Skocz do zawartości
IGNORED

Przedwzmacniacz czy nowy gramofon?

Grafer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zakupiłem dzisiaj wzmacniacz Cambridge Audio 840A. Niestety okazało się, że nie ma on wyjścia gramofonowego i zostały mi 2 możliwości. Albo dokupić przedwzmacniacz cambridge 640P za 600zł albo dołożyć kilka zł i kupić nowy gramofon z wbudowanym przedwzmacniaczem. Co według was by było lepszym rozwiązaniem? I jeśli gramofon to jakie gramofony byście polecali?

https://www.audiostereo.pl/topic/85318-przedwzmacniacz-czy-nowy-gramofon/

Przedwzmacniacze wbudowane w gramofonach są gorsze niż osobne "skrzynki". Poczytaj jak można bezpośrednio poprowadzić kable z ramienia gramofonu do przedwzmacniacza. Co do gramofonów - jest mnóstwo tematów i opinii, wszystko zależy od budzetu. Inne pytanie to jaki masz gramofon - głupio było by kupować 640p do np.polskiego bernarda;)

Oczywiście przyłączam się do zdania kolegów.

Dodam jeszcze taką małą przestrogę: Nie daj się skusić na któryś z przedwzmacniaczy za kilka czy kilkanaście dyszek. Występują takie masowo na "allessrogo com.pl" skoda kasy lepiej kupić sobie drinka. CA640P jest tutaj absolutnym minimum na początek, a jak analog Ci nie podejdzie to łatwo go odsprzedaż te taniutkie są nie odsprzedawalne a i szybko zniechęcają do analogu. CA540P jest całkiem innym i dużo gorszym przedwzmacniaczem niż CA640P. Tak więc tutaj też nie da rady oszczędzić. Osobiście nie polecam taniego PJ Phono Box II. W/g mnie i kilku jeszcze forowiczów jest słaby i przereklamowany.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Ja mam phono boxa 2, za 200, więcej bym nie dał:) Jest lepszy niż wbudowane pre w yamasze ax570, zawsze to jakiś sukces, ale płacić za nowy 390, czy ile tam kosztuje to marny interes:)na allesrogo jest PJ seII w cenie 640p, ale nie wiem jak on gra- nigdy go nawet nie widziałem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ale skoro maszwzmak CA to pewnie lepiej będzie pasował 640p:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.