów; zresztą 2x250mm na powierzchni 30m2 też nie wydaje mi się przesadą.

pozostałe wymiary już bez istotnych ograniczeń: gł: 50cm / szerokość 60cm

problemem jest wysokość

mam na razie na liscie:

Paradigm Se Sub

Velodyne MicroVee

B&W ASW 608

Dali Mentor SUB

Rel Acoustics - R205

DIY

za duze:

B&W PV-1

Urządzenie wysokie na 30cm nie ważne czy to będzie ze stajni Paradigma, Velodine'a czy Józka z zadupia nigdy nie zagra "porządnie". Tym bardziej w kinie domowym... A przy 16cm czy 20cm głośniku to co najwyżej usłyszycie mocniejsze "puknięcie w karton"... I jeszcze te 30m2. Autorowi wątku proponuje zrobić przemeblowanie i kupić właściwe urządzenie, bo w tym budżecie już robi się ciekawie... Ale nie z takimi liliputami.

a mi dobra 20-tka spokojnie wystarcza w kinie domowym w pokoju 30m2 połączona z dobrymi kolumnami

może dlatego że mam na podłodze deski na legarach po których mocniej roznosi się bas niż po kaflach

zresztą 2x250mm na powierzchni 30m2 też nie wydaje mi się przesadą.

chyba że marnej jakości

kto z Was radzacych slyszal jakikolwiek dobry sub za 4-5 tys w 30m2?:) obawiam sie, ze lasu rak nie bedzie...

do autora... nie marnuj czasu na sprzety po 1500-2000zl... suba szukalem ponad rok czasu, przesluchalem u siebie cala mase sprzetow w 60m2

to co jest godne polecenia bez wnikania w wymiary to:

B&W PV-1

B&W ASW z serii 800

Velodyne CHT-R, SPL

REL B1

Paradigm Servo

Paradigm SUB

Velodyne DD

ja zakupilem ten ostatni niemal potrajajac budzet wyjsciowy...

jesli kupisz suba w ciemno wyrzucisz kase... dobra droga jest tez DIY... za 4 tys DIY dostaniesz sprzet wart w sklepie ok 10 tys, wzmacniacze w klasie D do subow kupuje sie gotowe...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - starczy na dwa ;)

ma bardzo dobre recenzje na avforums, sam mam model XXLS400 od nich i jestem bardzo zadowolony (kino/muzyka)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.